به گزارش خبرآنلاین از همدان و به نقل از همدان پیام، همایش پرورش جانوران طبی در استان با حضور کارشناسانی از ایران و چند کشور خارجی در همدان برگزار شد.
پرورش زالو و سرمایه گذاری در این صنعت زود بازده که رویکردی درمانی دارد چند وقتی است که در ایران رواج پیدا کرده و خیلی از افراد برای درمان بیماری خود به زالو درمانی رجوع میکنند.
برایناساس اولین همایش آشنایی با صنعت تکثیر و پرورش زالوی طبی به همت شیلات و اداره کل فنی و حرفهای استان همدان با هدف آموزش، اشتغال و صادرات برگزار شد.
پروفسور پرستار از کشور آمریکا که بهعنوان اصلیترین سخنران این مراسم بود با اشاره به اینکه پرورش زالو توجیه اقتصادی خوبی دارد، بیان کرد: زالو درمانی به 1500 سال قبل از میلاد مسیح در مصر باز میگردد که امروزه تبدیل به یک صنعت سودبخش با حداقل سرمایه گذاری شده که مورد توجه بسیاری از کشورها از جمله ایرلند، فرانسه، ایتالیا، روسیه و ایران واقع شده است.
وی افزود:بر این اساس در کشور ایرلند در سال 2016 تجارت در زمینه زالو به 131 میلیون یورو رسید که این رقم با استناد به آمار موجود در کشور فرانسه، ایتالیا و آلمان به طور میانگین بین 210 میلیون یورو تا 500 میلیون یورو اعلام شده است.
پرستار با اشاره به اینکه سرمایه لازم برای تولید زالو بسیار کم است، تاکید کرد: دولت انگلستان در یک برنامه حمایتی 5 ساله از سال 1989 تا 1993به طور مجموع 244 میلیون پوند ارزش تولیدی در صنعت زالو داشته که توانسته است از سال 2011 تا 2016 با 171 میلیون پوند ارزش مالی زالوی بیمارستانی تولید کند که بر اساس ارزش صنعت لیچتراپی در سال 2016 این رقم 1256 میلیون پوند اعلام شده است.
وی با بیان اینکه در سال 2004 سازمان غذاودارو آمریکا استفاده از زالو را برای مقاصد پزشکی بلامانع اعلام کرده است، عنوان کرد: بر این اساس از سال 1973 تا 2016 مجموع رقم صادراتی زالو در این کشور 145 میلیون دلار بوده که این رقم در مقایسه با رقم وارداتی آن که 32 میلیون دلار است رشد چشمگیری را به دنبال داشته است.
وی تاکید کرد: زالو از ۲۵۰۰ سال قبل در هند، یونان، روم، ایران و سپس در اروپا مورد استفاده پزشکی قرار گرفته است و در کشور روسیه بیماریهای مختلف مانند سردرد، امراض قلبی و بیماریهای پوستی و ضعف قوای جنسی را با زالو معالجه کردهاند.
مدیرعامل شرکت پویا بازرگان نیز در این مراسم گفت: شرکت پویا بازرگان با برند هیرودین در استان همدان فعالیت داشته و به پرورش و صادرات زالو پزشکی میپردازد و توانسته در مدت شش ماه اشتغال 150 نفر را ایجاد کند و در حال حاضر بیش از سه سال است که در این زمینه فعالیت دارد.
متین فرهنگپور افزود: پرورش زالو یک صنعت اشتغالزا و پردرآمد است که میتواند بیش از 3000 نفر اشتغالزایی را در استان ایجاد کند و صادرات قابل قبولی را در این حوزه انجام دهد.
وی با بیان اینکه بازدهی بالایی در پرورش زالو وجود دارد تاکید کرد: برای ایجاد اشتغال و سرمایهگذاری در این حوزه تسهیلاتی توسط بانکهای مهر اقتصاد، کشاورزی و صندوق کارافرینی امید در نظر گرفته شده است که مبلغ آن حداقل 20 میلیون تومان است.
در این مراسم دانشیار دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به خواص درمانی زالو، اظهار داشت: عمده خواص درمان زالو در بزاق است ، به طوری که شاید بیشتر از وزن بدنش قادر به تولید بزاق باشد و وقتی به جایی از بدن میچسبد آن قدر آب بزاق تولید میکند که از زیر بدن حیوان بزاق میچکد.
علی سفیدگر با بیان اینکه بین گونههای زالوی پزشکی بهترین نوع آن نوع شرقی است گفت: زالوهای موجود در ایران از این نوع است بر این اساس عصاره آب دهان زالو شامل دو دسته از مواد هستند که گروهی به عنوان نروترانسمیتر بر روی پایانههای عصبی عمل میکنند و موجب تحریک عمومی روی نقاط طب سوزنی میشوند و دسته دیگر که بر روی گردش خون عمومی و مویرگها عمل کرده و به عنوان ضد انعقاد، ضد تورم و ضد درد ایفای نقش میکنند.
وی افزود: در بزاق زالوی پزشکی ترکیبی وجود دارد به نام هیرودین که از انعقاد خون جلوگیری میکند بنابر این ترکیبات بزاق زالو به عنوان ماده فیبرینولیتیک عمل کرده، از عمل فیبرین جلوگیری کرده وضد پلاکت است و از بهم چسبیدن پلاکتها جلوگیری مینماید.مهران یعقوبی، یکی دیگر از سخنرانان این مراسم با ابراز امید واری از اینکه در آینده بتوان با شناسایی مولکولی ترکیبات بزاق زالو از آن به عنوان درمان بیماریهای ترومبوتیک استفاده کرد، گفت: در حال حاضر هر قطعه زالو در ایران 2500 تا300 تومان به فروش میرسد و این در حالی است که قیمت این آبزی در اروپا پنج دلار است و همین تفاوت قیمت باعث شده است که صادرات زالو برای کارآفرینانی که مزارع مصنوعی پرورش زالو تأسیس کردهاند بسیار پر سود باشد.
وی تاکید کرد: عمل هیرودین به وسیله عوامل دیگر موجود در زالو مانند همنتین و آنتی استاتین تقویت میشود بر این اساس فعالیت هیرودین را از روی خاصیت ترومبین آن بیان میکنند.
هیرودین توانایی زیادی در ممانعت از انعقاد خون دارد به طوری که چند قطره بزاق دهان زالو قادر است مقدار زیادی خون را به صورت مایع نگهدارد و مانع انعقاد آن شود.
یعقوبی با بیان اینکه طی سالیان دراز بیماریهای صعبالعلاجی را به وسیله زالو به راحتی میتوان درمان میکرد، گفت: بیماریهای سخت که درمان مشخصی ندارند را می توان با زالو درمان کرد و بیماران را از صرف هزینههای گزاف، بریده شدن از اندامها، بد شکل شدن پوست، فلج شدن ناشی از سکته مغزی و . . . نجات داد.
46