به گزارش روز شنبه ایرنا، این پروژه با هدف حفاظت از محیط زیست هرمزگان و توسعه پایدار استان و استفاده از دانش و تجربه های این پروژه برای سایر استان ها به مدت سه سال در مناطق ساحلی و جزایر فراساحلی مانند لاوان و شیدور اجرا می شود.
رویکردهای این برنامه مشتمل بر مدیریت مبتنی بر اکوسیستم، مشارکت ذینفعان ، مدیریت تطبیقی ، تمرکز حفاظت و مدیریت بر روی مناطق اداری اکوسیستم های مهم است.
سازمان حفاظت محیط زیست ایران و سازمان همکاری های بین المللی ژاپن (جایکاه) بر روی طرحی توافق کرده اند که تمرکز اول آن بر روی هرمزگان است.
به همین دلیل نشست ایجاد ساختار پروژه با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استاندار هرمزگان، مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست کشور، نمایندگان سازمان همکاری های بین المللی ژاپن (جایکاه)، مسئولان نهادهای اجرایی، مراکز علمی و دانشگاهی استان برگزار شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار هرمزگان روز شنبه در نشست تدوین طرح جامع مدیریت و حفاظت ازمحیط زیست سواحل جنوبی کشور در بندرعباس اظهار داشت: پیشرفت و توسعه برای ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی امری لازم و ضرروی است که باید با اجرای این گونه طرح ها میزان آثار نامطلوب را به کمترین میزان کاهش داد.
علی رئوفی ابراز داشت: اجرای چنین برنامه هایی از چالش های محیط زیستی در آینده برای منطقه و جوامع پیرامونی آن جلوگیری می کند.
مدیرکل دفتر سواحل و تالاب های ساحلی سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این نشست اظهار داشت: هرمزگان با 2 هزار و 200 کیلومتر ساحل اولین استان در عرصه ساحلی و تنوع زیست محیطی دریایی کشور محسوب می شود و به همین دلیل این به عنوان پایلوت انتخاب شده است.
شهرام فداکار ادامه داد: تلاش ها برای اجرای این برنامه از سال 80 آغاز شده و قرارداد همکاری مشترک بین محیط زیست ایران و سازمان همکاری های بین المللی ژاپن (جایکا) در سال 95 به امضا رسیده و از 29مهر 96 فعالیت اجرایی آن آغاز می شود.
وی ادامه داد:با توجه به برنامه توسعه سواحل مکران و دریا محور بودن برنامه های توسعه ای، ایجاد توازن در این برنامه ها اهمیت دارد.
وی اضافه کرد: کاستی هایی در طرح ها و مطالعه های قبلی وجود داشت که این پروژه آنها را پوشش می دهد و از نتایج آن برای سواحل سایر استان های کشور استفاده می شود.
معاون نماینده ارشد سازمان همکاری های بین المللی ژاپن (جایکا) در ایران هم در آیین آغاز اجرای طرح جامع مدیریت و حفاظت ازمحیط زیست سواحل جنوبی کشور اظهار داشت: این گونه برنامه ها به توسعه روابط انسانی و ارتباطات بین کشورها و دولت ها کمک می کند.
هیرویوکی تاناکا افزود: حفاظت از محیط زیست طبیعی منافع زیادی دارد و باید جامعه این ایجاد کنیم که از محیط زیست حمایت کند.
وی اضافه کرد: سازمان حفاظت محیط زیست ایران در این خصوص برای همکاری به جایکا مراجعه کرد و تمرکز اصلی آن فراهم کردن ساز و کاری برای حفاظت از محیط زیست مناطق جنوبی ایران است.
معاون نماینده ارشد سازمان همکاری های بین المللی ژاپن (جایکا) خاطر نشان کرد: ضروری است تمام نهادها برای اجرای آن خود را متعهد بدانند.
3219/2094
خبرنگار: عزت الله معمارباشی ** انتشار دهنده: هومن محمدکرمی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.