محمدمهدی آرتیمانی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: با بارش های اوایل امسال تاکنون ۵۰ درصد از سازه های آبخیزداری از آب پر شده است به شکلی که آب در برخی از این سازه ها سرریز کرده و برخی نیز در حد کنترل روان آب بوده است.

وی با بیان اینکه حجم آب از چهار متر مکعب در بندهای های خشکه چین تا ۴۰۰ هزار متر مکعب در بند خاکی می رسد اظهار داشت: تاکنون ۲۲ هزار سازه کوچک و بزرگ در این استان احداث شده است که شامل سازه های خشکه چین، گابیونی و ملاتی و چندین سد خاکی است.

معاون آبخیزداری اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان هدف از ایجاد این سازه ها را کنترل سیلاب، کنترل فرسایش، جلوگیری از ورود رسوب به مخازن سدها و تاسیسات کشاورزی زمین های پایین دست، کمک به تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی به خصوص چشمه ها و قنوات عنوان کرد.

آرتیمانی اضافه کرد: کنترل فرسایش آبراهه، ایجاد آبشخور برای دام، فراهم کردن حضور حیات وحش در مجاورت بندهای خاکی و تاثیر در حضور گردشگر، ماهگیری در این سازها و تلطیف هوا را از دیگر اثرات مثبت ایجاد سازه های آبخیزداری برشمرد.

وی یادآوری کرد: سال گذشته ۳۸ میلیارد تومان اعتبار برای آبخیزداری همدان مصوب شد که ۱۰۰ درصد این اعتبار تخصیص یافت و در سال جاری ۱۰۰ میلیون یورو برای کشور پیش بینی شده که هنور سهم استان ها مشخص نشده است.

استان همدان با وسعتی بیش از ۱.۹ میلیون هکتار در ناحیه کوهستانی غرب کشور در سر شاخه آبریز چهار سد مهم به نام‌های کرخه، سفیدرود، گاوشان و سد ساوه قرار گرفته است.

طرح‌های آبخیزداری شامل عملیات مکانیکی، بیومکانیکی، مدیریتی و حفاظتی از جمله بذرکاری، کپه کاری مراتع، جنگل کاری و توسعه جنگل با بذر و نهال، اقدامات حفاظتی و پیشگیری از حریق و اجرای طرح کاداستر اراضی ملی به صورت جامع است.

بر اساس آمار منتشره در رسانه‌ها وسعت اراضی ملی همدان بیش از ۹۰۵ هزار هکتار است که نزدیک به نیمی از مساحت این استان را شامل می‌شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.