به گزارش ایرنا، محمدعلی طهماسبی عصر پنجشنبه در حاشیه پنجمین جشنواره ملی خوشه برتر انگور ملایر استان همدان در جمع خبرنگارن افزود: این در حالیست که کشمش هند با برند ملایر مطرح می شود و به بازار می رود و این ضرر مادی و معنوی برای باغدار ایرانی دارد.
وی در خصوص ثبت جهانی انگور ملایر اظهار کرد: در این رابطه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری پیگیری می کند و ما نیز از طریق موسسه پژوهش های اقتصادی این موضوع را به جد پیگیری می کنیم و آن بخش هایی که مربوط به وزارت جهاد کشاورزی است، در صورت ابلاغ پیگیری و اقدام می شود.
طهماسبی با اشاره به برگزاری جشنواره خوشه برتر از سوی بخش خصوصی بیان کرد: مفهوم خوشه برتر این است که تولید کننده توانسته از این آب و خاک انگور کیفی با کمیت بالا و بازار پسندی و تجاری بدست آورد و با تقدیر از بخش خصوصی، برای دیگر تولیدکنندگان نیز الگو می شود.
وی مساله مهم کنونی در حوزه باغداری و کشاورزی را آبیاری تحت فشار عنوان کرد و افزود: امسال با حمایت مجلس 30 هزار میلیارد ریال در این زمینه دولت تخصیص داد و کسانیکه در زمینه صرفه جویی در آب و مصرف بهینه از این سیستم ها استفاده کنند، حداقل 85 درصد یارانه به آنها تعلق می گیرد.
طهماسبی خواستار مکانیزاسیون باغ های گردو و انگور ملایر و استان همدان شد و بیان کرد: در این حوزه باید سرمایه گذار صنایع تبدیلی ایجاد کند، به گونه ای که انگور نیز محصولی است که قدرت و پذیرش ارزش افزوده بالایی بعد از برداشت ایجاد می کند.
وی ابراز امیدواری کرد: خود تولید کننده ها به صورت زنجیره ای تشکل ایجاد کنند و مانند شرکت های تعاونی فعال در کشور، از آغاز تا پایان در صنایع تبدیلی، افزایش تولید، کیفیت محصول، فروش و بازرگانی محصول قدم بردارند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به کمک های دولت تدبیر و امید در اجرای طرح فراز بیان کرد: با وجود اینکه از نظر تخصیص منابع در اجرای این طرح دچار مشکل شدیم، اما حدود 12 هزار هکتار تاکنون در کشور انجام شده که محصول را دو تا سه برابر افزایش می دهد.
طهماسبی افزایش کیفیت محصول، افزایش درآمد باغدار، مبارزه با آفات و امراض، عدم سرمازدگی به باغ ها و ارتقای ارزش اقتصادی تولید را از دیگر مزیت های اجرای طرح فراز برشمرد و افزود: این طرح همچنین قدرت رقابت را در بازارهای جهانی افزایش می دهد.
وی به دیگر کمک های دولت در ارایه نهال به باغدار و پرداخت یارانه در این بخش اشاره کرد و گفت: باید بسته ای برای انگور و باغ های ملایر تهیه کنیم که مشخص شود چند درصد تازه خوری، فرآوری و قابلیت نگهداری بالا داشته باشد که در سردخانه نگهداری و در زمستان به بازار عرضه شود.
وی همچنین به مثبت شدن تراز تجاری بخش کشاورزی کشور در سال های اخیر اشاره کرد و افزود: تراز تجاری از منهای 8.3 از سال 92 به 3.1 دهم رسیده و حدود پنج میلیارد دلار تراز بخش غذا در کشور مثبت شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی ابراز امیدواری کرد: با صادرات محصولاتی همانند زغفران، خرما، پسته، کشمش، گیاهان دارویی، سیب، کیوی و سایر محصولات بتوان در آینده این تراز را مثبت تر کرد.
طهماسبی خواستار تشکیل فراکسیون کشمش در مجلس شد و اظهار کرد: خط اعتبار جدیدی به دستور وزیر برای چهار محصول خرما، زعفران، پسته و کشمش که اضافه تولید داریم، تعلق گرفته که باید به بازار جهانی عرضه شود و صادر کنندگان باید در این زمینه ورود پیدا کنند.
وی خواستار تشکیل تعاونی از سوی تولیدکنندگان شد و گفت: در حال حاضر شرکت تعاونی پسته رفسنجان با 75 هزار عضو و زرین زعفران مشرق زمین با بیش از سه هزار عضو فعال هستند و در این چرخه ارزش افزوده نصیب خودشان می شود که امیدواریم ملایر در حوزه کشمش هم به عنوان آزمونه فعال شود.
پنجمین جشنواره ملی خوشه برتر انگور روز پنجشنبه در دانشکده عمران و معماری دانشگاه ملایر برگزار شد.
این شهرستان با حدود 11 هزار هکتار سطح زیر کشت انگور و تولید سالانه 240 هزار تن انگور رتبه برتر استان و کشور را به خود اختصاص داده است.
شهرستان ملایر با دارا بودن جمعیتی بالغ بر 300 هزار نفر در 75 کیلومتری شهر همدان واقع شده است.
7528/2087
خبرنگار: معصومه موسوی**انتشار دهنده: زهرا پیرنیا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.