به گزارش ایرنا، به اعتقاد کارشناسان رشد فزاینده بیکاری در دهه های گذشته، با هدفگذاری دولت تدبیر و امید و تحقق شعار سال مبنی بر 'اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال'، حال روند معکوس به خود گرفته است و نتیجه آن را می توان در تک رقمی شدن آمار بیکاری در استانی همچون همدان مشاهده کرد؛ دستاوردی مهم که هنوز دولتمردان استان به ویژه شخص محمدناصر نیکبخت استاندار همدان را راضی نکرده است و چشم اندازی فراتر از اهداف تعریف شده را دنبال می کند.
در همین چارچوب مدیران اجرایی استان همدان 2 اصل تولید و ایجاد اشتغال را به عنوان راهبرد اساسی خود در چارچوب سیاست های دولت تدبیر و امید دنبال می کنند و در این مسیر مدیران تکمیل کننده زنجیره تولید و اشتغال شدند و با تلاش بی وقفه آنان دستیابی به عملکردی فراتر تعهد ایجاد اشتغال استانی دور از دسترس نیست.
هرچند سرعت اشتغالزایی در کشور به سرعت رشد جمعیت فعال نرسیده است، اما با تلاش های دولتمردان همدان و به طور قطع همراهی بانک ها، روند ایجاد اشتغال با چاشنی ارایه تسهیلات بانکی شتاب می گیرد و نرخ بیکاری در ایستگاه اشتغال دولتمردان همدان سقوط می کند.
این در حالیست که دولت دوازدهم در بودجه 97 تمرکز خود را بر ارائه تسهیلات اشتغالزایی قرار داده و مسیرش را در جهت تسهیل اشتغالزایی بویژه اشتغال روستایی با استفاده از 1.5 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی هموار کرده و عزمش در رونق اشتغال جدی است؛ عزمی که در تلاش برای دور کردن فاصله بیکاری از اشتغال است.
در این میان تحقق 80 درصدی تعهد ایجاد اشتغال در استان همدان و کاهش هشت درصدی نرخ بیکاری نمونه بارز تلاش مدیریت ارشد استان و مجموعه مدیران اجرایی است که در راستای سیاست های دولت تدبیر و امید حرکت کرده اند و به گفته محمدناصر نیکبخت استاندار همدان تا رسیدن به نقطه مطلوب باز هم فاصله زیادی وجود دارد.
امسال تعهد اشتغال استان همدان 19 هزار و 980 تن تعیین و از این رقم تاکنون بیش از 16 هزار شغل ایجاد شده است و پیش بینی می شود که امسال به اهدافی فراتر از تعهد استانی دست یافت.
برش شهرستانی اشتغال در این استان نیز حاکی از عملکرد مثبت دستگاه های اجرایی دارد که برای نمونه می توان به شهرستان راهبردی ملایر اشاره کرد که سهم قابل توجهی از تعهد سه هزار و 364 فرصت شغلی خود را محقق کرده است.
باید یادآوری کرد که این شهرستان 19.3 درصد از سهمیه اشتغال استان همدان را به خود اختصاص داده است و این در حالیست که ملایر به تعهد خود بیش از استان عمل کرده و به گفته معاون استاندار و فرماندار ویژه ملایر تاکنون 86.5 درصد از تعهد اشتغال این شهرستان محقق شده و گامی موثر در راستای ایجاد اشتغال و عمل به سیاست های دولت برداشته است.
عبدالعظیم رضایی در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون از سه هزار و 364 مورد اشتغال تعهد شده در این شهرستان، 2 هزار و 746 شغل در سامانه رصد ثبت شده و این آمار مستند است.
وی تعداد بیمه شدگان در سازمان تامین اجتماعی را یک هزار و 321 تن عنوان کرد و افزود: از این تعداد شغل ایجاد شده 657 تن در بخش صنعت، 692 تن در بخش کشاورزی و یک هزار و 586 فرصت شغلی در بخش خدمات عمومی ایجاد شده که خدمات عمومی بیشترین سهم ایجاد اشتغال در این شهرستان را به خود اختصاص می دهد.
به گفته وی 2 هزار و 401 مورد از فرصت های شغلی با 82.5 درصد به صورت خوداشتغالی و 509 مورد با 17.5 درصد به صورت اشتغالزایی است که 66 درصد از این تعداد فرصت های شغلی ایجاد شده با یک هزار و 922 تن به مردان و 34 درصد با 988 تن به زنان اختصاص دارد.
اشتغال روستایی، اشتغال پایدار روستایی و عشایری، اشتغالزایی فراگیر، رونق تولید، مشاغل خانگی و خوداشتغالی کمیته امداد و بهزیستی 6 حوزه ای است که دولت تسهیلات ویژه ای را در این حوزه ها برای ایجاد اشتغال در نظر گرفته است، اقدام مناسبی که حجت الاسلام دکتر حسن روحانی رئیس دولت تدبیر و امید با اشاره به اهمیت موضوع اشتغال در لایحه بودجه 97، عنوان کرد: با درآمدی که در تبصره 18 پیش بینی کردیم و نیز صندوق توسعه ملی و همچنین تسهیلات بانکی، رقم بزرگی در اختیار ما می گذارد.

**پرداخت 733 میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی در ملایر
فرماندار ویژه ملایر با تاکید بر اینکه اعتبارات مطرح شده توسط رئیس دولت بسیار ارزشمند است، گفت: در مجموع از محل این تسهیلات یک هزار و 650 طرح در این شهرستان پذیرش شده که یک هزار و 105 مورد آن تایید و به بانک های مختلف ارسال شده است.
رضایی ادامه داد: از این تعداد 763 طرح عقد قرارداد شده و در مجموع برای 508 طرح تسهیلاتی، 733 میلیارد ریال در این شهرستان پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه این طرح ها غیر از اشتغال ایجاد شده است، ابراز امیدواری کرد: با تحقق این میزان تسهیلات درصد تعهد اشتغال این شهرستان تا پایان امسال به فراتر تعهد اعلام شده برسد.
رضایی سرمایه گذاری را به عنوان پیش نیاز تولید و اشتغال و اولویت مهم شهرستان برشمرد و اظهار کرد: با جدیت این موضوع در حال پیگیری است و در بخش معدن به عنوان یکی از ظرفیت های اساسی ملایر، سه طرح شاخص فرآوری آندلوزیت توسط شرکت کیهان پایش، تولید فروسیلیس شرکت آذرخش و طرح توسعه شرکت فروسیلیس غرب پارس اجرا شده و زمینه اشتغالزایی قابل توجهی بیش از 300 مورد را در این شهرستان ایجاد کرده است.
معاون استاندار و فرماندار ویژه ملایر همچنین مبل و منبت در حوزه صنایع دستی را فرصتی ویژه در حوزه ایجاد اشتغال این شهرستان با فعالیت بیش از 25 هزار تن به طور مستقیم و غیرمستقیم دانست و گفت: با شروع تبلیغات گسترده مبل و منبت ملایر از 15 اسفند تا 15 فروردین 97 از طریق شبکه ملی سیما به مدت یک هزار ثانیه، امیدواریم بتوانیم موقعیت مبل و منبت ملایر را به یک برند ماندگار تبدیل کنیم که همین امر در زمینه اشتغالزایی یک فرصت بسیار مهم و ارزشمند است.
رضایی توسعه کارگاه های صنایع دستی، آموزش های فنی و حرفه ای، برگزاری کلاس های آموزشی منبت ریز برای بانوان، آموزش صنایع دستی همچون مروار بافی، خیاطی و منبت بویژه در روستاها را از ظرفیت های ویژه ملایر در حوزه اشتغال برشمرد و افزود: این در حالیست که برخی کارگاه ها و اشتغال آنها در سامانه اشتغال ثبت نشده و بی شک با در نظر گرفتن آنها، آمار اشتغال شهرستان بالاتر از رقم فعلی می شود.
فرماندار ویژه ملایر ابراز امیدواری کرد: با اخذ تسهیلاتی که برای طرح های جدید صورت می گیرد، بتوانیم رتبه نخست استان در حوزه ایجاد اشتغال را کسب کنیم.
وی این نوید را به ملایری ها داد که بدون شک با ظرفیت سازی و بسترسازی خوبی که در حوزه مبل و منبت انجام شده، گوی سبقت را در ایجاد اشتغال از استان می گیریم و در رفع معضل بیکاری پیشتاز می شویم.
گذشته از تسهیلات خوبی که دولت برای ایجاد اشتغال در نظر گرفته، تشکیل ستاد تسهیل و رفع مشکل واحدهای تولیدی و صنعتی و بازگرداندن آنها به چرخه تولید اقدام مثبت دیگری از سوی دولت تدبیر و امید بود که در این زمینه شرکت فولاد جعفری ملایر با سطح اشتغالزایی بالا با وجود قدیمی بودن فناوری، فرسودگی ماشین آلات، بدهی های بالای بانکی و آسیب های جدی که از ناحیه طلبکاران دیده بود، در ستاد تسهیل استان رفع مشکل شد و به چرخه تولید بازگشت.
رضایی در این باره یادآور شد: با راه اندازی خط تولید نورد زاگرس حدود یکصد تن به کار بازگشتند و در صورتیکه مشکلات جزئی کوره ها در بخش ذوب نیز رفع شود، حدود یکصد شغل جدید نیز در این بخش ایجاد می شود.
وی طرح های صنعتی تولید انرژی از بازیافت زباله، طرح تولید سنگ فرز و مصالح وابسته، توسعه گلخانه ها، پرورش آبزیان، زالو، کروکودیل، طرح رستوران آکواریم و شهربازی و بخش معادن را از دیگر فرصت های سرمایه گذاری این شهرستان عنوان کرد که مورد استقبال سرمایه گذاران قرار گرفته و در حال اجرا است و زمینه اشتغالزایی بسیار خوبی را در این شهرستان ایجاد می کند.
فرماندار ویژه ملایر با بیان اینکه دولت تدبیر و امید اقتصاد بیماری تحویل گرفت و معالجه چنین بیماری وحشتناک و بیرون آوردن این اقتصاد از ته دره کار بسیار سختی است، بیان کرد: با وجود این همه سختی و تنگناها، دولت تلاش های گسترده ای بویژه در سیاست خارجی، توافق برجام و همچنین در عرصه داخلی برای احیای واحدهای تولیدی و صنعتی تعطیل شده، انجام داد.
رضایی گفت: با توجه به تورم و افزایش نرخ حامل های انرژی و واردات لجام گسیخته ای که در گذشته صورت گرفته بود، واحدهای صنعتی زمین گیر شده بودند، اما با حمایت دولت بسیاری دوباره به چرخه تولید بازگشتند.
وی ابراز امیدواری کرد: با اهتمام ویژه ای که دولت برای تحقق اقتصاد مقاومتی گذاشته، بتوانیم این مشکلات و عقب ماندگی هایی که داریم را به سرعت جبران کنیم.
اما تسهیلات اشتغالزایی که دولت با همراهی مجلسی ها برای تحقق آن بسیار تلاش کرد، حالا به تصویب رسیده و برای به ثمر نشستن آن نیازمند عزم جدی و شبانه روزی مدیران است، سهمی که از محل تسهیلات خوداشتغالی یا مشاغل خانگی تاکنون 38 میلیارد و 600 میلیون ریال آن وارد شهرستان ملایر شده، اما کافی نیست.
رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی ملایر در این باره گفت: ما به همین میزان تسهیلات، طرح های خود را به سه بانک عامل سپه، تجارت و پست بانک معرفی کرده ایم که از این میزان تاکنون 30 میلیارد و 650 میلیون ریال طرح توسط شعب بانک های عامل پذیرش و 145پرونده مورد قبول واقع شده است و 11 میلیارد و 700 میلیون ریال تسهیلات دریافت کرده اند.

**642 طرح اشتغالزایی در صف اخذ تسهیلات بانکی
غلامرضا کارگر افزود: طبق تفاهم نامه ای که با بانک سینا و پارسیان داشتیم، 23 طرح تاکنون به بانک سینا معرفی شده که در مجموع 20 میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی توسط 2 بانک پرداخت می شود.
وی با تاکید بر اینکه پرداخت این تسهیلات وظیفه دستگاه های اجرایی را در حوزه نظارت سنگین می کند و تسهیلات باید در محل خود هزینه شود، اظهار کرد: تحقق این امر باعث ایجاد تحول بزرگی در حوزه اشتغال، توسعه کارگاه های تولیدی و صنعتی، توانایی رقابت پذیری و همچنین کاهش قیمت با توجه به افزایش سطح تولید و تجهیزات نو را به دنبال دارد.
کارگر گفت: تاکنون توسط 10 دستگاه اجرایی این شهرستان تعداد 642 طرح اشتغالزایی با مبلغی بیش از چهار هزار و 239 میلیارد ریال برای اخذ تسهیلات پذیرش و از این تعداد 461 طرح با بیش از سه میلیارد و 703 میلیون ریال تسهیلات به کمیته فنی استان همدان ارسال شده است.
وی تعداد طرح های تایید شده در کمیته فنی استان را 235 طرح با بیش از 2 میلیارد و 34 میلیون ریال تسهیلات عنوان کرد و ادامه داد: از این تعداد 82 طرح پذیرش و 698 میلیارد و 766 میلیون ریال تسهیلات برای آنها پرداخت می شود که تاکنون برای 65 طرح تسهیلاتی افزون بر 680 میلیارد و 926 میلیون ریال پرداخت شده است.
بر اساس این گزارش، این تسهیلات از محل اشتغال فراگیر؛ بهین یاب رونق تولید، توسعه روستایی و اشتغال پایدار روستایی و عشایری است که اداره صنعت، معدن و تجارت با 226 طرح، جهاد کشاورزی با 215 طرح و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر با 179 طرح بیشترین تعداد طرح ها و اشتغالزایی را به خود اختصاص داده اند.
به گزارش ایرنا، امروزه حوزه گردشگری و صنایع دستی بیشترین حجم اشتغال را به خود اختصاص داده اند و تحقق عملکردی فراتر از تعهد اشتغال ملایر در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گواه این ادعا است که رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ملایر در این باره به ایرنا گفت: تقاضاهای ما برای اخذ تسهیلات و ایجاد اشتغال در این حوزه ها سه یا چهار برابر سهمیه ابلاغی در مولفه های مختلف است.
ابراهیم جلیلی گفت: در راستای ارائه تسهیلات به متقاضیان پنج نوع تسهیلات ارزان قیمت بویژه برای روستائیان پرداخت می شود که از محل مشاغل خانگی 176 نفر با میزان تسهیلات 17 میلیارد و 600 میلیون ریال با سود چهار درصد معرفی کرده ایم که تاکنون 156 نفر به بانک های عامل سپه و تجارت معرفی شده است.
ابراهیم جلیلی ادامه داد: در سامانه بهین یاب نیز برای تجهیز و توسعه تاسیسات گردشگری همچون دفاتر خدماتی و مسافرتی، مجتمع های بین راهی، نماز خانه ها، سرویس بهداشتی و فضاهای اقامتی سطح شهر 10 طرح به مبلغ 11 میلیارد ریال برای اخذ تسهیلات معرفی شد.
وی بیان کرد: بیش از 150 متقاضی از طریق قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی در سامانه کارا ثبت نام کرده اند که 90 طرح تاکنون در شهرستان تصویب و به استان ارسال شده که 70 طرح در کمیته فنی استان تایید و در حال معرفی برای اخذ تسهیلات به بانک های عامل هستند.

**اشتغال بیش از 9 هزار ملایری در حوزه صنایع دستی
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر افزود: در سامانه فراگیر نیز حدود 22 طرح با مبلغ 31 میلیارد ریال معرفی کرده ایم که 77 شغل ایجاد می شود و تاکنون 19 طرح از محل تسهیلات فراگیر در کمیته فنی استان تایید و 15 طرح به بانک معرفی شده اند.
جلیلی بیان کرد: فاز سوم مجتمع گردشگری بزرگ الماس شامل ایجاد رستوران آکواریوم و شهربازی نیز از محل اشتغال پایدار روستایی و عشایری با تسهیلاتی افزون بر 20 میلیارد ریال معرفی شده که برای 15 نفر به طور مستقیم و 25 نفر به طور غیر مستقیم شغل ایجاد می کند.
وی گفت: برای 2 اقامتگاه بوم گردی نیز در روستاهای طجر سامن و مانیزان پروانه تاسیس صادر شده که برای 11 نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد می شود.
وی سهمیه ایجاد اشتغال در حوزه صنایع دستی و گردشگری این شهرستان در سالجار را 370 نفر عنوان کرد که به صورت 100 درصد این اشتغال در سامانه رصد ثبت شده است.
وی در عین حال اقدامات دولت تدبیر و امید در حوزه ایجاد اشتغال بویژه اشتغال پایدار روستایی را در نوع خود کم سابقه و اثرگذار دانست و با اشاره به فعالیت کارگاه های مرواربافی و مبل و منبت در این شهرستان اظهار کرد: ملایر شهر اول کشور در هنر مروار و سبد بافی است که در این حوزه حدود 25 روستا در سطح شهرستان فعالیت می کنند و بیش از 700 فرصت شغلی ایجاد کرده است.
جلیلی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 9 هزار تن به طور مستقیم در این شهرستان در حوزه صنایع دستی مشغول فعالیت هستند، ادامه داد: درخواست ایجاد 2 طرح بازارچه صنایع دستی، 2 طرح سفره خانه سنتی، چهار متقاضی ایجاد اقامتگاه بوم گردی و 2 طرح مجتمع گردشگری در سطح شهرستان نیز در دست پیگیری و اقدام است.

**اختصاص 22.6 درصد اشتغال ملایر در بخش صنعت
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت ملایر نیز به تحقق 89 درصدی تعهد اشتغال این حوزه اشاره و بیان کرد: سهمیه تعهد اشتغال ما در سال جاری 986 مورد تعیین شد که از ابتدای امسال تاکنون 881 مورد آن محقق شده و در تلاش هستیم تا 105 مورد تعهد باقیمانده نیز تا پایان سال محقق شود.
داریوش صفاری گفت: 22.6 درصد از تعهد اشتغال شهرستان مربوط به بخش صنعت است که با بهره برداری از واحدهای تولیدی و صنعتی شرکت آذرخش 100 تن و طرح توسعه فروسیلیس غرب پارس 60 تن به طور مستقیم اشتغال ایجاد می شود.
وی ادامه داد: در ستاد تسهیل 18 مصوبه در سال جاری داشتیم که کل مصوبات 24 مورد بوده و از این تعداد 6 مصوبه اجرا، 15 مورد در دست اجرا و سه مصوبه هنوز اجرا نشده است.
بر اساس گزارش اداره صنعت، معدن و تجارت ملایر، 221 واحد تولیدی و صنعتی با حجم سرمایه گذاری چهار هزار و 405 میلیارد و 380 میلیون ریال در این شهرستان پروانه بهره برداری دارند که اشتغال اسمی آنها پنج هزار و 245 تن است.
به گزارش ایرنا، اگرچه همانگونه که رئیس جمهوری دولت تدبیر و امید اعلام کرده است کشورمان در گذشته تجربه بدی در حوزه اشتغال داشته و هر دولتی به این عرصه ورود و تسهیلاتی برای اشتغال ارایه کرده، به نتیجه مثبت و دلخواه نرسیده است، اما تلاش دوازدهم ایجاد آرامش اقتصادی و برنامه ریزی راهبردی برای ایجاد اشتغال است؛ راهبرد مهمی که نشانه های تحقق آن در استان هایی همچون همدان و شهرستان های راهبردی مانند ملایر مشاهده می شود.
7528/2090
گزارش از معصومه موسوی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.