شیوع کرونا در نوع تفریحات مردم نیز تاثیر داشته و در این روزها با وجود تاکید بر ماندن در خانه اما دور دور کردن با خودرو به همراه دوستان و خانواده جایگزین پاساژگردی شده است و تردد خودروها به ویژه عصر هنگام در بلوارها و خیابان های منتهی به اماکن تاریخی و توریستی شهر پررنگ می شود.

این وضعیت در حالیست که پویش های مختلف برای ماندن مردم در خانه راه افتاده همچنین مسوولان بهداشتی از ابزار رسانه و شبکه های اجتماعی و هر وسیله ارتباط جمعی دیگری برای تشویق مردم به ماندن در خانه استفاده می کنند.

به باور مسوولان تنها راهکار شکست زنجیره کرونا ماندن در خانه است اما گویا مردم این موضوع را جدی نگرفته و با حضور در معابر و خیابان ها به گشت وگذار نوروزی و دیدار با دوستان در خیابان به جای خانه می پردازند.

با گذر از بلوار ارم شهر همدان برخی جوانان را می بینیم که با وجود استفاده از ماسک اما با کنار زدن آن اقدام به استعمال قلیان به صورت دسته جمعی می کنند در حالیکه از قلیان به عنوان خطرناک ترین وسیله برای انتقال کرونا یاد می شود.

برخی از شهروندان معتقدند زمینه ماندگاری مردم در خانه فراهم نشده و برنامه مشخصی وجود ندارد و نمی توان تنها با تشویق مردم بدون داشتن برنامه ای برای سرگرم کردن آنها در منزل ، شهروندان را مجاب به ماندن در خانه کرد.

آنها فراهم کردن زمینه خرید اینترنتی برای تامین مایحتاج مورد نیاز و روزمره و پخش فیلم های جذاب و  مفرح برای تمامی گروه های سنی در ساعات مختلف روز از طریق رسانه ملی را راهکاری برای سرگرم کردن مردم با این برنامه ها و جلوگیری از حضور در معابر عمومی و دور دور با خودرو می دانند.

کرونا جدی گرفته نشده است

استاد جامعه شناسی و استادیار دانشگاه های همدان بیان کرد: واقعیت های ویروس کرونا به خوبی برای مردم تشریح نشده به این منظور مردم این بیماری را جدی نگرفته اند و نمی دانند افراد با چه وضعیتی در بیمارستان بستری شده یا جان خود را از دست می دهند.

صفی الله صفایی اضافه کرد: وقتی مسوول یا نماینده ای اقدام به انتشار کلیپی مبنی بر کرونایی شدنش کرده در حالیکه این کلیپ وضعیت جسمی او را معمولی نشان می دهد این کار به گونه ای عادی جلوه دادن ویروس کرونا است.

وی افزود: همچنین وقتی پس از مرگ یکی از مسوولان به علت ابتلا به کرونا آیین تشییع برگزار می شود این سوال در ذهن مردم شکل می گیرد که اگر حضور در تجمع ها موجب انتشار ویروس می شود پس چرا این آیین برگزار شده است؟

این جامعه شناس گفت: بنابراین حضور مردم در بیرون از خانه و دور دور با خودرو بازتاب عملکرد منفی در برخی از بخش ها است و این رفتارها موجب شده که مردم خطر ابتلا به ویروس کرونا را توهم تلقی کنند.

صفایی تاکید کرد: بنابراین باید با ارائه آمار شفاف و دقیق از میزان متوفیان ناشی از ویروس کرونا، زنگ خطر این بیماری به خاطر بی توجهی به توصیه های پزشکی را به صدا در آورد تا مردم این موضوع را جدی بگیرند.

دوردور با خودرو ریسک ابتلا به کرونا را بالا می برد

معاون فنی مرکز بهداشت استان همدان نیز گفت: بهترین و منطقی ترین راهکار برای مصون ماندن از ویروس کرونا در خانه ماندن است و دید و بازدهای عید نیز باید به صورت تلفنی و با استفاده از فضای مجازی باشد.

دکتر علی عطایی بیان کرد: برخی بر این باورند که در صورت خیابان گردی با استفاده از خودرو به این ویروس مبتلا نمی شوند در حالیکه نمی توان این موضوع را تضمین کرد.

وی اضافه کرد: ابتدا اینکه در صورت حضور در معابر عمومی با خودرو، احتمال خروج از وسیله نقلیه برای خرید یک وسیله یا سوختگیری و دیگر کارها زیاد بوده و این موضوع زمینه ای برای انتقال ویروس به داخل خودرو و در ادامه به خانه می شود.

معاون فنی مرکز بهداشت استان همدان بیان کرد: همچنین دست زدن افراد ناقل بیماری به سطح خودرو و تماس افراد سالم با این سطوح، یا سوار کردن افراد بیمار نیز زمینه ای برای ابتلای دیگر سرنشینان خودرو به این ویروس می شود.

عطایی از شهروندان خواست برای قطع زنجیره کرونا آستانه تحمل خود را بالا برده و با ماندن در خانه به ویژه در ایام منتهی به روز طبیعت، تیم های بهداشتی و پزشکان را در این مسیر یاری دهند.

اعمال محدودیت ترافیکی نیاز به مصوبه دارد

رییس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان همدان گفت: به دنبال شیوع کرونا و تشویق مردم به ماندن در خانه، شاهد افزایش میزان ترافیک در مسیرهای منتهی به اماکن تفریحی وتوریستی از جمله بلوار گجنامه، سداکباتان، بلوار ارم و میدان بیمه شهر همدان هستیم.

سرهنگ فرخ جمالی افزود: بیشتر این وسایل نقلیه متعلق به افراد بومی بوده و سهم افراد غیربومی و مسافران از ترافیک های ایجاد شده بسیار ناچیز و اندک است چرا که تردد خودروهای غیربومی با حساسیت و دقت بالایی رصد می شود.

وی بیان کرد: حجم ترافیک در نزدیکی ظهر و عصر هنگام افزایش یافته و بر اساس بررسی های ماموران راهور بیشتر این ترددها غیرضروری بوده و شهروندان به خاطر خسته شدن از خانه نشینی دور دور با خودرو را انتخاب کردند.

رییس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان همدان تاکید کرد: در حال حاضر پلیس در حال رصد تردد خودروهای غیر بومی بوده اما هیچگونه برنامه ای برای اعمال محدودیت تردد برای رانندگان بومی ندارد چرا که این امر نیازمند مصوبه است.

سرهنگ جمالی ادامه داد: هم اینک ماموران پلیس راهور در مواجهه با خودروهای بومی اقدام به ارشاد رانندگان و سرنشینان برای ماندن در خانه می کنند اما در صورت صدور دستورالعمل و مصوبه ، محدودیت هایی برای تردد این قبیل خودروها اعمال می شود.

۳۳۵ تن تاکنون در استان همدان به ویروس کرونا مبتلا شدند که از این تعداد با تلاش تیم پزشکی ۲۲۴ تن بهبود یافته و مابقی این افراد تحت درمان در بیمارستان ها هستند.

به گفته رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت تاکنون ۲۹ هزار و ۴۰۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده، ۲ هزار و ۲۳۴ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و ۱۰ هزار و ۴۵۷ نفر نیز بهبود یافته‌اند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.