افزون بر کارکردهای عمومی ارتباطات و اینترنت، بسیاری از فعالیت های دیگر مانند تجارت و حمل و نقل کالا در بخش داخلی و خارجی و فعالیت های بندری و گمرکی در هرمزگان به ارتباطات اینترنتی پیوند خورده اند.
با توجه به استقرار سازمان هایی مهم با کارکردهای ملی و بین المللی مانند گمرکات، بندر شهید رجایی و همچنین مجاورت استان با تنگه راهبردی هرمز و جایگاه استراتژیک هرمزگان در مباحث دفاعی، کیفیت و سرعت مناسب تبادل داده و ارتباطات اینترنتی با کیفیت و مطلوب اهمیت بیشتری دارد.
وجود حدود 77 هزار و 556 دانشجو مشغول به تحصیل در دانشگاه‌ های هرمزگان و هزاران دانش آموخته دانشگاهی که استفاده کنندگان از ارتباطات اینترنتی محسوب می شوند و هزاران تاجر و بازگان و مدرس دانشگاه و معلم و مالیات پردازانی که از اینترنت برای انجام کارهای خود استفاده می کنند بر ضرورت پایداری ارتباطات در این استان در مقایسه با سایر استان ها افزوده است.
با وجود تمام حساسیت های یاد شده،شرکت مخابرات هرمزگان به عنوان یکی از مهم ترین سرویس دهندگان خدمات اینترنتی ،نتوانسته پا به پای ضرورت های گفته شده پیش برود و رضایت مشترکان خود را به دست آورد.
بر اساس داده های آخرین سالنامه آماری هرمزگان، این استان دارای 69 هزار و 562 مشترک خانگی و 46 هزار و 492 مشترک تجاری اینترنت است.
هرچند شرکت مخابرات هرمزگان حتی از ارائه آمار مشترکان خود امتناع می کند ولی بخش قابل توجهی از مردم خدمات اینترنتی خود را از شرکت مخابرات هرمزگان دریافت می کنند.
قطعی مکرر و کُندی سرعت از مهمترین دلایل نارضایتی سرویس گیرندگان شرکت مخابرات هرمزگان است.
گاهی دلایل قطع مکرر اینترنت و سرعت اندک آن به قدری ساده و قابل پیشگیری است که بی توجهی به آنها هیچ توجیهی ندارد.
به عنوان مثال در یکی از موارد، اینترنت هزاران مشترک، تنها به دلیل خرابی یک قطعه سخت افزاری به نام 'روتر' ساعت ها دچار اختلال شد و این در حالیست که این مشکل به سادگی و با پیش بینی روتر یدک، قابل پیشگیری بود.
همچنین مدتی پیش به علت قطعی برق در یکی از پست های مخابرات ارتباط اینترانت بخشی از مشترکان دیتا از جمله چند دستگاه مهم دولتی قطع شد که این مشکل نیز با پیش بینی برق اضطراری قابل پیشگیری بود.
دو نمونه اشاره شده نه تنها از منظر رضایتمندی مشترکان بلکه در مبحث پدافند غیرعامل نیز دارای اهمیت بوده و به نظر می رسد عملکرد شرکت مخابرات هرمزگان از این زاویه نیز قابل نقد باشد.
مشکلات مخابرات هرمزگان تنها در حوزه دیتا خلاصه نمی شود و گاهی در ارتباط های تلفنی هم نمود می یابد.
به عنوان نمونه، در اوایل سال جاری شبکه تلفن همراه در یکی از روستاهای استان (برنطین با حدود هفت هزار نفر جمعیت ) نزدیک به یک هفته قطع شد و این اختلال بارها در سه ماه گذشته تکرار شد.
تنوع مشکلات ناشی از عملکرد مخابرات هرمزگان در کنار نارضایتی های عمومی،در نهادهایی مانند شورای شهر بندرعباس نیز بازتاب داشته تا جایی که خرداد امسال یکی از اعضای شورای شهر،با قید دو فوریت، خواهان فراخواندن مدیران مخابرات هرمزگان به صحن علنی شورا شد.
با توجه به مشکلات یاد شده و موارد دیگری از این دست، به نظر می رسد بخشی از این چالش ها ریشه در کم اهمیتی رضایتمندی عمومی در تفکر مدیریتی این مجموعه باشد.
جایگاه ممتاز شرکت مخابرات هرمزگان در کسب درآمد بین شرکت های مخابرات سراسر کشور و نادیده گرفتن خواسته های مردم برای بهبود کمی و کیفی ارتباطات ،تناقضی است که پاسخگویی شفاف مدیران این مجموعه را طلب می کند.
3219/2094
خبرنگار: عزت الله معمارباشی ** انتشار: هومن محمدکرمی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.