سرمربی تیم ملی واترپلو جوانان می گوید از سال ۲۰۲۰ به این سمت و با شیوع ویروس کرونا، تیم های ملی پایه تعطیل شده اند و هیچ اردو و تمرینی برگزار نمی شود.

مجید غلامی، سرمربی تیم ملی واترپلو نوجوانان و جوانان ایران در مسابقات قهرمانی آسیا و جهان در سال ۲۰۱۹ در گفت و گو با جی پلاس، درباره شرایط تیم ملی زیر 17 سال و 20 سال ایران از زمان شیوع ویروس کرونا گفت: از سال  2019 که به عنوان سرمربی تیم ملی جوانان در مسابقات زیر 17 سال هند مقام سوم را کسب کردیم و پس از آن با تیم زیر 20 سال به مسابقات جهانی کویت اعزام شدیم، عملا برنامه‌ای نداشتیم. در دو سال اخیر تیم ملی جوانان تشکیل نشده و برنامه و مسابقه ای نداشتیم. با توجه به شیوع ویروس کرونا هیچ اردویی برگزار نشده است. الان هم مطلع نیستم که  برای سال جدید تیم ملی جوانان برنامه ای دارد یا خیر.

او با اشاره به اهمیت تشکیل تیم ملی جوانان و برگزاری اردوهای کوتاه و بلند مدت برای پشتوانه سازی در رده سنی بزرگسالان اظهار کرد: تیم ملی جوانان پشتوانه تیم ملی بزرگسالان است و با شرایطی که بر واترپلو حاکم است، باید تیم ملی جوانان تمرین مرتب و منظمی داشته باشد که شاکله و شخصیت تیمی خود را حفظ کند و بازیکنان جوان‌تر از نظر آموزشی در مسیر درستی قرار گیرند. با توجه به اینکه دامنه تغییرات در سنین پایین بیشتر است و با اردوهای متمرکز، می توان اصلاحات تکنیکی، وضعیتی، جسمانی و ... را ایجاد کرد، اردوهای جوانان می توانست تداوم داشته باشد. 

این پیشکسوت واترپلو با اشاره به برگزاری مسابقات باشگاهی در رده سنی جوانان گفت: لیگ زیر  17 سال هم سال گذشته با قریب به 20 تیم برگزار شد، در جایی که در لیگ برتر واترپلوی بزرگسالان ما، پنج تیم بیشتر حضور نداشتند و ما عملا برنامه ای برای رده سنی جوانان که بین ۱۷ تا ۲۰ سال است، نداریم و همه بازیکنان تولیدی در لیگ نوجوانان نمی توانند به تیم های باشگاهی بزرگسالان و تیم ملی ورود پیدا کنند، و  این عدم تعادل و برابری که در فاصله بین رده سنی نوجوانان و بزرگسالان وجود دارد، باعث می شود که بسیاری از بازیکنان سرخورده شده و از این ورزش خارج شوند و ما عملا سرمایه‌ بزرگی را از دست بدهیم.

غلامی در واکنش به این سوال که آیا محسن رضوانی، رئیس فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو پس از پیروزی مجدد در انتخابات این فدراسیون صحبت یا برنامه‌ای در ارتباط با آینده تیم ملی جوانان داشته است، گفت: یک سری صحبت ها شده است. آقای رضوانی هم قبل از این گفته بود علاقه مند است که تیم ملی جوانان را تشکیل بدهد. پیش از این همیشه تیم ملی جوانان برای اعزام به مسابقات، یکی، دو ماه قبل از هر رویدادی تشکیل می‌شد و در مسابقات شرکت می‌کرد. برای مسابقات جوانان هندوستان در سال 2019، دو ماه و نیم زودتر از این رویداد، تیم تشکیل و به سپس به مسابقات اعزام شد. بنده به عنوان سرمربی تیم ملی جوانان هم در آن مقطع خدمت اعضای فدراسیون کمیته فنی و ریاست محترم فدراسیون گفته بودم که این برنامه کوتاه است و ما نیازمند اردوهای مستمر، متمرکز و بلندمدت برای انجام آموزش‌های لازم هستیم. 

سرمربی تیم ملی واترپلو جوانان با اشاره به محدودیت‌ها و شرایط موجود گفت: در آن مقطع فدراسیون هم اعلام کرده بود با توجه به محدودیت‌های کرونایی، سعی دارند برنامه‌های کادرفنی را تا جای ممکن برگزار کنند اما با شیوع کرونا، این برنامه اجرا نشد. در سال جدید وضعیت کرونا هم بهتر شده و امیدوارم برنامه راهبردی و استراتژیکی برای رده سنی نوجوانان و جوانان طراحی شود که این تیم‌ها به طور مرتب در اردو باشند. 

مجید غلامی واترپلو

این پیشکسوت واترپلو و عضو تیم منتخب جهان در سال ۲۰۰۳ با اشاره به تفاوت برنامه ریزی‌ها در ایران و دنیا، گفت: در دنیا برعکس ما عمل می کنند. ما اردوهای بلند مدتی برای تیم ملی بزرگسالان داریم چون تیم های باشگاهی خیلی فعال نیستند و  "تیم داری" می کنند و شکل و شمایل یک باشگاه و مجموعه را ندارند اما در دیگر کشورهای دنیا، باشگاه ها فعال هستند و در نتیجه در مقطع تیم ملی بزرگسالان اردوهای بلند مدت ندارند. در حال حاضر تیم ملی بزرگسالان ایران در اردو است و خود را برای حضور در بازی‌های آسیایی آماده می‌کند اما برای جوانان و نوجوانان برنامه ای موجود نیست.از طرفی با توج به تاثیر پذیری نوجوانان و جوانان در هنگام برگزاری اردوهای بلند مدت، برای رشد و پیشرفت در آینده، ضرورت داریم که برنامه‌ای برای این رده سنی هم داشته باشیم. 

غلامی با اهمیت فعال‌تر شدن باشگاه‌ها در رشه واترپلو پرداخت و افزود: مسئولان فدراسیون هر چقدر بتوانند باشگاه ها را فعال و کلاس‌های دانش افزایی را برای مربیان برگزار کنند و در مجموع، باشگاه ها را به عنوان یک بال برای فدراسیون به کار بگیرند و بتوانند از منابع مالی آن‌ها برای پوشش دادن استخرهای تحت مدیریت فدراسیون مانند استخر آزادی و 9 دی استفاده کنند و از سوی دیگر فدراسوین مربی‌ها را به سمت دانش‌افزایی سوق دهند و در عین حال برای تیم‌ملی نوجوانان و جوانان هم به جهت پشتوانه سازی، اردو و بازی‌های تدارکاتی در نظر بگیرد، سود بیشتری خواهد برد. 

او به اظهارات سیدرضا صالحی امیری، رئیس کمیته ملی المپیک مبنی بر اهمیت برنامه درازمدت و استراژی‌های راهبردی برای عبور از بحران‌ها اشاره کرد و گفت: در شرایط کرونایی امروز و در بازی های آسیایی و در بقیه مسابقات، فدراسیون هایی موفق تر خواهند بود که برنامه استراتژیک داشتند و مدیریت بحران بهتری بلد هستند. پاندمی کرونا برای همه دنیا ایجاد شد و همه گیری برای همه دنیا بود. فدراسیون هایی موفق تر عمل خواهند کرد که این بحران را به بهترین شکل مدیریت کنند. در عرصه مدیریت، یکی از برنامه‌های استراتژیک این است که تهدیه های خارجی را به فرصت تبدیل کنیم. در لیگ واترپلو زیر 17 سال تیم هایی موفق بودند که در این دو سال و زیر سایه کرونا، برنامه و تمرین داشتند. 

غلامی با اشاره به تیم تحت هدایت او در مسابقات واترپلو جوانان گفت: تیم سوبافیت که در مسابقات لیگ برتر واترپلو جوانان سوم شد، فقط در دوران کرونا تشکیل شد و با هدایت بنده در استخرهای مختلف تمریناتش را دنبال کرد. توانستیم با تیم نوپا و کم سن و سال خود با بازیکنانی در رده سن 15 سال در مسابقات زیر 17 سال، به مقام سوم کشور برسیم. در همین مسابقات، هیات‌های شنا که در دو سال اخیر تعطیل و عملا منفعل بودند، بسیار ضعیف عمل کردند و تیم‌های بخش خصوصی، عملکرد بهتری داشتند. این الگوی ایرانی نشان می دهد که کشورهایی که در بحران ها بتوانند برنامه راهبردی خود را دنبال کنند و طرحی برای خروج از بحران داشته باشند، می توانند موفق تر عمل کنند. 

سرمربی تیم ملی واترپلو جوانان یادآور شد: اگر برای جوانان و نوجوانان یک برنامه راهبردی تدوین شود که با حضور هر مدیری بر مسند کار، این طرح جامع ادامه پیدا کند، یک کارخانه بازیکن سازی تاسیس می کنیم که این کارخانه تیم ملی بزرگسالان و باشگاه‌ها را تامین خواهد کرد.

او درباره عملکرد محسن رضوانی در دوره گذشته ریاست خود فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو و پیروزی در انتخابات اخیر گفت: عملکرد آقای رضوانی با توجه به کسب مدال برنز بازی‌‌های آسیایی در رشته واترپلو مثبت بود. با توجه به اینکه در ایران اول باید مدال بیاوری و سپس بودجه بگیری و بتوانی کاری را انجام دهید، مدال برنز بازی‌های آسیایی فرصت مناسبی را ایجاد کرد که بتواند بودجه دریافت کند و اسپانسر بگیرد و برنامه ریزی بلند مدت تری انجام دهد. با توجه شیوع کرونا، می دانم کار کردن در این شرایط سخت است و کرونا برای دنیا و تیم ها ناشناخته بود. ورزشی‌های آبی هم جزو رشته های پر خطر هم محسوب می شوند و غالبا استخرهای ما تعطیل بودند. غالبا استخرها تعطیل بودند. تبعات و ضرر این مسئله هم به تیم های ملی و ورزش های ورزشی ما می رسد. هر چقدر که در این بحران مدیریت بهتری بکنیم، به همان اندازه استفاده بهتری هم خواهیم کرد. 

این کارشناس واترپلو درباره عملکرد فدراسیون در دانش افزایش مربیان و از بین بردن تمرکزگرایی  در کشور خاطرنشان کرد: در حوزه مربیگری، فدراسیون یک مربی خوب به نام آقای الکساندر چیریچ را به عنوان سرمربی تیم ملی واترپلو منصوب کرد که منشا خدمات زیادی در مقاطع سنی مختلفی بود. هر چقدر فدراسیون بتواند از دانش این مربی و دیگر مربیان برای توسعه مربیگری و پرورش مربیان بیشتری در واترپلو کشور استفاده کند و علم روز را به این رشته تزریق کند، به همان اندازه خروجی بهتری خواهیم داشت. به اعتقاد من باید در ابتدا نیازسنجی‌ها صورت گیرد و ببینیم در هر حوزه چه نیازهایی داریم و براساس نیازها، دانش روز را به مربیان آموزش دهیم. به طور مثال یک مربی در بخش پایه، نیاز به تکنیک‌های آموزشی دارد. اگر مربی در مسابقات باشگاهی کار می کند، باید تاکتیک های رده های سنی بزرگسالان را بیاموزد. هر چقدر بتوانیم مربی تربیت کنیم و مربیان به روز را در رده های سنی مختلف به کار بگیریم، قطعا مربی های سازمان یافته و بهتری را به عنوان نیروی انسانی در هر فدراسیونی خواهیم داشت. 

غلامی با اشاره به اظهارنظر جالب مربی تیم ملی واترپلو جوانان صربستان در مسابقات جهانی گفت: از این مربی پرسیدم که فدراسیون شما چه برنامه ای برای ورزشکاران دارد، او در پاسخ به من گفت "فدراسیون ما برای مربیان برنامه دارد. مربیان برای ما بازیکن درست می کنند". هر چقدر تعداد مربی بیشتری را به کار بگیریم و در کنار تیم های ملی بزرگسالان، جوانان و در بخش باشگاهی از مربیان خارجی مثل چیریچ استفاده کنیم، می توانیم با توجه به وضعیت دلار، در آینده از مربیان ایرانی با دانش و با دستمزدهای ریالی بهره ببریم. 

این کارشناس واترپلو درباره کمی‌ و کاستی‌های موجود در واترپلو و پیشنهاد خود برای بهبود شرایط موجود گفت: در حوزه واترپلو، کار ما پیچیده نیست. ما جزو کشورهای تراز اول دنیا در حوزه واترپلو نیستیم. قبل از ما این مسیر را رفته اند. باید این مسیر را با فرهنگ و موانع بودجه ای خودمان سازگار کنیم. هر چقدر که بتوانیم در حوزه ورزش و واترپلو، برنامه راهبردی بلند مدت داشته باشیم و در آن برنامه، فرصت ها و تهدیدات بیرونی را رصد کنیم و نقاط قوت و ضعف داخلی را بشناسیم و به گونه ای برنامه ریزی کنیم که نقاط ضعف را پوشش دهیم و نقاط قوت را به فرصت تبدیل کنیم، موفق‌ خواهیم بود. 

او در پایان گفت: اگر بخواهم یک نکته کلیدی و راهبردی به فدراسیون شنا یا هر فدراسیون دیگری پیشنهاد بدهم، این است که با توجه به دامنه تغییرات و تاثیرگذاری ها در رده های پایه و جوانان که به مراتب بیشتر از بزرگسالان است، اعتقا دارم باید  برای آینده و پشتوانه سازی، تیم‌های پایه خودمان را فعال و روی کیفیت آن‌ها کار کنیم. در حال حاضر 20 تیم در لیگ برتر زیر 17 سال واترپلو داریم. به لحاظ کمیت مناسب است. ما باید این مسئله را کیفی‌سازی کنیم. با دانش افزایی مربیان سطح کیفی را تعالی ببخشیم. به نظرم حلقه مفقوده و بخش دیده نشده ورزش واترپلو، رصد بازیکنان از رده‌های پایه است. ما گاها می‌بینیم که بازیکنی به رده سنی بزرگسالان رسیده و هنوز نقایص تکنیکی و تمرینی را دارا است و دستمان هم برای ایجاد تغییرات بسته است و باید بودجه و هزینه بیشتری صرف کنیم و نتیجه کمتری هم بگیریم. اگر جوانان را از سن پایین رصد کنیم و اردوهای بلند مدت یا کوتاه مدت داشته باشیم و طرح و برنامه اصولی را برای تمرین تیم ها در شهرستان ها ارائه دهیم، مربیان هم فعال خواهند شد و استعدادها را هم زیر نظر خواهیم گرفتیم و در سال های بعد در رده سنی بزرگسالان بهره خواهیم برد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.