چانگپنگ ژائو معروف به CZ، مدیرعامل بایننس، پس از توصیه به نگهدارندگان ارز دیجیتال برای ذخیره داراییهایشان در صرافیها به جای دستگاههای ذخیره مانند یواسبی فلش درایو یا کیف پولهای سختافزاری، زیر هجمه انتقادات قرار گرفت.
ژائو در توییتی ظاهراً خطر نگهداری شخصی ارزهای دیجیتال را بسیار بیشتر از ذخیره آنها در صرافیهای قابلاطمینان و مشهور مانند «بایننس» خواند. ژائو در توییت ۱۵ ژانویه اظهار داشت:
ارزهای دیجیتال را خودتان ذخیره کنید. در این صورت خودتان با هکرها میجنگید و مسئولیت از دست دادن کیف پول نیز به عهده خودتان است. کامپیوترها از کار میافتند و فلشهای یواسبی نیز گم میشوند. ارزهای دیجیتال را بر روی یک صرافی ذخیره کنید، تنها از صرافیهای مشهور و اثباتشده از لحاظ امنیتی استفاده کنید. یا اینکه با انتقال به یک صرافی غیرمتمرکز خودمان را نابود کنیم.
این توییت به یک میم اینترنتی تبدیل خواهد شدهمانطور که انتظار میرفت، این توییت با هجمهای از انتقادات از سوی جامعه ارزهای دیجیتال روبرو شد. مخصوصاً اینکه مدیر بایننس این توییت را در پاسخ به خبر هک کریپتوپیا منتشر کرد که یک صرافی ارز دیجیتال واقع در نیوزلند است و حداقل ۲.۴۴ میلیون دلار اتریوم و ۱.۱۸ میلیون سنترالیتی (CENNZ) از آن به سرقت رفته و به کیف پولهای ناشناسی منتقل شده است.
برخی از انتقادات به جواب ژائو، به طرز مودبانهای از شک و تردید کاربر حکایت داشتند:
اگر به صرافیات تا این اندازه اعتماد داری، چرا وعده بیمه نمیدهی ؟
بقیه کاربران با این قضیه خیلی سخاوتمندانه برخورد نکردند:
زمانی که بایننس هک شود، این توییت به یک میم تبدیل میشود. پینوشت: اگر و اما نه، بلکه زمانی که هک شود.
برخی دیگر نیز لحن قاطعانه ژائو را زیر سوال بردند:
همیشه راهی برای صدمه دیدن یک صرافی وجود دارد. اگر شما اطمینان ۱۰۰درصد داشته باشید، درواقع یک کلاهبردار هستید.
هک صرافیهایی در مقیاس آنچه برای امتیگاکس در سال ۲۰۱۴ اتفاق افتاد، جزو رویدادهای معمولی به شمار نمیآید. اما رخنههای امنیتی اینچنینی خطر جدی برای پایداری و پذیرش ارزهای دیجیتال در بلندمدت محسوب میشوند. طبق گزارش اخیر سیسیان، بیش از ۷۳۱ میلیون دلار در نیمه اول سال ۲۰۱۸ به خاطر هک صرافیها به سرقت رفت که بزرگترین این موردها متعلق به هک صرافی کوینچک در ژانویه ۲۰۱۸ با ۵۰۰ میلیون دلار بود.
اطمینان یا غرور؟طبق عقیده بسیاری در جامعه ارزهای دیجیتال، چیزی به نام پلتفرم صرافی کاملاً امن وجود ندارد. طبق نظر آنها، موضوع هک بایننس تنها یک مسئله زمانی است و دیر یا زود اتفاق میافتد.
هرچند عده کمی نیز عقیده دارند که اعتماد ژائو به ساختارهای امنیتی بایننس بیجا نیست و سرمایه کاربران در کیف پولهای پلتفرم امن (SAFU) است. گفتنی است که عبارت SAFU در یکی از توییتهای ژائو خطاب به سرمایه کاربران بود و مانند کلمه HODL به یکی از اصطلاحهای رایج توییتر تبدیل شد.
به عنوان یک قاعده من داراییهای دیجیتالم را بر روی صرافی نگهداری نمیکنم اما اگر قصد انجام این کار را داشته باشم، بایننس احتمالاً گزینه مدنظرم خواهد بود.
جمعی از کاربران نیز عقیده دارند که بایننس به یک وضعیت به اصطلاح «زیادی بزرگ برای شکست خوردن» در بازار ارزهای دیجیتال رسیده و به طور موثری امنیت حفظ سرمایه را فراهم کرده است.
زمانی که بایننس هک شود، ارزهای دیجیتال نیز سقوط خواهد کرد.
در پی توییت سرشار از اعتمادش، مدیر بایننس توییت دیگری برای رفع ابهام از منظوری که توسط توییت قبلیاش رسیده بود، منتشر کرد. ژائو در توییت دومش اظهار داشت که در واقع توصیهای برای استفاده از صرافیها برای نگهداری ارزهای دیجیتال نسبت به دیگر گزینههای مطرح شده در توییت نداشته است.
او در این باره گفت:
به نظر میرسد برخی منظورم را در این توییت اشتباه فهمیدهاند. ۳ گزینه در اینجا مطرح شده است. اینجا چیزی درباره اینکه کدام یک به دیگری ارجحیت دارد، چیزی گفته نشده است. پس انتخاب هر کدام از اینها به مهارت تأمین امنیت هر شخص، اولویت، تخصیص سرمایه و غیره برمیگردد. مهمتر از همه این درواقع تبلیغی برای صرافی غیرمتمرکز بایننس بود. این اشتباه از سوی من بود که آن را واضح و شفاف بیان نکردم.
نظرات مطرح شده برای برخی که انتظار بیمه داراییهایشان را در بزرگترین صرافی ارز دیجیتال یعنی بایننس داشتند، جالب توجه بود تا در آینده نه چندان این صرافی سازوکاری برای حفاظت از سرمایه مشتریانش در صورت بروز رخنههای امنیتی در مقیاس بزرگ ارائه دهد.
در حالی که ژائو این شایعات را نه تایید و نه رد کرده، مشاهده اینکه بایننس چه قابلیتهای تضمینی و امنیتی جدیدی را برای تبدیل شدن به استانداردی مانند طلا در محافظت از سرمایه کاربرانش ارائه خواهد داد، امری جالب خواهد بود.
منبع: ccn