گفتگوی اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

معاون سابق سازمان تربیت بدنی در گفت وگو با جی پلاس

سعید فائقی: حذف استقلال و پرسپولیس ریشه در تاریخ دارد/ فقط دروغ گفتیم و سندسازی کردیم

یک مدیر باسابقه ورزشی می گوید حذف استقلال و پرسپولیس از آسیا ریشه در تاریخ دارد و مربوط به امروز نیست.

سعید فائقی، معاون سابق سازمان تربیت بدنی ورزش در گفت و گو با خبرنگار ورزشی جی پلاس؛ درباره حذف سه تیم ایران از جمله استقلال و پرسپولیس (عدم صدور مجوز گل گهر) از لیگ قهرمانان آسیا به علت ابطال مجوز حرفه ای این تیم ها از سوی این کنفدراسیون و ارسال پرونده ی آن ها به کمیته انضباطی و اخلاق گفت: اولین سالی که حرفه ای گری را شروع کردیم (1380)، AFC  لیست بلند بالایی را داده بود که باشگاه ها باید آن شرایط احراز می کردند اما ما همان موقع همه آن شرایط را نداشتیم. نه اینکه یکی، دو مورد باشد؛ بلکه ما هیچ کدام از این موارد را احراز نمی کردیم.  آن موقع باید چاره اندیشی می کردیم. نمی توانستیم ساکت بنشینیم و باید عرض اندام می کردیم.

وی با بیان اینکه AFC نمی تواند به بحث محتوایی ورود کند و آن را به فدراسیون های محلی محول کرده و فقط مبحث شکلی را مدنظر دارد گفت: اگر ما ظاهر کار را رعایت کنیم، AFC کاری به محتوا ندارد. محتوا در حوزه فدراسیون داخلی است که تیم هایش آکادمی داشته باشند و یک نفر مالکیت دو تیم را نداشته باشد چرا که باشگاه ها در وهله اول عضو فدراسیون فوتبال هستند. AFC هم می گوید فدراسیون این مسائل را بررسی می کند و فقط یک حداقل هایی را از تیم ها می خواهد که باید رعایت کنیم.

فائقی با اشاره به گزارش هایی که به AFC در ارتباط با اجرا نشدن قوانین و مقررات ارائه می شود گفت: AFC اگر بخواهد تمام اعضای خود را رصد کند، فقط باید در ایران 16 باشگاه لیگ برتری، بعد دسته یک و دو را بررسی کند اما این شرایط را ندارد. آن ها اصولی را گذاشته و می گویند هست یا نیست. وقتی فدراسیون فوتبال تایید می کند که تیم هایش حرفه ای هستند، او هم کاری ندارد تا اینکه گزارش و شکایتی به دستش می رسد که پول فلان بازیکن و مربی پرداخت نشده . آن ها حساس می شوند و می بینند که قانون رعایت نشده است.

معاون سابق سازمان تربیت بدنی با اشاره به نبود صورت های مالی شفاف و دقیق در تیم های ایرانی گفت: مثلا وقتی AFC می گوید صورت حساب بده، ما چیزی نداریم. یکی یکی لو می رویم و مشکلات روی هم تلنبار می شود. در این سال ها هم هیچ وقت نیامدیم مشکلی را حل کنیم. مرتب دروغ گفتیم که مشکلات درست شد. آن ها هم قضیه را رها نمی کنند و موضوع برایشان روشن شده و خواستار شفاف سازی هستند.

او با بیان اینکه انصاف نیست حذف استقلال و پرسپولیس به گردن مدیران کنونی بیفتد تاکید کرد: مشکل کنونی ریشه در تاریخ داد اما در این مقطع روی سر ورزش آوار شده است. البته این عزیزان هم تعلل کرده اند. آنجایی که اخطارها داده شده بود باید صحبت می کردند و زمان می خریدند.

فائقی در واکنش به اینکه سه ماه قبل مجوز موقت صادر شده بود اما در این مدت زمان هیچ فعالیتی صورت نگرفت گفت: آن موقع باید محکم قدم بر می داشتیم و دنبال قضایا می رفتیم. الان آجورلو و صدری هم چند صباحی است که بر سر کار هستند و باید با تمام توان و ظرفیت به سمت مشکلات بروند.

معاون سابق سازمان تربیت بدنی در واکنش به اینکه ممکن است محرومیت های بزرگتری برای ایران اعمال شود گفت: من به شما قول می دهم اگر اینجا خوب برخورد کنیم و از انسان های قوی استفاده کنیم و افراد حقوقی بین المللی را بیاوریم، می توانیم جلوی بحران بعدی یعنی محرومیت های چندین ساله را بگیریم. باید شورای حقوقی قدرتمندی را ایجاد کنیم و حتی از مشاوران حقوقی خارجی بهره بگیریم. می توانیم این مسئله را حل کنیم و فکر نکنیم AFC می تواند به راحتی پرطرفدار ترین تیم های آسیا را کنار بگذارد. ما جایگاه خاصی در آسیا داریم.  اگر یک مقدار قوی و عاقلانه برخورد کنیم و احساسی نشویم، مطمئنم از این مرحله عبور می کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که اولین قدم برای عبور از این بحران چیست اظهار کرد: اولین قدم این است که هر کدام یک حرف نزنیم. این چند مدت را ببینید. گفتیم که پرسپولیس و استقلال تا فروردین خصوصی می شوند. بعد یکی گفت 20 درصد از سهام دو تیم واگذار می شود. یکی دیگر گفت در فرابورس عرضه می شوند. یکی گفت اصلا عرضه نمی شود. یکی گفت سهام دو تیم را به صنایع و دارایی می دهیم. این ها حرف هایی است که شرابط را بدتر می کند. اگر وزارت ورزش دولتی است، وزارت صنایع  و دارایی دولتی نیستند؟ اول بیاییم و بگوییم یک سخنگو در این مورد حرف بزند. یک شورای حقوقی تشکیل دهیم که سریعا راه مناسب این قضیه را بررسی کند.

وی ادامه داد: این شورا ایرادها را بررسی کند، برای آن ها که می شود، استدلال بیاورد. نه اینکه سندسازی کنیم، بلکه واقعیت ها را بگویم. اگر قصوری هم داشتیم، دفاع خوبی انجام دهیم. نباید بگذاریم بیشتر از یک سال محرومیت شامل حالمان شود.

این مدیر باسابقه ورزش با اشاره به مشکلات مربوط به خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس اظهار کرد: یکی از مشکلات ما خصوصی سازی است. ما از روز اول، اصلا با این بحث خصوصی سازی شفاف برخورد نکردیم. اولا این دو باشگاه اصلا در قانون اصل 44  جای نمی گیرند و مشمول خصوصی سازی نیستند چرا که مجموعه های فرهنگی هستند و در در یکی از تبصره ها گفته شده که برای مسائل فرهنگی بعدا قانونی تصویب می شود که نشده است.

فائقی با بیان اینکه خیلی از افراد حاضر در عرصه ورزش موج سواری می کنند گفت: بعضی از عزیزان می خواهند موج سواری کنند و مسئله خصوصی سازی را به مجلس می برند و می گویند این دو باشگاه خصوصی می شود. وقتی می خواهیم خصوصی سازی کنیم، اول باید قانون را رعایت کنیم و این دو باشگاه در مدار قانون قرار بگیرند. ساختارها را باید با خصوصی سازی یکی کنیم اما این کارها نشده است. می خواهم بگویم قبل از قانون خصوصی سازی، در قانون برنامه چهارم توسعه گفته شده بود که ورزش حرفه ای صددرصد باید دست بخش خصوصی اداره شود. آنجا قانون به ما راه را هم نشان داده بود که خصوصی اداره کنیم اما هیچ وقت این کارها را نکردیم.

وی با بیان اینکه غفوری فرد، رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی مسئله خصوصی سازی را به نحوی حل و فصل کرده بود گفت: آقای غفوری فرد این مسئله را هوشمندانه حل کرده بود. در واقع غفوری فرد باشگاه ها را خصوصی ثبت کرده بود. مثلا پرسپولیس را به آقای محلوجی ، عابدینی، مرحوم عباس انصاری فرد و چند نفر دیگر ثبت کرده بودند و سهام را هم میان آن ها توزیع کرده بود. این آقایان وکالت داده بودند که سهامی که آنجاست مال ما نیست. فقط برای رعایت قوانین به نام ما داده شده است. یعنی خدای نکرده اگر کسی فوت کرده، ورثه نگویند که ارث پدرم را می خواهم. وقتی قانون تجارت می گوید که اعضاء هیات مدیره باید سهامدار باشند، پس  افراد با رعایت شرایطی، سهامدار می گذارند. برای همین دولت می گوید در ازای سهام، وثیقه می گذارید و به آن وثیقه، سهام واگذار می شود.

این مدیر باسابقه و معاون سابق سازمان تربیت بدنی با بیان اینکه هیچکس نمی خواست از موج شهرت در ورزش جدا شود گفت: هیچ وقت قوانین را در باشگاه ها رعایت نکردیم. اگر تمام انتخابات ها را ببیند، چهره منتسب به دو باشگاه استقلال و پرسپولیس همیشه رای می اورند چون مردم افراد وابسته با این دو تیم را دوست دارند.

فائقی با بیان اینکه ریشه باشگاهداری در ایران خصوصی است گفت: قبل از انقلاب ورزش کاملا خصوصی بود. باشگاه تاج وجود داشت که آن هم وقف عام شده بود. پرسپولیس متعلق به مرحوم عبده و باشگاه شاهین متعلق به مرحوم دکتر اکرامی بود. قبل از انقلاب تیم دولتی نداشتیم. شورای انقلاب قانونی را تصویب کرد که همه تیم ها ملی و در واقع دولتی شوند. از آن زمان تاکنون تیم های ما اینطور مانده اند و این قانون هم لغو نشده است. بحث قانون حرفه ای سازی باشگاه ها هم سال های سال است که در مجلس مطرح است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.