به گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل اکبرپور پنجشنبه شب در نشست تخصصی دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بندرعباس و مدیران کل سایر ارگان‌های مرتبط با ناظر گمرکات استان هرمزگان در راستای اقتصاد مقاومتی که در سالن کنفرانس حوزه نظارت گمرکات استان هرمزگان برگزار شد در تشریح اظهار و روند تشریفات کالاهای وارداتی، صادراتی و ترانزیت داخلی و خارجی به گمرک شهید رجایی در سال ۹۸ بیان داشت: حدود ۷۵ درصد از کالاهایی که وارد گمرک می‌شود مربوط به کالاهای واسطه‌ای، ۳ درصد سرمایه‌ای، ۱۶ درصد مصرفی و ۶ درصد سایر موارد بود.

وی عنوان کرد: در حال حاضر تنها کالاهای اولویت ۱ شامل کالای اساسی و ضروری و استراتژیک و گروه کالاهای اولویت ۲ شامل مواد اولیه و تجهیزات سرمایه‌ای و واسطه‌ای قابل ترخیص است و کالاهای گروه ۴ باتوجه به بخشنامه ۱۸۳ مورخ ۹۷/۶/۳ و بخشنامه ۵۲ مورخ ۹۸/۳/۱۸ ممنوع است.

اکبرپور در خصوص عملکرد ایکس ری (xray) اظهارداشت: تمام کالاهای ترانزیت داخلی و خارجی تماماً ایکس ری می‌شود اما در خصوص کالاهای وارداتی فقط کالاهای حساس ایکس ری می‌گردد که تقریباً نزدیک به ۴۰ درصد فعالیت‌های گمرکی در سال ۹۸ ایکس ری شدند.

ناظر گمرکات هرمزگان در رابطه با کشفیات قاچاق در گمرکات استان هرمزگان گفت: گمرکات استان هرمزگان ۷۳ فقره کشفیات قاچاق با ارزش ۱۷۲ میلیارد تومان در سال ۹۸ که در مقایسه با سال ۹۷ افزایش ۶ درصدی و از نظر ارزش کاهش ۴۹ درصدی داشته است.

وی در خصوص کشفیات قاچاق نیروی انتظامی که در سامانه‌های گمرک قابل رؤیت است، اذعان داشت: نیروی انتظامی در گلوگاهها و جاده‌های استان در سال ۹۸ تعداد ۱۵۱۴ فقره با ارزش ۶۳ میلیارد تومان کشفیات داشته که در مقایسه با سال ۹۷ افزایش ۷ درصدی و از نظر ارزش کاهش ۳۱ درصدی قابل رؤیت است.

اکبر پور همچنین از برخی اقدامات مهم گمرکات استان هرمزگان در سال جهش تولید از جمله: بکارگیری پلمپ هوشمند الکترونیکی، راه اندازی گمرک موبایل و شبکه پیام رسان «وی»، عقد قرارداد با شرکتهای دانش بنیان در راستای تولید و در اختیار گذاشتن دستگاه‌های پر سرعت ایکس ری پیشرفته و استفاده از کوادکوپتر برای رصد و کنترل محموله‌های تجاری به ویژه کانتینرها به منظور افزایش امنیت و کاهش تخلفات تجاری و … خبر داد.

قهرمانی دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بندرعباس ضمن قدردانی از خدمات و زحمات کارکنان گمرک و ناظر گمرکات استان هرمزگان و سایر مدیران دستگاه‌های توانمند حاضر در جلسه گفت: بخش اعظم کار ما در راستای منویات مقام معظم رهبری کمک به مردم و اجرای سیاست‌های کشور و قوه قضائیه است که بحث قاچاق در حال حاضر به عنوان محور اصلی در کشور است که در مرحله اول از طریق پیش بینی وقوع ارتکاب قاچاق و در مرحله دوم با پیشگیری از طریق حفاظت، بازدیدهای مستمر و کار آمد می‌توانیم در جهت مبارزه با قاچاق، جهش تولید و اشتغال کمک بسزایی داشته باشیم.

وی اذعان داشت: باید اقدامات در راستای اولویت بندی انجام گیرد به طوری که قاچاق سازمان یافته در اولویت اول قرار گیرد و گمرک، پلیس و سایر ارگان‌های مربوطه در محوریت مبارزه با قاچاق سازمان یافته اقدام نمایند و پرونده‌هایی که تشکیل می‌شود باید با دقت و حساسیت بیشتری انجام و تمام ارگان‌های مربوطه سعی کنند با توجه به وظایفی که دارند اظهار نظر نمایند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1417061
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.