بازیکنان استقلال در جشن قهرمانی، با پیراهنی که نشان‌دهنده دهمین قهرمانی استقلال در لیگ بود، حاضر شدند.

جی پلاس؛ استقلال پس از آخرین بازی خود در لیگ بیست‌ویکم، جشن قهرمانی گرفت. در شادی استقلالی‌ها، پیراهن مخصوص جشن این تیم جلب توجه می‌کرد. استقلالی‌ها با درج عدد ۱۰ روی پیراهن خود، دهمین قهرمانی خود را در لیگ اعلام کردند.

فوتبال 360 نوشت: این آمار، تا حدی باعث غافل‌گیری اهالی فوتبال شد چون که پیش‌تر در منابع مختلف از جمله سایت رسمی باشگاه استقلال، تعداد قهرمانی این تیم در لیگ ۸ درج شده بود.

قهرمانی گمشده استقلال در چه سالی است؟

سال‌های قهرمانی استقلال در لیگ در پیراهن آبی‌ها به تصویر کشیده شد و قهرمانی که قبلاً برای استقلال در نظر گرفته نشده بود، در سال ۱۹۵۷ میلادی معادل سال ۱۳۳۶ شمسی اتفاق افتاد. با بررسی تاریخ مشخص می‌شود که در سال‌های دهه ۳۰ و ۴۰ معتبرترین رقابت در سطح ایران، مسابقاتی تحت عنوان مسابقات قهرمانی کشور بود. این بازی‌ها هر سال به صورت متمرکز در یک شهر برگزار می‌شد و اصفهان در سال ۳۶ میزبان اولین دوره این بازی‌ها بود و تاج (استقلال) در این مسابقات که در مدت ۱۲ روز به انجام رسید، با ۶ پیروزی و یک تساوی فاتح جام شد. در این دیدارها بعضاً به جای باشگاه‌ها، منتخب استان‌ها شرکت می‌کردند.

آیا قهرمانی سال ۳۶ باید به قهرمانی‌های استقلال اضافه شود؟

مرور تاریخ فوتبال نشان می‌دهد که لیگ در ایران از سال ۱۳۴۹ با برگزاری جام منطقه‌ای آغاز شد. پس از آن نسخه‌های متفاوتی از این مسابقات با نام‌های جام تخت‌جمشید، جام قدس، جام آزادگان و لیگ برتر برگزار شد. تمام این مسابقات یک وجه تقریباً مشترک داشتند که این دیدارها به صورت رفت‌وبرگشت برگزار شد و تنها تفاوت آن‌ها با هم در این بود که رقابت‌ها در یک یا دو گروه به انجام رسید. ساختاری که در تمام لیگ‌های دنیا متداول است.

بررسی مسابقات قهرمانی کشور موید آن است که این مسابقات به هیچ‌وجه با ساختار مذکور نبوده است و نمی‌توان به آن عنوان لیگ را اطلاق کرد البته در اینکه تیمی که فاتح این جام شده قهرمان ایران است، تردیدی وجود ندارد و این قهرمانی جزو افتخارات آن باشگاه باید لحاظ شود.

آمار تاریخ لیگ ایران متحول می‌ شود؟

سال ۳۶ تنها دوره‌ای نیست که مسابقات قهرمانی کشور برگزار شده و چندین تیم در آن قهرمان شدند. پاس تهران با ۳ قهرمانی پرافتخارترین تیم این مسابقات بود و در زمان حیات، این باشگاه هیچ وقت ادعایی در خصوص اینکه این قهرمانی‌ها باید در قهرمانی‌های این تیم در لیگ لحاظ شود، نداشت یا پیکان که فاتح آخرین دوره این مسابقات بوده، تاکنون صحبتی مبنی بر قهرمانی در لیگ ایران نداشته است. در سال‌های میانی دهه ۶۰، ۴ دوره رقابت‌های لیگ قدس به صورت استانی برگزار شد که آمار این مسابقات در ادوار لیگ لحاظ نشده است.

به نظر گنجاندن قهرمانی سال ۳۶ استقلال در فهرست قهرمانی‌های این تیم در لیگ غیرمنطقی می‌رسد اما این قهرمانی قطعاً در قهرمانی‌های این تیم در سطح ایران باید در نظر گرفته شود. استقلال با ۹ قهرمانی در لیگ، ۷ قهرمانی در جام‌حذفی و یک قهرمانی در مسابقات قهرمانی کشور، ۱۷ عنوان قهرمانی در سطح ایران دارد. این تیم که ۲ قهرمانی آسیا را در تالار افتخارات خود می‌بیند و با ۳۷ جام قهرمانی شامل رقابت‌های قاره‌ای، کشوری و استانی بیشترین جام را بین باشگاه‌های ایرانی دارد، به نظر می‌رسد افزایش تعداد قهرمانی لیگ از ۹ به ۱۰ تنها یک اقدام در چارچوب فضای هواداری بوده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.