به گزارش جماران، عزت الله ضرغامی در صفحه اینستاگرامی خود نوشت: 


بازرسی از منزل فرد متهم، ابزار مهم و لازم دستگاه قضایی برای کشف حقیقت و دفاع از حقوق عامه است. 
آنچه که مهم است، نحوه و شیوه رفتار ضابطین اینگونه احکام است که در بسیاری موارد با شرع و اخلاق در تعارض است. پس از شنیدن گزارش‌های متنوع از افراد متفاوت و درگیر با این موضوع و همچنین مرور برخی قوانین رسمی در این زمینه احساس کردم برخی نکات مهم روشی مورد غفلت واقع شده است.
تصویر مربوط به پشت صحنه سریال زیر تیغ است که نقش قاضی هوشمند و متعهد در آن برجسته است.
.
. ‌ *پی نوشت*
.

1- مأموران بازرسی از منازل، باید آموزش‌های ویژه ببینند و برای جزئی‌ترین رفتار خود از مدل استاندارد آموزش دیده پیروی کنند. 
2- در بازرسی از حریم‌های خصوصی، حتماً از خانم‌ها استفاده شود.
اینکه مردان وارد این حریم‌ها شوند و آلبوم های خانوادگی و حتی لباس‌های زیر را هم بازرسی کنند شرعی و اخلاقی نیست.
3- در هنگام ورود به منزل، باید نهایت ادب و متانت را به خرج دهند و هیچگونه واکنش احساسی نسبت به اعتراضات طبیعی که به آنان می‌شود، نشان ندهند.
4- در برخورد با زنان، دختران و پسران جوان، کودکان و افراد مریض که در برخی موارد به طور جدی درگیر بازرسی می‌شوند، روش‌های خاص مبتنی بر اصول روانشناسی به کار برند.
5- نسبت به آنچه که در بازرسی می‌یابند، هیچگونه اظهارنظری نکنند. فقط برای گزارش به مافوق آن را ضبط کرده و یا توضیحات متهم را بشنوند و مکتوب کنند.
6- در طول بازرسی مکرراً از اعضاء خانواده عذرخواهی کنند و به هر قسمت جدیدی که وارد می‌شوند، به صورت لفظی هم که شده اجازه بگیرند و از اینکه آنان با مأموران همکاری می‌کنند مرتباً تشکر کنند.
7- با توجه به اینکه معمولاً همسایگان متهم، متوجه این بازرسی می‌شوند، در هنگام مواجهه احتمالی با آنان، مراقب حرمت متهم در محله‌شان باشند.
8- در صورتی که نتیجه بازرسی منزل منفی بود، با صدای بلند اعلام کنند و به صورت رسمی و کتبی از آنان اعاده حیثیت نمایند.
9- یک مأمور ناظر، مستقل از واحد بازرسی، همراه تیم برای ثبت دقیق عملکرد آنان حضور داشته باشد و در صورت لزوم از نحوه رفتار آنان تصویربرداری نماید.
10- از مأموران جوان و یا مجرد در تیم بازرسی منازل به جز موارد خاص، استفاده نشود.
11- هر گونه شکایت در مورد نحوه‌‌ی بازرسی از منزل با فوریت رسیدگی شده و با ضابطان متخلف، برخورد جدی صورت گیرد و افراد شاکی هم به سرعت از آن مطلع شوند.
.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.