کتابخانه تخصصی تاریخ دکتر آئینه وند وقف دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس شد.

به گزارش جماران به نقل از روابط عمومی بنیاد دکتر آئینه وند، کتابخانه تخصصی تاریخی این استاد در دومین سالگرد درگذشتش توسط همسر وی وقف دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس شد.

هاشم آقاجری در آئین افتتاح این کتابخانه در مورد ویژگی های علمی و شخصیتی آئینه وند گفت: مرگ آئینه وند مرگ نابهنگامی بود. آئینه وند کاری را که می خواست انجام دهد، تازه شروع کرده بود. برخلاف کسانی که می گویند کاری را که باید می کرد انجام داد و رفت.  ما با دو نوع آئیینه وند مواجه هستیم آئینه وند متقدم و متاخر که فاصله میان دو آئینه وند فاصله بسیار زیادی بود. توجه آئینه وند به رویکرد انقلابی به تاریخ اسلام و گرایش به جریان نومعتزلی در جهان عرب معاصر. این جریان نیرومند در ایران شناخته شده نیست. آئینه وند ضرورت توجه به گرایش روشنفکری و مدرن و فرامدرن  در تاریخ اسلام را به خوبی احساس کرد.

استاد تاریخ تربیت مدرس در ادامه سخنانش اضافه کرد: هنوز رویکردهای بینا رشته ای، چند رشته ای وآنچه که تاریخنگاری و علوم تاریخی معاصر را در جهان متحول کرده در ایران در آغاز راه هستیم.  دکترآئینه وند به شدت این ضرورت را درک کرده بود. تاریخ نه برای تاریخ بلکه به عنوان بنیاد و پایه و اساسی که هرگونه معرفت و درکی بر آن استوار می شود. بخصوص در جامعه دینی ما و گفتمان فقهی مسلط در کشور ما. نگاه انقلابی به تاریخ مقدمه نگاه انقلابی به همه عرصه ها و پدیده هاست. آئینه وند در آستانه چنین  نگاه انقلابی قرار داشت ولی مرگ نابهنگام ایشان مانع از تدوام چنین نگاهی شد. 

هاشم آقاجری در پایان سخنانش عنوان کرد: از طریق بعضی از نوشتارها و ایستارهای اجتماعی آئینه وند می توان آئینه وند متاخر را دید. و شاید  همین چرخش ایستاری بود  که نسبت  آئینه وند را با قدرت دستخوش تغییر قرار داد. آئینه وند متقدم  نسبتی با قدرت داشت و آئینه وند متاخرنسبت دیگری با قدرت داشت. 

همچنین غلامحسین غلامحسین زاده رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به مقام علمی مرحوم آیینه ­وند گفت: بعضی بزرگان علم و فرهنگ ما که قرن هاست  از میان ما رفته ­اند، هم چنان از خرمن معرفت آن ها استفاده می کنیم. این استاد بزرگوار در زمره چنین بزرگانی بودند، چه آن زمانی که در قید حیات بودند که همه از خرمن دانش ایشان بهره مند و برخوردار بودند و انسان از گفت وگوی با ایشان دل شان شاد و چشم شان روشن می ­شد و بعد از او هم تأثیر آثار او ادامه دارد. همین که دانشجویان با حضور خود در چنین مراسم هایی، یادگارهای ایشان را زنده و جاوید نگه می دارند نشانه همین موضوع است.

رییس دانشکده علوم انسانی اظهار داشت: امروز ما توفیق پیدا کردیم تا کتاب هایی را که خانواده مرحوم آیینه وند وقف دانشکده ادبیات کرده اند در خدمت این دانشکده قرار دهیم. البته باید گفت که مهمترین مشکل، مسأله فضا و مکان مناسب بود. فعلاً جایی به صورت موقت داریم که برای نگهداری این گنیجینه استفاده می کنیم. امیدواریم این سنّت، آغازگر سنّت حسنه دیگری باشد و اساتید دیگر همین راه را ادامه دهند و کتاب های خودشان را به عنوان گنجینه­هایی دیگر در اختیار دانشکده قرار دهند.

هادی حیدری, [09.05.17 14:04]

[Forwarded from بنیاد دکتر صادق آئینه وند]

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی صادق آیینه وند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.