به گزارش ایرنا، خشک شدن طبیعی علفزارها به ویژه در حاشیه شهر سبب شده تا زمینه آتش سوزی های مهیب و بزرگ فراهم شود و در این بین برخی افراد از روی سهل انگاری و در مواردی عمدی، صحنه های دلخراش را در دامان طبیعت پدیدار کنند.
هم اینک سه هزار هکتار باغ های حریم شهر همدان و 580 هکتار پارک‌ و فضای سبز داخل محدوده در همدان وجود دارد که وسعت برخی از نقاط به ویژه حاشیه نشین ها را علف های هرز و خشکیده پوشانده است.
خشکیدن علف های هرز در کنار فصل برداشت گندم و جو، زمینه گستردگی هرگونه احتمالات وقوع آتش سوزی را در همدان فراهم ساخته و حرارت گرمای هوا نیز چاشنی این وضعیت خطرناک شده است.
براساس آمارهای موجود روزانه بین 10 تا 15 عملیات اطفای حریق در علف های هرز و خشکیده به طور میانگین توسط آتش نشانان همدانی انجام می شود که فصل پرکار را برای آنها رقم زده است.
حتی این روزها که به ماه میانی فصل تابستان نزدیک می شویم و گرمای هوا به اوج خود رسیده است، شمار گزارش های مردمی پیرامون آتش سوزی در طبیعت افزایش یافته است.
در واقع خیالی بر آتش بس شدن طبیعت تابستانه همدان نیست و در کمین علفزارها و گندم زارها قرار گرفته است.
حتی در برخی موارد گستره آتش سوزی گندم زارها خارج از شهر همدان بوده و با این حال نیروهای آتش نشانی با وجود اینکه باید تنها در سطح شهر باید خدمات ارائه دهند، نسبت به اعزام و مهار آتش اقدام کرده اند.
طبق آمارهای اعلام شده، انسان بیشترین درصد بروز آتش در طبیعت است به گونه ای که علت اصلی این گونه حوادث از جمله آتش گرفتن گندم ‌زارها و علف‌های هرز مردم بوده و تنها بخش ناچیزی مربوط به خشکسالی و در نهایت آتش گرفتن خود به خودی علف‌های هرز و گندم‌ زارها است.
عمده نظریه کارشناسان آتش نشانی بیانگر آن است که حریق بر اثر بی احتیاطی عابران و انداختن ته سیگار یا هر وسیله مشتعل دیگری رخ داده و عمدی یا سهوی بودن در درجات بعدی بررسی ها صورت می گیرد.

** مهار 150 آتش سوزی در یک هفته
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی همدان در این باره می گوید: طی یک هفته گذشته 150 عملیات اطفای حریق در همدان انجام شد که عمده آن مهار آتش در طبیعت بود.
محمدرضا بیاناتی افزود: این روزها درصد بیشتر تماس های مردم پیرامون آتش سوزی در طبیعت به ویژه علفزارهاست.
وی بیان کرد: با این حال حجم گسترده ای از عملیات های اجرایی آتش نشانان همدانی در فصل تابستان و همزمان با گرم شدن هوا را اطفای حریق اختصاص می دهد.
وی به انجام 283 عملیات اطفا حریق در سه ماهه نخست امسال اشاره کرد و افزود: مهار آتش در وسایل نقلیه با 56 مورد، پوشش گیاهی 56 مورد، اماکن مسکونی 41 مورد و باغ ها و فضای سبز 26 مورد بیشترین کاربری عملیات های اطفای حریق را شامل شده است.
بیاناتی با بیان اینکه علت وقوع 152 حادثه آتش سوزی غیر عمدی، 126 مورد عمدی و پنج مورد در دست بررسی کارشناسی است، گفت: در این حوادث 15 تن مصدوم و 13 تن با تلاش آتشنشانان نجات یافته اند.
وی خاطرنشان کرد: اما از ابتدای ماه جاری درصد مهار آتش در پوشش های گیانی و فضای سبز افزایش چشمگیری یافته است.

** مردم حافظ طبیعت باشند نه آتش در خرمن
بیاناتی در ادامه از مردم خواست تا در این روزهای سال که فصل گردشگری و تفریح در طبیعت است، حافظ پوشش های گیاهی باشند و اجازه ندهند آتش سهل انگاری و حتی تعمدی برخی افراد منجر به از بین بردن زیبایی های طبیعت شود.
وی اضافه کرد: از عموم مردم می خواهیم در جنگل ها، باغ ها و بوستان های شهری، درختان، گیاهان و زیبایی ها را حفظ کرده و از ایجاد آتش سوزی در این مکانها خودداری کنند تا این سرمایه های ارزشمند ملی حفظ و از طبیعت لذت ببرند.
بیاناتی افزود: انتظار داریم خانواده ها از افروختن آتش در مناطق پوشش گیاهی به ویژه علفزارها خودداری کرده و به کودکان خود نیز توصیه کنند.
وی خاطرنشان کرد: ته سیگار روشن، چوب نیم سوخته و سوختن ذغال بیشتر خطر را برای بروز آتش سوزی های مهیب در دل طبیعت دارند و انتظار داریم مردم از خاموشی کامل آن اطمینان حاصل کنند.

* دوستداران طبیعت مراقب آتش سوزی های احتمالی باشند
رئیس هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی همدان نیز گفت: با توجه به افزایش دما و شروع فصل گرم سال انتظار داریم دوستداران طبیعت مراقب آتش سوزی های احتمالی ناشی از سهل انگاری برخی افراد به ویژه در کوهستان باشند.
علیرضا گوهری افزود: مساعد بودن شرایط جوی بسیاری از مردم علاقه مند را به حضور در مناطق بکر اعم از جنگل ها و دامنه کوه ها می کشاند.
وی اضافه کرد: تردد مردم در جنگل ها و مراتع همواره احتمال آتش سوزی را به دنبال دارد و از این رو از تمامی کوهنوردان و دوستداران طبیعت خواسته شده تا در حفظ و حراست از منابع طبیعی نقش پر رنگ و اثرگذار داشته باشند.
گوهری با تاکید بر رعایت توصیه های ایمنی در کوهستان در فصل گرم سال گفت: از گروه های طبیعت گردی و سایر اقشار جامعه درخواست می شود در حد امکان از روشن کردن آتش در طبیعت به ویژه عرصه‌های جنگلی خودداری شود.

** آتش رها شده را خاموش کنید
وی در ادامه افزود: انتظار می رود در صورت مواجهه با آتش روشن در بخش‌های نامتعارف، نسبت به اطلاع‌ رسانی مناسب به روشن‌ کنندگان آن اقدام شود.
وی خاطرنشان کرد: در صورت رویت آتش روشن رها شده نیز نسبت به خاموش کردن آتش اقدام شود.
گوهری خاطرنشان کرد: با توجه به اعلام فدراسیون کوهنوردی، در صورت مشاهده حریق در عرصه‌های جنگلی و مرتعی، موضوع در اسرع وقت به همراه موقعیت محل حریق با شماره تلفن 1504 (یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری) مطرح شود.
7520/2090
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.