رییس شبکه دامپزشکی قشم شامگاه پنجشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: ویروس کویید ۱۹ در دام وجود ندارد و فقط ویروس مرس از طریق شتر قابل انتقال است.
امین درا با اشاره به مشروط کردن واردات شتر به انجام آزمایش ویروس مرس، افزود: در اثر تغذیه دام از علوفه تازه، سم آنتروکسمی در بدن گوسفندان ترشح و در مدت کمتر از پنج ساعت باعث تلف شدن آن می شود.
وی ادامه داد: برای رفع این بیماری فصلی که به «واکسن بهار» معروف است، دامداران باید واکسن آن را به دام تزریق کنند.
درا تصریح کرد: دامپروریهای صنعتی قشم، دامهای سبک خود را علیه سم آنتروکسمی واکسینه کردهاند.
وی افزود: تلفات دام در قشم مربوط به دامپروریهای سنتی است که به دلیل ناآگاهی دامداران، برای تزریق واکسن به موقع اقدام نشدهاست.
فروش ۱۵۰ ویال واکسن
رییس شبکه دامپزشکی قشم ادامه داد: از ابتدای سال جاری تا کنون ۱۵۰ ویال واکسن دامی برای جلوگیری از بیماری آنتروکسمی در گوسفندان بین دامداران شهرستان قشم توزیع شده است.
وی افزود: این واکسن به بهای ۱۵ هزار ریال از مراکز فروش مجاز در شهر قشم قابل تهیه است.
سه هزار راس دام بک علیه سم انتروکسمی واکسینه میشوند
درا با اشاره به تلفات حدود ۲۰ راس گوسفند در قشم اظهار کرد: با رایزنی انجام شده، سه هزار راس دام به صورت رایگان علیه سم انتروکسمی واکسینه میشوند.
وی ادامه داد: این طرح شامل دامدارانی میشود که برای تهیه واکسن از نظر مالی در مضیقه قرار دارند.
رییس شبکه دامپزشکی قشم گفت: این بیماری در حیوانات دیگر مانند آهو و جبیر نیز میتواند تلفات ایجاد کند که در سالهای قبل مواردی از آن در قشم و هنگام مشاهده شد.
وی خاطرنشان کرد: شبکه دامپزشکی به صورت مستمر از طریق شورای روستاها زمان و نوع واکسنهایی که باید به دامها تزریق شود، اطلاع رسانی میکند.
شهرستان قشم ۱۶ هزار راس دام سبک، ۲ هزارو ۵۰۰ دام سنگین و ۷۰۰ نفر شتر دارد.
این شهرستان شامل جزیرههای قشم، لارک و هنگام با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت در جنوب استان هرمزگان و در میان آب های خلیج فارس قرار دارد.