به گزارش ایرنا، فاضل عبادی شامگاه سه شنبه در آیین اردیبهشت مفاخر همدان اظهار داشت: نامگذاری سالانه فرهنگی از 94 آغاز و سال نخست به میرسیدعلی همدانی، سال 95 به سیدجمال الدین اسدآبادی، سال گذشته به باباطاهر همدانی و سال جاری به عین القضات همدانی اختصاص یافت.
وی اضافه کرد: نامگذاری سال ها با هدف تحرک بخشی به فعالیت های فرهنگی و هنری، تقویت و تحکیم هویت ملی و اسلامی، الگو سازی برای جوانان و شناساندن بزرگان نشر و اندیشه به جامعه انجام می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان ادامه داد: در این راستا تکریم عالمان و بزرگان گذشته و حال و همچنین پاسداشت فعالیت آنان در دستور کار مسئولان فرهنگی قرار می گیرد.
وی گفت: همدان در تولید علم و فرهنگ سازی، جزو استان‌های پیشرو کشور است و گواه این ادعا تقریظ های رهبر معظم انقلاب بر چند کتاب از نویسندگان همدانی در حوزه دفاع مقدس است.
عبادی بیان کرد: در سه دوره پیشین آیین اردیبهشت مفاخر همدان، برای پنج شخصیت علمی و ادبی این استان آیین نکوداشت برگزار شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان ادامه داد: نکوداشت ذکاوتی و اذکایی در حوزه پژوهش، آقایان محقق و میری در حوزه شعر و ادب و آیت‌الله احمدی در حوزه حکمت برگزار شده است و امسال نکوداشت دکتر حسین معصومی همدانی انجام شد.
معصومی همدانی نیز در این آیین بیان کرد: دوست داشتن وطن به مثابه علاقه به پدر مادر، امری طبیعی و عاطفی است.
وی افزود: هرچند 50 سال است که در همدان زندگی نمی کنم اما خود را متعلق به این استان می دانم.
معصومی همدانی ادامه داد: اینجانب در یک خانواده اهل علم و شهری اهل ادب و فرهنگ متولد و بزرگ شدم و از کودکی تا نوجوانی ضمن آشنایی با افراد برجسته شهرمان، از توان آنها بهره گرفتم.
وی گفت: از پدر یاد گرفتم در حق خود سخت گیر و در حق دیگران آسان بگیرم که این سیره بر خلاف آن چیزی است که در حال حاضر در عرفان آموزش می دهند.
دکتر معصومی همدانی زاده دوم آذر 1327 در کهن دیار همدان است و پیشتر نیز در آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فارابی ویژه علوم انسانی و اسلامی در سال ۱۳۹۶ لوح سپاس در بخش ویژه و سردیس فارابی و مدال ابن‌سینای یونسکو را از دستان رئیس جمهوری کشورمان دریافت کرد.
وی نویسنده کتاب 'تاریخ علم در ایران در چهار قرن اخیر'، مترجم و فیلسوف ایرانی و فخر دیار هگمتانه است که با وجود اینکه دانش آموخته رشته مهندسی برق از دانشگاه صنعتی شریف در سال 1351 است، اما از سالها پیش در دانشگاه آزاد ایران به ویرایش کتب علمی پرداخت و در سال 1358 به عنوان مدرس تاریخ و فلسفه علم به دانشگاه شریف بازگشت و در سال 1372 به قصد ادامه تحصیل به فرانسه سفر کرد.
معصومی همدانی که نامش در زمره چهره های اصلی و ویراستاران ارشد مرکز دائره المعارف بزرگ اسلامی قرار دارد، پس از عزیمت به فرانسه، تحصیلاتش را در رشته تاریخ و فلسفه علم در دانشگاه پاریس هفت ادامه داد و مدرک دکتری خود را با تخصص 'تاریخ اپتیک و ریاضیات' از این دانشگاه کسب کرد و پس از آن به ایران بازگشت و تدریس در دانشگاه شریف را از سر گرفت.
او از سال 1379 به عضویت پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی درآمده و به تازگی سرپرستی و سر ویراستاری مجموعه کتاب های مربوط به دانش امروز انتشارات فرهنگ معاصر را به همراه دکتر محمد خواجه پور عهده دار شده است.
7526/2090
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.