​ساخت گوشی هوشمند مبتنی بر فناوری بلاک‌ چین از سوی اچ‌تی‌سی، ریسکی خطرناک برای این شرکت بحران‌زده تلقی می‌شود که راهی جز بها دادن به آن وجود ندارد.

در ماه می، اچ‌تی‌سی برای نخستین‌ بار از توسعه‌ی گوشی ‌هوشمندی مبتنی برای فناوری بلاک‌ چین سخن گفت که فعلاً با نام اکسدوس شناخته می‌شود.

پبش از این خبر جذاب عرضه تلفن همراه بلاک چینی HTC منتشر شده است. در حین انتشار این خبر شرکت HTC سال جدید میلادی را بسیار بد آغاز کرده بود. طبق آمار مؤسسه IDC، سال گذشته، اچ‌تی‌سی مؤفق به فروش ۲ میلیون دستگاه در سه‌ ماهه‌ی اول شد؛ در حالی که آمار فروش این شرکت تایوانی در مدت مشابه امسال به ۶۳۰ هزار دستگاه تنزل پیدا کرده است.

هفته‌ی گذشته نیز این شرکت برای سر و سامان دادن به اوضاع اقتصادی و رسیدن به سوددهی، به‌ ناچار ۱٫۵۰۰ نفر از کارکنان تایوانی خود را روانه‌ی منزل کرد. طبق آنچه که شرکت اعلام کرده، آمار فروش اچ‌تی‌سی در ماه ژوئن ۶۸ درصد کاهش داشته است و آخرین پرچمدار این تولیدکننده‌ی آسیایی، یعنی اچ‌تی‌سی یو ۱۲ پلاس نیز به‌ سبب مشکلات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری، بازخوردهای منفی دریافت کرده است.

 

در این میان، بلاک‌ چین نیز به مانند گذشته وضعیت آرمانی ندارد. قیمت ارزهای دیجیتال کاهش پیدا کرده و ماه گذشته، پژوهشگران دانشگاه تگزاس بیت‌ کوین را به دستکاری قیمت‌ها محکوم کردند.

با در نظر داشتنِ وضعیت اقتصادی اچ‌تی‌سی، سهام‌داران و بازار سهام نگاه ویژه‌ای به گوشی اکسدوس خواهند داشت. حال به‌ لطف مصاحبه‌ای که فیل چِن از اچ‌تی‌سی انجام داده، می‌توان با بینش وسیع‌تر نسبت به‌انتظارات درباره‌ی زمان عرضه و قیمت دستگاه یادشده صحبت کنیم. اگر چِن در طول صحبت‌هایش از بیان جزئیات پرهیز می‌کرد؛ اما عرضه‌ی گوشی اکسدوس تا پایان سال جاری و اعلام قیمتِ آن در سه‌ ماهه‌ی سوم ۲۰۱۸ را تأیید کرد. وقتی در طول مصاحبه به نخستین گوشی مبتنی بر بلاک‌ چین با نام فینی (Finny) که توسط شرکت سیرین لبز (Sirin Labs) توسعه داده شده بود و ۱۰۰۰ دلار قیمت‌گذاری شده بود، اشاره کردم، وی از واژه‌ی «قابل‌قیاس» برای قیمت اکسدوس استفاده کرد؛ از این رو، اکنون می‌دانیم که قیمت دستگاه آتی اچ‌تی‌سی نزدیک به ۱۱۰۰ دلار خواهد بود.

 

Phil Chen

چِن تأیید می‌کند که اکسدوس در هنگام عرضه، به‌صورت جهانی در دسترس قرار خواهد گرفت. وی در این باره می‌گوید:

می‌خواهم بگویم که این دستگاه بدون‌ شک در خارج از سرزمین چین نیز در دسترس قرار خواهد گرفت. چین قوانین متفاوتی دارد؛ از آئین‌نامه تعیین مقررات تا نحوه‌ی کارکرد اندروید در این کشور، همگی رنگ‌و‌بویی متفاوت دارند.

از این بابت، چن می‌گوید که عرضه‌ی یک دستگاه در چین نسبت به دیگر نقاط جهان با دشواری‌های بیشتری همراه است.

وقتی که چن از گوشی اکسدوس در ماه می رونمایی کرد، او گفت:

ما گوشی‌ای را تجسم کرده‌ایم که خودتان مالک آن هستید و خودتان صاحب هویت و داده‌هایتان خواهید بود؛ این گوشی محور تمام این اتفاقات خواهد بود.

با این وجود، چِن می‌گوید وقوع چنین اتفاقی اندکی زمان‌بر خواهد بود و در آینده‌ رخ خواهد داد. دستگاهی که قرار است اچ‌تی‌سی در اواخر سال ۲۰۱۸ به بازار عرضه کند، با همکاری کریپتوکیتیز (CryptoKitties) ساخته خواهد شد؛ اما هنوز درباره‌ی مشخصات آن اطلاعاتی در دست نیست.

 

در بلندمدت، او امیدوار است راه‌های کارآمد‌تری را برای ماینینگ در دستگاه‌های موبایل پیدا کند. تشخیص راه‌های مؤثر برای ماینینگ روی موبایل زمان‌بر خواهد بود؛ اما اچ‌تی‌سی هم‌اکنون به پروتکل‌های مجتمع نیم‌نگاهی دارد تا چنین امری را به تحقق برساند.

طبق گفته‌های چنِ او نخستین شخصی بوده که ایده‌ی ساخت دستگاهی مبتنی بر فناوری بلاک‌ چین را با مدیران اچ‌تی‌سی در میان گذاشته است. وقتی سال گذشته قیمت ارز دیجیتال بیت‌ کوین به‌ نحو سرسام‌آوری افزایش یافت، ایده‌ی چن بیش از پیش برای این شرکت تایوانی جذاب جلوه نمود و اندک‌اندک به استراتژی اچ‌تی‌سی بدل شد.

برای بسیاری از مردم، بلاک‌ چین معنایی ندارد

اوایل سال ۲۰۱۸، توسعه‌دهندگان شروع‌ به برنامه‌نویسی کردند و با عبور از ماه‌های مارس و آوریل، مشخص شد که یک شخص باید مدیریت این پروژه را برعهده بگیرد؛ آن شخص کسی نبود جز فیل چن، کسی که به‌ عنوان مدیر ارشد به‌ صورت غیرمتمرکز برای نظارت روی پروژه‌ی یادشده گمارده شده بود.

با این وجود، در طول سال‌ گذشته، ارزهای دیجیتال به ناگهان شیدایی پیشین خود را از دست دادند و کلاه‌برداری و هک‌هایی که برای بهره‌برداری از این پول مجازی انجام می‌گرفت، به داستانی مخاطره‌آمیز بدل شده بود. از این رو ممکن است چنین تجارتی دیگر مانند گذشته رنگ‌و‌بو نداشته باشد.

 

در پاسخ، چن ادعا می‌کند گوشی‌ای با کیفِ پول مجازی می‌تواند به ایمن‌ترین کیف‌پول سخت‌افزاری تبدیل شود. او همچنین امیدوار است که با تجارت گربه‌های مجازی، گیمرها و افرادی که آشنایی کمتری با ارزهای دیجیتال دارند، به امتحان گوشی اکسدوس تشویق می‌شوند. او می‌گوید:

برای قشری که طرفدار موارد مجازی نیستند، گیمینگ قابل‌ دسترسی‌ترین مورد روی موبایل است.

او دوست دارد افرادی که حتی به‌دنبال موضوعات ارز دیجیتال نیستند نیز به طرفداران این گوشی تبدیل شوند. چن به دنبال دستیبانی به موقعیت مناسب در بازار است. وی در جملات خود می‌گوید که ۳۰ میلیون کاربرِ کیف‌ پول بیت‌ کوین به‌دنبال دستگاهی هستند که به مدیریت سکه‌هایشان بپردازد. با این حال، حتی شرکت‌های بزرگی همچون گوگل نیز نتوانسته‌اند محصولات خود را در بازاری که اپل، سامسونگ و تولیدکننده‌های چینی به زیر سلطه‌ی خود درآورده‌اند، در این حجم به فروش برسانند. اینجا است که اچ‌تی‌سی برای مؤفقیت در بازاری با شرایط فوق، روی طراحی دستگاهش شرط‌بندی می‌کند.

 

ویل استوفگا، مدیر برنامه‌ی IDC در بخش موبایل و پهباد می‌گوید:

به‌نظر می‌رسد که آن‌ها اغلب چیزهایی را جذب می‌کنند که به‌صورت حقیقی وجود ندارند. بلاک‌ چین برای بسیاری از افراد معنایی ندارد. با اکسدوس، چن امیدوار است که مردم را به بلاک چین‌ وصل کند و هر گوشی اکسدوس نقش گره در بلاک‌ چین را پیاده‌سازی کند؛ اما مشکل اینجا است که آیا همه‌‌ی افراد خواهان قرارگیری در این زنجیره هستند؟

در طول سال گذشته، فروش گوشی‌های هوشمند برای بسیاری از شرکت‌ها با کاهش روبرو شده است؛ در این بین تولیدکننده‌ی چینی شیائومی یک استثناء نادر محسوب می‌شود. استوفگا در ادامه‌ی صحبت‌هایش می‌گوید:

اکنون آن‌ها قادر به انجام کارهای محدودی هستند. چرخه‌ی بازیابی با کاهش سرعت همراه شده و تقریباً اکثر افراد دارای گوشی‌ هوشمند هستند.

 

Xiaomi

اچ‌تی‌سی تعیین‌کننده‌ی زمان مقرر برای آینده نیست؛ زیرا آینده هر زمان که بخواهد، خودش می‌آید

استوفگا در ادامه‌ی صحبت‌هایش به پتنت‌های ثبت‌ شده توسط سامسونگ و دیگر سازنده‌های بزرگ گوشی‌های هوشمند اشاره می‌کند که حاکی از دستگاه‌های تاشو هستند. او وقوع چنین اتفاقی را هیجان‌انگیز می‌داند، اما درباره‌ی اقبال آن توسط عموم مردم و ارزش‌آفرینی این دستگاه‌ها در بازار تردید دارد. او معتقد است عدم ورود بزرگانی چون اپل و سامسونگ در حوزه‌ی ساخت گوشی‌های مبتنی بر بلاک‌ چین می‌تواند دلیل محکمی برای نقض تفکر اچ‌تی‌سی باشد.

با این وجود، اگر یک نفر در شرکت اچ‌تی‌سی حضور داشته باشد که از هر داستان منفی به دنبال نقطه‌ی مثبتِ ماجرا بگردد؛ کسی جز فیل چن نیست. هنگامی که از وی درباره‌ی تعدیل نیروهای اخیر اچ‌تی‌سی می‌پرسم، او می‌گوید:

به باورِ من، این نشان‌دهنده‌ی یک تغییر در استراتژی‌های شرکت است؛ بنابراین من آن‌ را به چشمِ یک تغییر مثبت می‌بینم که به‌جای حفظ میراث گذشته، به‌ ما در تمرکز بر پیشرفت‌های آینده کمک می‌کند.

چن معتقد است گوشی مبتنی بر بلاک‌ چین از برند اچ‌تی‌سی، تدبیری کم‌ ارزش برای افزایش درآمد‌های شرکت نیست؛ زیرا هنوز این فناوری در مراحل اول خود قرار دارد. در واقع وی هدف از انجام چنین کاری را سرمایه‌گذاری بلندمدت و تسخیر بازار آینده‌ی گوشی‌های هوشمند عنوان می‌کند. به همین دلیل است که رویه‌ی جدید این شرکت تایوانی در تولید گوشی‌های مبتنی بر بلاک‌ چین، ریسکی خطرپذیر تلقی می‌شود که تنها نیازمند بها دادن است.

 

استوفگا در انتها به کنایه می‌گوید:

اگر چنین چیزی آینده تلقی شود و اچ‌تی‌سی خود را پرچمدار این جبهه عنوان کند؛ بدون‌شک آن‌ها از هرکس دیگر جلوتر خواهند بود؛ اما معتقدم اچ‌تی‌سی تعیین‌کننده‌ی زمان مقرر برای آینده نیست؛ زیرا آینده هر زمان که بخواهد، خودش می‌آید

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 966235
  • منبع: arzdigital.com
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.