به گزارش خبرگزاری مهر، آیتالله رئیسی رئیس قوه قضائیه در جلسه با معاونان دستگاه قضا در تماس ویدئو کنفرانس با رئیس کل دادگستری استان هرمزگان در جریان مهمترین اولویتها و برنامههای دستگاه قضائی استان به منظور تحقق شعار جهش تولید قرار گرفت و در این خصوص مواردی را مورد تأکید قرار داد.
آیت الله رئیسی در جهت تحقق شعار سال که از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان جهش تولید نامگذاری شد، اظهار کرد: این شعار نه فقط در ضمن سخن، بلکه در همه زوایای اجرایی و تقنینی و قضائی کشور باید جایگاه خود را باز کند و قانونگذاریها و اجراییات مبتنی بر تحقق این شعار باشد و دستگاههای نظارتی و قضاوتی هم در جهت تحقق این شعار حرکت کنند.
وی تحقق این شعار را یک ضرورت جدی برای کشور عنوان کرد و افزود: شعار اعلام یک نیاز برای کشور است که باید تمامی ظرفیتها و دلسوزان و فرهیختگان تلاش کنند که این شعار تحقق پیدا کند و قطعاً جهش تولید برای اینکه به صورتی باشد که در زندگی مردم حس و ملموس شود، نیاز به کار و تلاش و جدیت دارد.
رئیس قوه قضائیه یکی از الزامات تحقق شعار سال را همکاری همه بخشها در کشور عنوان کرد و بیان داشت: همکاری، هماهنگی و همراهی همه دستگاهها در کشور میتواند در جهت تحقق شعار سال کمک جدی داشته باشد.
آیت الله رئیسی یکی از موانع جدی تولید را قاچاق کالا عنوان کرد و افزود: قاچاق خنجری است که از پشت به تولید میخورد و تولیدکننده را مأیوس میکند. به هر دستگاهی مراجعه کنیم و بپرسیم که مبارزه با قاچاق کالای شما چگونه بوده یک آماری ارائه میدهد و این آمارها همه درست است. وقتی به آمارها نگاه میکنیم میبینیم همه فعالیت کردند، ولی در بازار میبینیم کالای قاچاق به وفور پیدا میشود. این آمارها غلط نیست؛ اما سوال این است که آیا این آمارها با هم جور در میآید؟ آنچه باید اتفاق بیفتد مبارزه با قاچاق سازمان یافته است که امر بسیار مهمی است.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در رابطه با مبارزه با قاچاق کالا، افزود: حتماً لازمه مبارزه با قاچاق کالا این است که باید سامانههایی به صورت هماهنگ در بخشهای مختلف گمرکات، نظام پولی و بانکی، وزارت اقتصاد و دارایی و بخشهای نظارتی فعال شود و این سامانهها با هم لینک شود به نحوی که بتوان مرزها و شرایط بازار را کنترل کرد.
رئیس شورای عالی قضائی خاطرنشان کرد: در سال گذشته گزارشاتی در ارتباط با تولید در حوزه نساجی و لباس، داشتیم که تولیدکنندهها میگفتند اتفاقی افتاده که احساس میکنیم الان نسبت به تولید ما بیشتر توجه میشود، چون فیتیله قاچاق کالا پایین آمده است و کار ما بیشتر رونق پیدا میکند، در برخی کسبها این اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: در هر کسبی این اتفاق بیفتد و صاحبان این حرفه اعلام کنند در حرفه ما اتفاق جدیدی افتاده است و احساس میکنیم تولید در این میدان بازار و رونق خود را دارد و جهش اتفاق افتاده است، این نشانه موفقیت ما در مبارزه ما با قاچاق کالا است. اگر تولید کننده این احساس آرامش را نکند معلوم میشود که در این قضیه همچنان نیاز به کار است.
آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: یکی از شاخصههای مهم موفقیت در مبارزه با قاچاق کالا اعلام تولیدکنندگان و کارآفرینان دایر بر این است که امروز تولید ما بازار و خریدار و میدان دارد.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه هرمزگان در خط مقدم مبارزه با قاچاق قرار دارد، ضمن تقدیر از همه دست اندرکاران در مبارزه با قاچاق کالا، تأکید کرد: باید امسال کار متفاوت صورت گیرد و لینک شدن همه سامانهها و فعال شدن بخشها با یکدیگر به نحوی باید باشد که قاچاق برای قاچاقچی صرف نکند.
آیت الله رئیسی همچنین ضمن تقدیر از همکاران شاغل در دستگاه قضائی در نقاط مرزی و بندری و در حوزه مبارزه با قاچاق کالا، ادامه داد: میخواهیم در این حوزه کار متفاوتی از سال گذشته صورت بگیرد و امروز نیازمندیم تصمیمی متفاوت برای تحقق شعار سال صورت گیرد و این موضوع امکان پذیر و کاملاً اجرایی است.
وی با تأکید بر لزوم اینکه مردم باید در کشف و شناسایی شبکههای کلان قاچاق مشارکت داشته باشند ابراز امیدواری کرد که بخشهای قضائی و نظارتی و اجرایی، بر شناسایی همه ظرفیتها و استفاده بهینه از آنها در جهت تحقق شعار مهم سال همت داشته باشند.
علی صالحی رئیس کل دادگستری استان هرمزگان نیز در جریان این تماس ویدئو کنفرانس ضمن ارائه گزارشی از عملکرد و دستاوردهای دستگاه قضائی استان هرمزگان طی سال گذشته با بیان اینکه قاچاق کالا به عنوان یکی از عوامل اصلی ضربه به اقتصاد هر کشور قلمداد میشود یادآور شد: اقتصاد طی سالیان مختلف مورد توجه رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) قرار گرفته است و با ورود به سال جدید، این اهمیت با نامگذاری به عنوان "جهش تولید" پررنگتر شده است.
رئیس شورای قضائی استان هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) در خصوص لزوم مقابله بی امان با پدیده قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: همانطور که ریاست قوه قضائیه در جریان سفر به استان هرمزگان با تأکید بر استفاده ازنظر متخصصان در مبارزه با قاچاق کالا و ارز، دستور تشکیل مجتمع ویژه رسیدگی به جرایم قاچاق کالا و ارز در بندرعباس را صادر نمودند، خوشبختانه به فاصله یک روز پس از این سفر، این خواسته اجرایی شد.
وی با بیان اینکه ورود کالاهای قاچاق و بدون پرداخت عوارض گمرکی توان رقابت را از کالاهایی که مشابه آنها در داخل کشور تولید میشود گرفته است ضمن تأکید بر نگاه تخصصی به این حوزه افزود: با توجه به اهمیت موضوع، تمام پروندههای قاچاق سازمانیافته و حرفهای و همچنین پروندههای مهم فساد مالی بهصورت تخصصی و ویژه توسط قضات مجرب در این مجتمع ویژه و تخصصی، رسیدگی شده و تا اجرای کامل احکام، مدیریت میشوند.
این مقام قضائی تصریح کرد: مبارزه با قاچاق کالا، شرط پیاده سازی اقتصاد مقاومتی و جهش تولید است و به منظور بستر سازی برای تحقق شعار سال با تکیه بر توان داخلی، باید فضای اقتصادی کشور را برای قاچاقچیان نا امن کرد و با برنامه ریزی دقیق و اتخاذ تمهیدات مناسب، ارتکاب قاچاق را به سمت افزایش ریسک پذیری به ضرر قاچاقچیان بر هم زد.
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان همچنین اظهار داشت: ضرورت دارد تمامی دستگاههای متولی در حوزه مقابله با قاچاق کالا و ارز به صورت منسجم و هماهنگ عمل کنند.
صالحی در همین راستا بر هم افزایی هرچه بیشتر دستگاه قضائی و دیگر دستگاههای متولی به منظور مقابله بی امان با قاچاق و صیانت از اقتصاد کشور تأکید و خاطرنشان کرد: با اتخاذ تمهیدات مناسب و تشریک مساعی میان دستگاه قضائی و دیگر متولیان امر باید گریزگاههای قاچاقچیان از نظارتهای قانونی بسته شود.
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان در خاتمه ابراز امیدواری کرد: با اتخاذ تمهیدات مناسب، موانع موجود در مسیر سرمایه گذاری و جهش تولید مرتفع و در سایه تعامل و همدلی هر چه بیشتر میان دستگاههای مسئول، گامهای بلندی به منظور اجرای سیاستهای ابلاغی برداشته شود.