بندرعباس شهری که در همسایگی خلیج نیلگون فارس قرار دارد دارای نزدیک به 20 تا 25 کیلومتر نوار ساحلی است تا بندری ها از طرق مختلف برخوردار از نعمت های دریا شوند.
یکی از این نعمت ها تفریح و گذراندن اوقات خوش و زیبا در کنار ساحل است و با توجه به این که بندرعباس در پاییز و زمستان هوایی بهاری دارد، می تواند پذیرای سیل عظیم گردشگران باشد.
ساحل بندرعباس را بوستان های غدیر، دولت، ولایت، سورو و کنار اسکله شهید حقانی را در برگرفته اند و با وجود فصل زمستان و سرما در شهرهای مختلف ایران، همه روزه بویژه بعد از ظهرها میزبان هزاران نفر از طبیعت دوستان می باشد تا در هوایی مطبوع مشغول تفریح باشند.
یکی دیگر از ویژگی های ساحل بندرعباس بر خلاف سواحل شمالی کشور، آزاد بودن دسترسی به دریا در تمام نقاط شهر بدون هیچ محدودیتی است و شاید این لطف خدا باشد که مردم دیار جنوب با آن آب و هوای گرم و شرجی مامن و دلخوشی چون دریا و ساحل زیبایش را داشته باشند.
گرچه ساحل محل تفریح و سرگرمی است اما ساحل بندرعباس این روزها حال خوشی ندارد، ورود فاضلاب به دریا، پهن شدن بساط دستفروشان، مزاحمت های فالگیرها و انبوه گدایانی که در شش ماهه دوم سال که معمولا مهاجرانی از استان های دیگر هستند، چهره ساحل را مخدوش کرده است.
در جای جای ساحل مشاغل کاذبی را می بینیم، یکی چیپس و پفک و آبمیوه و تخمه می فروشد، دیگری با بوی روغن سوخته فلافل رهگذران را آزار می دهد و دستفروش دیگری با بساط لباس فروشی اش راه عبور مردم را مسدود کرده است.
فالگیرها و گدایان را هم اگر تحمل کنیم نمی توان به راحتی دود سمی قلیان ها را تحمل کرد. آمار دقیقی موجود نیست اما در برخی نقاط ساحل در فاصله ای تقریبا 100 متری، پنج بساطی قلیان به چشم می خورد.
حیوانات موذی چون سوسک و موش نیز مزاحمت هایی را برای خانواده ها بوجود آورده اند.
به راحتی فاضلاب های خانگی و صنعتی از خورها روانه دریا می شود که نه تنها موجب کدر شدن آب دریا شده بلکه استشمام بوی تعفن از 100 متری یا بیشتر احساس می شود.
امام جمعه بندرعباس طی سال های اخیر بارها از تریبون نماز جمعه بیان کرده است شهر بندرعباس افزون بر آلاینده هایی که در تمام شهرهای ایران وجود دارد، از خورهای شهری که آلودگی را تشدید می کنند نیز رنج می برد، خورهایی که به حال خود رها شده و به جولانگاه موش و دیگر جانوران موذی و محل تعفن و انتشار بیماری تبدیل شده اند.
آیت الله نعیم آبادی همچنین در خطبه های اخیر نماز جمعه گفته است که استفاده از ساحل حق مردم است و سالانه میلیون ها گردشگر از سراسر کشور به خاطر ساحل به استان هرمزگان سفر می کنند و ساخت و سازها در کنار ساحل خلاف قانون است و اگر جلوی این ساخت و سازها گرفته نشود ساحل به تدریج از بین می رود.
مسافران و گردشگرانی که از سایر مناطق کشور به هرمزگان سفر می کنند و شوق دیدن ساحل و دریا را دارند، وقتی که با ساحل کثیف و پر از زباله و فاضلاب ‌جاری مواجه می ‌شوند، از خود می پرسند که چرا برای حفاظت، صیانت و حتی توسعه ساحل و دریای بندرعباس اقدامی صورت نمی گیرد؟
اینها شاید گوشه های کوچکی از آن چه بود که دلخوشی بندرنشینان را ناخوش کرده است و رفع مشکلات ساحل، عزم هماهنگ و جدی مسئولان دولتی و شهری را می طلبد.
توسعه فضای سبز، ایجاد پارک و شهربازی، ساماندهی و بهسازی وضعیت ترافیک، کمپ ساحلی بندرعباس، تکمیل و بهسازی حوضچه پشت ساختمان قدیم استانداری، تصفیه پساب فاضلاب شهر بندرعباس و استفاده از آن در آبیاری فضای سبز از مهم ترین طرح هایی است که می تواند ساحل شهر بندرعباس را با هدف بهره مندی مردم از ساحل با رویکرد گردشگری توسعه داد.
مردم انتظار دارند که ساحل، زیباترین منطقه شهر باشد و دریا هم عاری از هرنوع آلودگی باشد و از ورود فاضلاب به دریا جلوگیری شود.
حضور یکدل و هماهنگ دست اندرکاران انتظامی، دولتی، شهری و بهداشتی می تواند زیبایی های ساحل به عنوان یک نعمت خدادادی را صد افزون کند.
*خبرنگار مرکز بندرعباس
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.