باتوجه به این که بازیگران اصلی بازار پسته دردنیا،ایران وآمریکا هستند و باعنایت به این پیش بینی ها، به این نتیجه می رسیم که درزمینه فروش وصادرات در سال پیش رونگرانی چندانی نخواهیم داشت و تنها نیازمند مدیریت صحیح وحضورهوشمندانه درداخل وخارج هستیم.

به گزارش جماران؛ محسن جلال پور در کانال تلگرامی خود نوشت:

کم کم به اوایل شهریور نزدیک می‌شویم.ماه برداشت پسته. این‌روزها اهالی این صنعت درتکاپوی برداشت محصول‌هستند و دغدغه نوسان های بازار و قیمت را دارند.

ظرف دو سه روز گذشته مجمع عمومی انجمن پسته و همین طور نشست ستاد پسته برگزار شد.

گزارش‌ها حاکی ازآن است که برداشت محصول سال گذشته ایران حول وحوش ١٧٠هزارتن بوده  در حالی که آمریکا ٤١٥ هزارتن برداشت کرده است.جمع محصول ما و آمریکا درسال گذشته ٥٨٥ هزارتن بوده که با احتساب ٦٠هزارتن محصول انباشت شده از قبل، کل حجم پسته عرضه شده به بازار، عددی نزدیک به٦٥٠هزارتن بوده است. گزارش انجمن پسته حاکی ازاین بود که صادرکنندگان ایرانی ١١٤هزارتن ازاین محصول رابه ارزش حدودی یک میلیارد ودویست ملیون دلاربه کشورهای مختلف دنیا صادرکرده اند که بااحتساب مصرف داخلی وضایعات مربوطه درحال حاضر کمترازشش هزارتن ازمحصول سال گذشته ایران باقی مانده است.

انجمن پسته معتقد است محصول سال جاری  کشورچیزی در حدود٢٣٥هزارتن است. یعنی در سال محصولی جدید ایران می تواند 240 هزار تن پسته را روانه بازارهای داخلی و جهانی کند.

برآوردها نشان می دهد آمریکا امسال توان تولید٢٧٠ هزار تن پسته را دارد که بااحتساب ١١٠هزارتن باقیمانده محصول گذشته جمعا٣٨٠هزارتن خواهدشد.بنابراین در مجموع تولید ایران وامریکاوبااحتساب انباشت محصول هر دو کشور به عدد 620 هزار تن خواهد رسید که احتمالا نسبت به سال قبل حدود 30 هزار تن کاهش خواهد یافت.

باتوجه به این که بازیگران اصلی بازار پسته دردنیا،ایران وآمریکا هستند و باعنایت به این پیش بینی ها، به این نتیجه می رسیم که درزمینه فروش وصادرات در سال پیش رونگرانی چندانی نخواهیم داشت و تنها نیازمند مدیریت صحیح وحضورهوشمندانه درداخل وخارج هستیم.

عرضه تدریجی و مستمرازطرف تولید کنندگان می تواند در روند آرامش وثبات قیمت نقش به سزایی داشته باشد.

مدیریت عرضه محصول دربازارهای داخلی وخارجی وچگونگی عملکرد صادرکنندگان درعرصه رقابت با آمریکا برای ما مهم و تعیین کننده است که باید تا قبل ازبرداشت محصول امسال به پیش نیازهای آن بپردازیم.

تامین نقدینگی مناسب به خصوص درابتدای فصل می تواند درایجاد توازن درعرصه داخل وخارج و مدیریت بازارنقش به سزایی ایفا کند.

آن چه درنشست ستاد پسته به آن پرداخته وتاکید شد، پیش بینی جذب منابع مالی ازطریق بانک‌هاو صندوق توسعه ملی است که بخشی ازآن محقق وبخش دیگری در نشست های آتی با صندوق توسعه ملی وبعضی ازبانکها دنبال خواهدشد.

هم چنین تاکید شد چنانچه روال منطقی وقابل قبولی دربورس پسته اتخاذ شود این نهاد نیز درسال جاری می تواند درمتوازن کردن عرضه و تقاضا و ثبات قیمت‌ها نقش مهمی ایفا کند. دراین ارتباط نیز تصویب شد طی روزهای آینده جلساتی تشکیل ودراین زمینه راهکارهای مناسب وعملی اتخاذ شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.