سفیر ونزوئلا در ایران با بیان اینکه عربستان سیاست مستقلی در حوزه نفت ندارد، گفت: ونزوئلا همچنان بصورت روزانه به هشت پالایشگاه آمریکا نفت صادر می کند.
خسوس گرگوریو گنزالز در پاسخ به سوالی در مورد کاهش تولید نفت ونزوئلا گفت:
همه در مورد توقف تولید نفت صحبت می کنند اما کلمه توقف تولید نفت درست نیست چون رقم تولید صفر نشده است.
وی افزود:
درست است که با کاهش تولید نفت مواجه بودیم به گونه ای که تولید نفت به یک سوم دوران قبل رسیده است اما هنوز هم تولید نفت داریم.
وی درباره دلایل کاهش چشمگیری تولید توضیح داد :
در سال ۲۰۰۸ که بحران اقتصادی جهانی به وجود آمد با کمبود ارز روبرو شدیم این در حالی بود که تولید نفت نیازمند یک سرمایه گذاری دائمی در حوزه نفتی است. درواقع کمبود ارز یکی از دلایل کاهش تولید نفت جهانی بود که از سرمایه گذاری جدید جلوگیری می کرد زیرا نبود ارز نه فقط در مورد ونزوئلا بلکه در کل دنیا موجب کاهش تولید نفت شده بود. همه این مسائل باعث شد سرمایه لازم برای تولید نفت کاهش یابد که این موضوع اثر مستقیم بر تولید نفت و کاهش آن داشت.
گرگوریو گنزالز تاکید کرد:
درواقع کاهش ارز و سرمایه گذاری در بازار جهانی به ویژه در رابطه با ونزوئلا باعث کاهش تولید نفت شد.
سفیر ونزوئلا در ایران با اشاره به اینکه مسائل سیاسی که مکمل مسائل اقتصادی است، دلیل دوم کاهش تولید نفت بود، گفت:
محدودیت هایی از سوی آمریکا به کشور ما تحمیل شده بود که تبعات خود را داشت. درواقع محدودیت هایی که در حوزه دستیابی به تکنولوژی ها و مسائل مربوط به تولید نفت برای ما ایجاد کردند بر تولید نفت تاثیرگذار بود.
وی افزود:
این مسائلی بود که آن ها به عنوان ابزار سیاسی از آن استفاده کردند تا در حوزه اقتصاد به ما فشار آورند و به اهداف خودشان برسند اما ما نیز همچون گذشته مسئولیت های خودمان در حوزه مسائل نفتی را ادامه می دهیم. صادرات نفت به آمریکا به مثابه گذشته ادامه دارد اما به علت تحریم ها در پرداخت مشکل داریم.
گرگوریو گنزالز تصریح کرد:
برای مثال ما به ۸ پالایشگاه در آمریکا به صورت روزانه هفت هزار بشکه نفت صادر می کنیم اما مشکلات بسیار زیادی برای پرداخت این میزان صادرات داریم که این مساله در سرمایه گذاری ما به خصوص در حوزه نفت تاثیرگذاربوده است.
وی تاکید کرد:
آن ها می خواهند با توسل به این ابزار به ما حمله کنند و ما را مورد هجمه قرار دهند.
سفیر ونزوئلا در مورد میزان دقیق تولید نفت این کشور گفت:
در حال حاضر اطلاعات دقیقی در این زمینه ندارم اما از سال قبل سیاست هایی به کار بردیم و سعی کردیم بسیار جدی تر عمل کرده تا بتوانیم کمبود های خود را طی ۴ سال آینده جبران کنیم. البته بسیاری از متحدان ما همچون چین، هند و روسیه، ما را در این زمینه بسیار کمک می کنند زیرا برای سرمایه گذاری در حوزه نفت به حجم بالایی از سرمایه نیاز است.
وی در رابطه با میزان خرید نفت از ایران توسط این کشور توضیح داد:
تا ۴۰۰ هزار بشکه نفت سبک ایران را خریداری کرده و با نفت سنگین ونزوئلا ترکیب می کنیم تا به نفتی که برای تجارت نیاز داریم دست یابیم و در نهایت صادرات کنیم. در ایران هم محدودیت هایی برای تولید نفت وجود دارد اما با مذاکراتی که در حال انجام است، در پی افزایش تولید هستند. البته ایران هم با محدودیت هایی روبه رو است و نمی تواند مازاد تولید داشته باشد.
عربستان در حوزه نفت سیاست مستقلی نداردگرگوریو گنزالز، سفیر ونزوئلا در ایران در پاسخ به سوالی درباره تلاش عربستان برای افزایش تولید نفت اوپک گفت:
عربستان به علت اینکه با امریکا مشکلات کمتری دارد به همراه روسیه (که بزرگترین تولید کننده نفت هستند) در مجموع روزانه ۱۱ میلیون بشکه نفت تولید می کنند.
وی ادامه داد:
ما یک نظر واحد در خصوص مسائل نفت در اوپک داریم اما مواضع عربستان تحت تاثیر فضای سیاسی است. در واقع عربستان نظر ثابت ندارد اما به هر حال نظر آن ها بر افزایش تولید نفت است که این نظر مطابق با اعضای دیگر اوپک است تا بتوانند از این طریق با افزایش قیمت مقابله کنند.
سفیر ونروئلا در ایران گفت:
این طور به نظر می رسد که عربستان سیاست مشخص، ثابت و به خصوص مستقل در حوزه نفت ندارد، از این رو نمی توان عملکرد احتمالی آنها در آینده را ارزیابی کرد.
وی افزود:
عربستان تناقضات زیادی در رویکردهای خود دارد و همواره در حال تغییر نظرات خود در رابطه با مسائل نفتی است. از طرفی با توجه به این که نفت زیادی تولید می کند اثر گذاری بسیاری بر سایر اعضای تولید کننده نفت همچون امارات دارد.
گرگوریو گنزالز در مورد وعده عربستان به ترامپ برای افزایش ۲ میلیون بشکه ای نفت (در روز) و این که آیا این مساله ناقض استقلال اوپک نیست؟ توضیح داد:
قطعا این مساله ناقض قوانین است اما موضوع این است که آن ها نمی توانند این قدر نفت تولید کنند چراکه توانایی لازم را ندارند. عربستان به اوپک وعده می دهد اما توان انجام این وعده را ندارد.
سفیر ونزوئلا در ایران همچنین در مورد اینکه در رسانه های بین المللی اینگونه مطرح می شود که وضعیت بدهی های شرکت ملی نفت ونزوئلا در دوره جدید رئیس جمهور مادورو به حالت بحرانی و وخیمی رسیده است، گفت:
همه سازمان ها و شرکت ها بدهی دارند چرا که برای توسعه فعالیت هایشان وام هایی می گیرند و این، منجر به ایجاد بدهی می شود. اما برای پاسخ به سوال شما دو مسئله وجود دارد یکی اینکه تمام شرکت ها بدهی دارند و حساب هایی برای پرداخت و دریافت پول دارند و مساله ای که باید در نظر داشته باشید این است که این شرکت یکی از بزرگترین شرکت های نفتی دنیا است که صورت های مالی بسیاری دارد و مشکلاتی هم دارد.
وی ادامه داد:
ونزوئلا و این شرکت صاحب بزرگترین ذخایر نفتی جهان است و نیاز به استفاده از همه ذخایر نفتی ونزوئلا برای سرمایه گذاری دارد. فرض کنید شما یه باغ بزرگ سیب دارید می خواهید از آن برداشت کنید در این فرایند برای صرف پول نیاز به اخذ وام دارید. اما زمانی که حجم محصول شما بسیار بالا باشد، شاید آن زمان هیچ چیزی را در اختیار نداشته باشید اما پشتوانه شما آن صد هزار هکتاری است که می توانید از آن سیب برداشت کنید. مسائل شرکت نفت ونزوئلا نیز همچون این باغ است. این شرکت دارایی های زیادی در حوزه نفتی دارد اما به دلیل مشکلات مالی و نداشتن سرمایه کافی نمی تواند از منابعی که در اختیار دارد به شکلی که باید استفاده کند.
ارز دیجیتال«پترو»، ابزار دور زدن تحریم های آمریکااین مقام ونزوئلایی در خصوص اینکه آیا ارز دیجیتالی پترو با پشتوانه نفت است می تواند وضعیت اقتصادی ونزوئلا را بهبود ببخشد، گفت:
پترو یک ارز دیجیتالی با پشتوانه نفت است که قیمت این ارز برابر با قیمت روز یک بشکه نفت برابر است. در پیش فروش پترو ، ۵ میلیارد دلار درآمدزایی ایجاد شد که بدون شک این رقم افزایش می یابد. در عین حال ما هم از بخش دیگر سرمایه ای ونزئلا یعنی طلا در جستجوی حمایت بیشتر هستیم؛ درواقع در تلاش هستیم طلا هم بتواند پشتوانه پترو شود. اما مشخصا این مساله نمی تواند مشکلات ونزوئلا را حل کند.
سفیر ونزوئلا در ایران تصریح کرد:
شاید ۵ میلیارد دلار برای یک فرد زیاد باشد اما این رقم برای یک کشور بسیار ناچیز است. کشور ما قطعا به رقم بسیار بالاتری برای فایق آمدن بر بحران اقتصادی خود نیاز دارد زیرا بدهی های ما بسیار بیش از این رقم است. اما به هر حال از طریق این واحد پول می توان محدودیت های اقتصادی و تجاری که امریکا برا ما ایجاد کرده است را دور زد.
وی افزود:
از طرفی این ارز دیجیتال به ما کمک می کند تجارت جهانی را پرداخت کنیم. این ارز به ما کمک می کند برای پرداخت های مان به هیچ نهاد بین المللی همچون بانک جهانی نیازمند نباشیم و به بحث سوییفت بین المللی هم وابستگی نداریم درواقع ما در زمینه پرداخت های بین المللی مان، آزادی عمل داریم. این اقدامات، ایده های رئیس جمهور مادورو و دولت ونزوئلا بود تا مسائل و مشکلات مالی را بتوانیم از طریق پترو حل کنیم.
گرگوریو گنزالز ادامه داد:
در حال حاضر فقط امریکا اجازه تجارت با پترو را نمی دهد به این دلیل که ما می توانیم از طریق پترو محدودیت های ایجاده شده توسط آمریکا را دور بزنیم، ممنوع کرده و اجازه تجارت با آن را نمی دهد. تمام کشورها بسته به قدرت مالی خودشان میتوانند از پول های مجازی در دنیا استفاده کنند، پترو هم به این صورت این وارد سیستم تجارت جهانی شده است.
همچنین بخوانید:۱۶ صرافی ارزهای دیجیتال در ونزوئلا مجوز میگیرند
گردشگری و معدن راهکار خروج ونزوئلا از بحرانوی در پاسخ به این پرسش که آیا دولت ونزوئلا در دوران جدید خود به غیر از ارز پترو برنامه ای برای خروج اقتصاد از شرایط فعلی دارد، اظهار داشت:
دولت جدید که از اول ژانویه ۲۰۱۹ شروع می شود برنامه هایی را اتخاذ خواهد کرد. اولین موضوع مربوط به مسائل معدن است زیرا ما به غیر از تولیدات گاز و نفت تولیدات معدنی نیز داریم.
سفیر ونزوئلا در ایران گفت:
درواقع ما می توانیم همان طور که در حوزه فولاد حضور و نقش فعالی در جهان داریم با افزایش تولید در بخش آلومینیوم ، فولاد و آهن آن ها را نیز در سطح جهانی عرضه کنیم.
گرگوریو گنزالز با بیان اینکه در زمینه تولید آهن شرکتی در ونزوئلا به نام CBK وجود دارد، افزود:
حوزه دیگری که مورد توجه قرار دارد بخش توریسم و گردشگری است. درواقع می خواهیم از این طریق در ونزوئلا سرمایه گذاری کنیم.
وی گفت:
در حوزه مسایل کشاورزی و صنعتی نیز توافقاتی انجام شده ولی باید منتظر باشیم تا برخی مسائل داخلی ونزوئلا حل شود. در آینده ای بسیار نزدیک برنامه هایی برای صادرات برنج، قهوه و کاکائو اجرا خواهیم کرد.