به گزارش ایرنا، اصغرنوراله زاده روز پنجشنبه درآیین شکرگزاری برداشت آلو در روستای ملحمدره اظهار کرد: محصولات محلی این روستا به ویژه آلو که مهمترین مزیت کشاورزی ملحمدره است قابلیت ورود به بازارهای جهانی را دارد.
وی تصریح کرد: آلو می تواند مکمل صنعت گردشگری ملحمدره باشد و بیشترین سود و ارزش افزوده را نصیب باغداران زحمتکش این روستا کند.
نوراله زاده گفت: صنعت بسته بندی آلو در این روستا خالی است و باید در این زمینه تصمیم های جدی اخذ شود و از عرضه فله ای و باز این محصول جلوگیری شود.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید کشور گفت: فرآوری محصولات آلو در کارگاه های کوچک و محیط خانگی باید ساماندهی شده و در قالب محصولاتی همچون لواشک، مارمالاد، خشکبار و رب و چاشنی تهیه و بسته بندی شود.
وی خاطرنشان کرد: صندوق کارآفرینی امید آمادگی اعطای تسهیلات ارزان قیمت برای راه اندازی کارگاه های بسته بندی و فرآوری بهداشتی آلو در ملحمدره را دارد.
نوراله زاده به راه اندازی فروشگاه های عرضه محصولات ملحمدره تاکید کرد و افزود: پس از بسته بندی محصولات فرآوری شده آلو باید در همین روستا عرضه شود و مرکز اصلی فروش و دپوی محصول در ملحمدره باشد و با این اقدامات می توان به جهانی شدن آلوی ملحمدره امیدوار بود.
** اختصاص سه میلیارد ریال برای توسعه گردشگری ملحمدره
فرماندار اسدآباد نیز در این آیین به توسعه گردشگری ملحمدره تاکید کرد و گفت: امسال سه میلیارد ریال توسط میراث فرهنگی و گردشگری و امور روستایی استانداری همدان برای تکمیل زیرساختهای گردشگری اختصاص یافته است.
حسین افشاری بر مشارکت و همکاری اهالی مردم برای توسعه و عمران روستا تاکید و افزود: معماری پلکانی و سنتی روستا، باغهای میوه و طبیعت بکر این روستا نعمت های الهی است و برای حفظ و حراست از آنها باید کوشید.
افشاری ساخت و ساز خانه ها به سبک شهر را آفت این روستا دانست و گفت: بخشداری به شدت بر اینگونه ساختمان سازی که مخالف قوانین و مقررات است برخورد خواهد کرد.
فرماندار اسدآباد به اهالی هشدار داد: هرگونه ساخت و ساز باید با مصالح بومی وهمسان با بافت سنتی روستا باشد و همه باید به الگوهای میراث فرهنگی و گردشگری در این راستا تمکین کنند.
** مهاجرت از ملحمدره متوقف شود
نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی نیز با ابراز نگرانی از کاهش جمعیت روستاها گفت: روستای هدف گردشگری ملحمدره باید مهاجر پذیر باشد و کوچ مردم این روستا باید متوقف شود.
اکبر رنجبرزاده ایجاد شغل برای جوانان و تامین معیشت این قشر را تنها راه ماندگار کردن مردم در روستاها دانست و افزود: دولت و مجلس عزم جدی برای رونق اشتغال روستاها و بهبود وضعیت اقتصادی روستاییان دارد.
وی با اشاره به تولید محصولات کشاورزی ارگانیک و سالم در روستای ملحمدره گفت: از تمام ظرفیت های روستای ملحمدره برای ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری استفاده شود تا این روستا همچنان روستای گردشگری بماند.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: صندوق کارآفرینی امید 15 میلیارد ریال تسهیلات برای راه اندازی کسب و کارهای کوچک به متقاضیان اسدآبادی پرداخت کرده و امسال نیز از شغل های خرد و کوچک در روستاها حمایت می کند.
روستای ملحمدره در 6 کیلومتری اسدآباد و از روستاهای هدف گردشگری استان همدان است.
سالانه سه هزار تن آلو در اسدآباد تولید می شود که بخش عمده آن در روستای ملحمدره است.
آیین شکرگزاری برداشت آلو هرسال در روستای ملحمدره برگزار می شود.
اسدآباد با 100 هزار جمعیت در 45 کیلومتری همدان واقع شده است.
7527/2087
خبرنگار: زهرا زارعی** انتشار: زهرا پیرنیا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.