دادستان عمومی و انقلاب بندرعباس در این باره گفت: این اقدام در پی تاکید رییس کل دادگستری استان هرمزگان صورت گرفته و از مدیرکل شیلات استان، فرمانده دریابانی و فرمانده منطقه یکم نیروی دریایی سپاه خواسته شده است، نسبت به برخورد قانونی و جلوگیری از فعالیت شناورهای غیرمجاز، به خصوص صید ترال در کل آب‌های استان هرمزگان اقدام کنند.

مجتبی قهرمانی روز یک‌شنبه به رسانه اعلام کرد: این دستور قضایی هم‌چنین در راستای حمایت از اشتغال و تولید در استان در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری مبنی بر نامگذاری امسال به عنوان "جهش تولید" و صیانت از حقوق عامه صادر شده است.

صید ترال که یکی از دغدغه‌های جدی صیادان و کارشناسان و صاحبنظران این استان بوده، از سال‌های گذشته در استان هرمزگان آغازشده و همین امر آسیب‌های زیادی به ذخایر، صیدگاه‌ها و زیست‌گاه‌های آبزیان خلیج فارس وارد کرده و تهدید جدی برای صیادان این منطقه است.

در روش صید ترال، صیادان با استفاده از توری به شکل کیسه که انتهای آن کاملا بسته شده است و کشیدن آن با شناور ترال در نزدیکی بستر کف دریا و یا لایه‌های میان آبی و با فاصله از کف دریا اقدام به صید آبزیان مورد نظر می‌کنند.

صید ترال کف دریا را جارو می‌کند و نه تنها نسل آبزیان را از بین می‌برد، بلکه شاید نسلی از انسان‌ها را هم از دیدن آبزیان محروم کند.

روز گذشته(شنبه ۱۳ اردیبهشت) خبرنگار حوزه محیط زیست خبرگزاری ایرنا هرمزگان در مصاحبه‌ای اختصاصی، با رییس اداره دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان از تخریب زیستگاه مرجان‌های دریایی در محدوده بندرلنگه از سوی ۲فروند شناور صیادی که به صورت غیرمجاز از یکی از استان های دریایی همسایه وارد آب های هرمزگان شده بودند، خبرداد.

در این گفت‌وگو رییس اداره دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان اعلام کرد: این شناورها از محدوده صید قانونی خود خارج شده و با استفاده از تورهای ترال که استفاده از آنها ممنوع است، موجب چندین مورد خسارت‌های زیست محیطی شدند.

به گفته افشین عسکری، این ۲شناور با دستور دادستانی توقیف و به بندرگاه منتقل شده اند و پرونده تخلفات آنها به دادگاه ارسال شد.  

به گفته این مسوول، محموله این شناورها شامل ۲تن صید غیرمجاز توسط شیلات توقیف شده و پرونده با شکایت مرزبانی، شیلات و حفاظت محیط زیست هرمزگان در حال پیگیری قضایی است و اداره کل حفاظت محیط زیست بابت استفاده از تورهای ممنوعه ترال خواستار جریمه ۳میلیارد ریالی مالکان هر یک از شناورها شده است.

استان هرمزگان دارای ۲۲ بندر صیادی، موج شکن و ۳۹ مرکز تخلیه صید است که با برخورداری از۴ هزار و ۵۰۰ فروند شناور صیادی و ۳۱ هزار صیاد فعالیت های گسترده ای برای حفاظت از منافع صیادان و ذخایر آبزیان دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.