دکتر محمود حسین پور پنجشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اکنون تجهیزات این آزمایشگاه نصب شده و در مرحله استاندارد سازی براساس استانداردهای وزارت بهداشت هستیم و پیش بینی می کنیم تا ۴۸ ساعت آینده وارد فاز عملیاتی شود.
وی افزود: نیروهای این آزمایشگاه جهت آموزش به انستیتو پاستور ایران اعزام شده و آموزش های لازم را فرا گرفته اند و شماری از کیت های تشخیصی مورد نیاز نیز برای استان ارسال شده و مابقی نیز تا ۴۸ ساعت آینده به دستمان می رسد.
ماسک مورد نیاز برای استان در دست تامین است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در خصوص تامین ماسک و ژل ضدعفونی کننده برای استان نیز گفت: مکاتبه های لازم انجام شده و شماری ماسک نیز برای استان ارسال شده که در گام اول برای قشم با توجه به داشتن مورد مثبت ارسال شده است.
حسین پور افزود: شماری نیز در بندرعباس در میان کادر درمان، پرستاران، پزشکان و دیگر عوامل به منظور حفظ سلامتی این نیروها در جهت تداوم ارایه خدمات بهداشتی به مردم در دست توزیع است.
وی با بیان اینکه ماسک برای افراد سالم ضرورتی ندارد، گفت: مردم باید اجازه دهند که کادر درمان که در گام نخست مقابله با کرونا قرار دارند، بیماران، افراد مشکوک و دیگر گروه هایی که در معرض آلودگی هستند، دسترسی راحتری به ماسک داشته باشند.
حسین پور ضمن تایید نبود ژل ضدعفونی کننده در داروخانه ها، بیان داشت: این کمبود کشوری می باشد که با توجه به شرایط ایجاد شده و به طور یقین با تلاش های در دست انجام در آینده ای نزدیک برطرف می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تصریح کرد: استفاده از ژل های ضدعفونی کننده در شرایطی که به آب و صابون مایع دسترسی داشته باشید، ضرورتی ندارد.
استفاده بی رویه از مواد ضدعفونی کننده در منزل مشکلات تنفسی به دنبال دارد
حسین پور با تاکید بر رعایت نکات بهداشتی به ویژه شستن مکرر دست به منظور مقابله با ویروس کرونا، گفت: متاسفانه برخی از افراد در استفاده از مواد ضدعفونی کننده در منزل افراط می کنند که این موضوع می تواند مشکلات تنفسی برای افراد خانواده ایجاد کند.
وی خاطرنشان کرد: نیازی نیست در هر بار شستشوی ظرف ها از آب ژاول (وایتکس) برای ضدعفونی کردن استفاده کرد و استفاده از مایع های ظرفشویی معمولی کفایت می کند.
حسین پور ابراز داشت: لباس ها نیز با مواد شوینده مخصوص لباس ضدعفونی می شوند و نیازی نیست از آب ژاول برای شستن لباس های معمول و روزانه استفاده کنیم.
تاکید بر پرهیز مردم از حضور در مکان های عمومی داریم
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با بیان اینکه ما نمی توانیم مردم را مجبور کنیم که از خانه خارج نشوند، گفت: ما شرایط را برای مردم شرح می دهیم و از آنها می خواهیم که برای حفاظت از خود از منزل خارج نشوند.
حسین پور ادامه داد: حضور در هر اجتماعی که در یک فضای سربسته باشد، ضریب انتقال ویروس کرونا را به شدت افزایش می دهد و مردم باید از حضور در این فضاها به شدت اجتناب کنند.
وزارت بهداشت ۳۰ بهمن ماه ابتلای دو شهروند قمی به ویروس کرونا را تایید کرد و اکنون به صورت روزانه آمار مبتلایان جدید را اعلام می کند؛ تاکنون استانهای قم، گیلان، اردبیل، مازندران، خراسان رضوی، تهران، البرز، اصفهان، همدان، مرکزی، هرمزگان، یزد، سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، لرستان، فارس، سمنان و کهگیلویه و بویراحمد تاکنون درگیر این بیماری شده اند.
آمار نهایی مبتلایان به این بیماری در ایران تا ظهر روز هفتم اسفند ماه به ۱۳۹ نفر و موارد فوت ناشی از آن به ۱۹ نفر رسیده است.