به گزارش ایرنا نیره پیروزبخت روز شنبه در شورای اداری استان همدان بیان کرد: سازمان ملی استاندارد ایران بیشترین سود را از اجرایی شدن برجام برده است به گونه ای که پس از برجام ضمن عضویت در بسیاری از مجامع، جایگاه خوبی در عرصه های بین المللی یافت.
وی مثال زد: حضور ایران در مجمع اوزان و مقیاس ها بعد از انقلاب به صورت تعلیق درآمده بود و دیگر کشورها اوزان و مقایس های ایران را قبول نداشتند.
وی بیان کرد: یکی از آسیب های این موضوع این بود که کالای تولید داخل کشور پس از صدور از گمرک، در گمرکات کشورهای مقصد دوباره کالیبره می شد که این دوباره کاری خسارتهایی به همراه داشت.
رئیس سازمان ملی استاندار ایران با ذکر اینکه بیش از 43 سال وزن یک کیلو گرمی ایران کالیبر نشده بود تصریح کرد: کالیبره کردن کالا پس از صادرات هزینه های بالایی به همراه داشت.
پیروزبخت افزود: پس از اجرایی شدن برجام اوزان و مقایس ها کالیبره شد و هم اینک در 100 کشور جهان گواهی اوزان و مقیاس ها ایران مورد تائید است.
به گزارش ایرنا وی اضافه کرد: همچنین پس از اجرایی شدن برجام ایران به عضویت مجمع بین المللی تایید صلاحیت درآمد.
رئیس سازمان ملی استاندار ایران توضیح داد: مجمع بین المللی تائید صلاحیت اقدام به اعتبار دهی به کشورهای مختلف و صدور گواهی محصول و تائید صلاحیت می کند.
پیروزبخت افزود: تنها کالاهای صادره از 70 کشور عضو این مجمع مورد تائید بوده و کالای دیگر کشورها در صورت صادرات باید مجدد آزمایش شوند.
وی تاکید کرد: سازمان استاندارد ایران از 10 سال پیش درخواست عضویت در مجمع تایید صلاحیت بین المللی IAF را ارائه کرده بود که به علت تحریم ، عنوان می کردند که اجازه ارزیابی درخواست ایران وجود ندارد.
وی گفت: کمتر از یکماه پس از عملی شدن برجام درخواست سازمان استاندارد مورد ارزیابی قرار گرفت و پس از گذر از 2 مرحله ایران در مجمع بین المللی IAF عضو شد.
رئیس سازمان ملی استاندار ایران عضویت در ایزو (iso) را از دیگر ره آوردهای برجا دانست و گفت: در سال 2013 عضویت ایران به علت ناتوانی در پرداخت هزینه خود لغو شده بود.
به گزارش ایرنا پیروزبخت اضافه کرد: ایران پس از برجام مجدد به عضویت ایزو درآمد و رتبه آن در دولت یازدهم ارتقا یافت.
وی بیان کرد: پس از اجرایی شدن برجام در حوزه مواد غذایی و کشاورزی در کارگروه کدکس رهبریت 18 کشور عربی را به ایران واگذار شد.
وی افزود: ایران هم اینک به عنوان عضو اصلی هیات مدیره این سازمان و رئیس کمیته ارزیابی و انطباق مسئول ارائه گزارش در زمینه وضعیت غذا به سازمان ملی است.
رئیس سازمان ملی استاندار ایران اظهار کرد: برای نخستین بار در تاریخ و عمر 57 ساله سازمان ملی استاندارد 11 استاندارد بین المللی واژگان فارسی چاپ شد.
فیروز بخت اضافه کرد: 30 هزار استاندارد تاکنون تدوین شده که بیش از 30 درصد آن معادل 13هزار مورد متعلق به دولت یازدهم است.
وی بیان کرد: کیفیت شامل ویژگی هایی نظیر استاندارد بودن، داشتن قیمت مناسب، سرعت رسیدن به دست مشتری و نوآوری در تولید کالا است بنابراین علاوه بر استانداردسازی باید به سمت مدیریت کالا هم پیش رفت.
7526/6993
خبرنگار: علیرضا جهانگیری** انتشار: اکبر بهاروند
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.