علیرضا دشتانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در بندرعباس، با تشریح پرونده کشف محموله‌های مشروبات الکلی و قرص‌های نیروزا توسط گمرک شهیدرجایی اظهار داشت: در این عملیات‌ها، گمرک شهید رجایی با اشراف اطلاعاتی کامل محموله‌های قاچاق و ممنوعه را کشف و با دعوت از نیروی انتظامی پرونده را جهت بررسی‌های لازم به مراجع قضایی ارجاع داد.

وی در ادامه با تقدیر از حمایت و همراهی دادستان هرمزگان با گمرک شهید رجایی بیان داشت: اگر حمایت‌ها و همکاری‌های مقامات قضایی استان به ویژه دادستان در این پرونده نبود از سرعت رسیدگی و برخورد با متخلفان کاسته می‌شد.

ناظر گمرکات هرمزگان تصریح کرد: هم مدیرعامل و هم اعضای هیئت مدیره شرکت‌های متخلف واردکننده کالای ممنوعه به کشور مورد پیگرد قانونی قرار می‌گیرند.

دشتانی با بیان اینکه مبدأ صادرات محموله داروهای نیروزا طبق اسناد موجود یکی از کشورهای آسیای شرقی اعلام شده است، تصریح کرد: گمرک ایران می‌تواند از طریق امور بین الملل مراتب را به وزارت امور خارجه ابلاغ و وزارت امور خارجه نیز به کشور متبوعه اعلام کند.

وی ادامه داد: رأسا گمرک جمهوری اسلامی ایران با توجه به حقوق قانونی می‌تواند مراتب تخلفات را به سازمان تجارت جهانی که مقر آن در بروکسل است اعلام وپیگیری کند، با این شیوه که  نام کشور مبدا صادرات را به کمیته حمل و نقل بین‌المللی سازمان ملل متحد که گمرک جمهوری اسلامی ایران نیز در آنجا عضو کمیسیون بوده و صاحب کرسی است، اعلام و از کشور مزبور به دلیل ارسال کالا با اسناد جعلی و غیر واقعی کالا به کشور ایران شکایت می‌کند.

ناظر گمرکات هرمزگان در ادامه به ایجاد حساسیت بر واردات کالا از برخی کشورها اشاره داشت و افزود: با کشف این محموله‌ها حساسیت گمرک شهیدرجایی بر فعالیت برخی شرکت‌ها نیز که سوابق آنان بررسی و تکرار تخلفات آنان محرز شده بیشتر و نظارت‌ها را تشدید می‌کند.

دشتانی ابراز داشت: بایستی به گونه‌ای اقدام کرد که کسی احساس نکند قلمرو جمهوری اسلامی ایران به ویژه هرمزگان که مردمی اصیل، نجیب و  ولایتمدار دارد را  جولانگاهی برای انجام اعمال خلاف است.

وی ادامه داد: موضوع دیگری که وجود دارد اینکه قاچاق خیانتی علنی است، این خیانت علنی به ملت است که مفسده اقتصادی را ایجاد می‌کند.

ناظر گمرکات هرمزگان افزود: زمانی در کشور بحث احتکار کالا را داشتیم و اگر کسی مرتکب این جرم می‌شد با وی به عنوان یک محتکر برخورد قضایی و تعزیراتی شده و اشد مجازات را برای این مجرمان در نظر گرفته می‌شد که بازدارنده بود، امروز هم گمرک با همکاری و تعامل با نیروی انتظامی مفسده را شناسایی و کشف می‌کند و حتما با مراجع قضایی و نظارتی باید اقدامی صورت گیرد که این گونه افراد به سختی مجازات شوند.

دشتانی با اشاره به قانون ماده 132 قانون امور گمرکی، ماده 57 قانون امور گمرکی و 132 آئین نامه اجرایی قانون امور گمرکی، بند 5-3 ماده کنوانسیون تجدیدنظر کیوتوو بیان داشت: دست ما را برای برخورد با این گونه افراد باز گذاشته شده و در این زمینه دستمان خالی نیست و  برخورد جانانه با متخلفان داریم و مجاری قوه قضائیه هم همچون گذشته کمک می‌کنند و آرای قطعی خود را خیلی سریع‌تر صادر کرده تا ما متخلف را در جای خود مسدود کنیم.

 وی  ادامه داد: هدف ما مبارزه نیست، ما قصد پیشگیری داریم، اما برای تحقق این مهم باید با افراد خاطی برخورد جدی و قاطعانه صورت گیرد.

انتهای پیام/

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 620573
  • منبع: tasnimnews.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.