تاکنون دو مورد مثبت کرونا در هرمزگان تایید شده که یکی از آنها فوت و دیگری وضعیتش رو به بهبود است و با این موارد مثبت، هرمزگان وارد کانال استان های آلوده کشور شده است که برای کنترل شرایط نیازمند اقدامات پیشگیرانه و توجه جدی دستگاه های مسوول در کنار دانشگاه علوم پزشکی است.
اما متاسفانه هنوز مساله کرونا چندان در هرمزگان جدی گرفته نشده، زیرا با وجود مثبت بودن مواردی در این استان ، هنوز ترددها در مسیر قشم به بندرعباس و برعکس (قشم کانون آلودگی) تا شب گذشته برقرار بود و از حوالی ساعت ۲۰ ترددها متوقف شده است، در حالی که باید زودتر از این اقدام میشد و منتظر مثبت بودن نتیجه نباید بود.
حداقل همانند استانهای شمال ورود مسافر به استان را ممنوع کنند ویا ورودی به استان از مسافران تست کرونا بگیرند زیرا موضوع خیلی جدی بوده و سلامت مردم در معرض تهدید است و شیوع این بیماری از یک بیمار که از قم به قشم سفر کرده بود آغاز شد.
لطفا تا عادی شدن شرایط به هرمزگان سفر نکنید
امروز نیز بسیاری از شهروندان در تماس با خبرنگاران ایرنا نگرانی خود را نسبت به حضور مسافران مناطق مختلف کشور به ویژه شهرهای جنوبی استان کرمان و استان فارس در هرمزگان اعلام کرده اند و خواهان ورود جدی مسوولان برای کنترل این مساله هستند.
متاسفانه بسیاری از شهروندان تعطیلی مدارس به دلیل پیشگیری از شیوع کرونا را با تعطیلی تفریحی اشتباه گرفته اند و اقدام به سفر کرده اند؛ در حالی که این تعطیلی ها برای خود قرنطینگی است و باید مردم این موضوع را جدی بگیرند.
حال با این شرایط به اعتقاد نگارنده مسوولان باید سریعا وارد عمل شده و تمهیدات پیشگیرانه را اتخاذ کنند زیرا موضوع کرونا با توجه به سرعت بالای شیوع آن شوخی بردار نیست و هر لحظه جان هر یک از ما را تهدید می کند.
بسیاری از مردم هرمزگان در فضای مجازی با انتشار پست هایی خواهان ممنوعیت ورود مسافران به استان تا عادی شدن شرایط در کشور شده اند و کنترل این موضوع را مطالبه جدی خود از مسوولان عنوان کرده اند.
غربالگری مسافران در ورودی شهرهای هرمزگان ضروری است
با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب هرمزگان، همه ساله در این روزها شاهد خیل عظیم مسافران در این منطقه هستیم که این روزها نیز با وجود کرونا، همچنان ورود مسافران به این استان ادامه دارد.
حال که مقوله قرنطینه شهرهای آلوده چندان به اعتقاد مسوولان وزارت بهداشت عملی نیست، دست کم غربالگری مسافران ورودی به مناطق مختلف شهرها باید در دستور کار باشد.
اقدامی که هنوز در هرمزگان انجام نشده و گویی مسوولان منتظر افزایش آمار و تلفات هستند تا دست به یک اقدام عاجل بزنند.
تا لحظه مخابره این گزارش هنوز هیچ تصمیم گیری به منظور غربالگری در استان هرمزگان اتخاذ نشده و مسافران بدون غربالگری وارد استان می شوند که این موضوع خود بر نگرانی مردم استان دامن زده است.
البته ناگفته نماند در فرودگاه ها و بندر شهید رجایی از هفته های قبل غربالگری در حال انجام است ، اما در مسیرهای زمینی هنوز هیچ اقدام صورت نگرفته است.
آزمایش یک بیمار مشکوک به کرونا در هرمزگان منفی اعلام شد
مدیر روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: چند مورد مشکوک به کرونا در استان تحت نظر هستند و نمونه برداری از آنها انجام شده که تا به امروز آزمایش یکی از آنها منفی اعلام شده است.
دکتر فاطمه نوروزیان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: احتمال مبتلا بودن دیگر موارد بستری در استان نیز به اعتقاد پزشکان متخصص هرمزگان با توجه به شرح حال بیماران، ضعیف است اما با این حال به منظور پیشگیری، این افراد بستری و نمونه برداری از آنها انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: بیماران مشکوک در بندرعباس در بخش عفونی بیمارستان شهید محمدی تحت نظر هستند و در دیگر نقاط هرمزگان نیز بیماران در بیمارستان های محل اقامت بستری می باشند.
نوروزیان به مردم اطمینان خاطر داد که تا به این لحظه هیچ مورد مثبتی در هرمزگان گزارش نشده و در صورت گزارش به طور یقین به مردم اطلاع رسانی خواهد شد.
این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تاکید کرد: تنها مرجع رسمی اخبار مربوط به مبتلایان به کرونا، وزارت بهداشت است و شهروندان اخبار را فقط از مراجع رسمی پیگیری کنند و به شایعات توجهی نداشته باشند.
وی از شهروندان خواست تا آرامش خود را حفظ کنند و با رعایت بهداشت فردی و عمومی به قطع زنجیره انتقال این بیماری کمک نمایند.
یک مورد کرونا در هرمزگان مثبت اعلام شد
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از مثبت بودن نتیجه آزمایش کرونا در خصوص یکی از بیماران مشکوک نمونه برداری شده خبر داد.
دکتر حسین فرشیدی ادامه داد: این بیمار، یک بانوی ۷۰ ساله اهل قم است که به منظور دیدار دخترش به جزیره قشم سفر کرده است.
وی افزود: بیمار پنج روز پیش با علایم کرونا به بیمارستان پیامبر اعظم (ص) قشم مراجعه و تحت مراقبت قرار گرفته و آزمایش های لازم بر روی وی انجام شده است.
وی تصریح کرد: نتیجه نمونه ارسال شده جهت تایید وضعیت ابتلای این بیمار به کرونا، مثبت اعلام شده، در حال حاضر وضعیت این بیمار رو به بهبودی رفته و از بیمارستان ترخیص و در خانه تحت مراقبت علوم پزشکی است.
این مقام مسوول با بیان اینکه دیگر موارد مشکوک نیز در استان وجود دارد، گفت: نمونه برداری های لازم انجام شده و جهت تایید ارسال شده اما هنوز نتیجه این آزمایش ها اعلام نشده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهارداشت: این بیماری خطرش از آنفلوآنزای اچ وان ان وان کمتر است و امیدواریم در آینده ای نزدیک شاهد قطع ارتباط زنجیره انتقال آن باشیم.
فرشیدی، از آمادگی کامل بیمارستان های استان و کادر درمان برای مقابله با کرونا خبر داد و گفت: بخش عفونی بیمارستان شهید محمدی بندرعباس جهت ایزوله بیماران در مرکز استان در نظر گرفته شده است.
وی با اطمینان خاطر به مردم مبنی اینکه شرایط تحت کنترل است، تاکید کرد: می توانیم کرونا را با همدلی و انسجام و رعایت بهداشت فردی و عمومی و توصیه های انجام شده، شکست داد.
دکتر فرشیدی شستن مکرر دست ها، روبوسی نکردن و دست ندادن، رعایت فاصله یک تا ۱.۵ متری افراد از یکدیگر را از راهکارهای پیشگیرانه برای جلوگیری از این بیماری عنوان کرد.
لغو طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال به خاطر کرونا در هرمزگان
به دنبال لغو برنامه های فرهنگی و ورزشی در هرمزگان و همچنین تعطیلی مدارس استان به دلیل پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، اجرای مرحله دوم طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال نیز در این استان لغو شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مرحله اول این طرح پنجم تا هشتم بهمن ماه در سراسر استان اجرا شد و طی آن به ۲۱۰ هزار کودک زیر پنج سال قطره خوراکی فلج اطفال داده شد.
دکتر محمود حسین پور افزود: مرحله دوم این طرح نیز قرار بود در روزهای پنجم تا هشتم اسفندماه برگزار شود که به دلیل شیوع ویروس کرونا و به منظور پیشگیری از انتقال آن، لغو و اجرای آن به زمان دیگری موکول شد.
درگذشت بیمار مشکوک به کرونا در بندرعباس
رییس روابطعمومی دانشگاه علومپزشکی هرمزگان گفت: یک مرد ۵۳ ساله با علائم مشکوک و نزدیک به کرونا در بیمارستان خلیجفارس بندرعباس درگذشت.
دکترفاطمه نوروزی با اعلام این خبر افزود: این بیمار دوشنبه هفته جاری با علائم شبیه به کرونا به بیمارستان مراجعه کرد و ساعت ۸ شب همان روز دارفانی را وداع گفت.
وی ادامه داد:با توجه به علائم دیده شده در این بیمار و شباهت شرایط وی با بیماران مبتلا به کرونا پروتکلها و دستورالعملهای ویژه دفن افراد مبتلا به کرونا درباره این فرد اجرا شد.
وی یاد آور شد: مراودات و تماس وی با افرادی از شهر قم احتمال ابتلای این مرد ۵۳ ساله به کرونا را افزایش داد و به همین دلیل تمام تدابیر لازم به دقت درباره وی اجرا شد.
وی تصریح کرد: البته آزمایش تست کرونای این فرد به آزمایشگاه مرجع در تهران ارسال شده اما هنوز نتیجه آن به این دانشگاه اعلام نشده است.
تشکیل ستاد مدیریت ویروس کرونا در هرمزگان
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان از تشکیل ستاد مدیریت کرونا ویروس در هرمزگان خبر داد و گفت: همسو با ستاد ملی مدیریت کرونا ویروس در کشور این ستاد در استان نیز با حضور تمامی دستگاه های متولی در این عرصه تشکیل خواهد شد.
سعید ناجی در جلسه شورای اطلاع رسانی هرمزگان اظهار داشت: تصمیماتی که در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا ویروس استان گرفته می شود باید به درستی در اختیار مردم قرار گیرد و این از وظایف رسانه های استان است.
وی با بیان اینکه با انتشار دهندگان اخبار کذب در خصوص کرونا ویروس برخورد خواهد شد، گفت: رسانه ها باید در خصوص انعکاس اخبار کرونا ویروس دقت و اخبار خود را از منابع موثق علوم پزشکی استان و وزرات بهداشت و درمان دریافت کنند.
این مقام مسوول تاکید کرد: جامعه نیازمند آگاهی بیشتر در خصوص کرونا ویروس است و نباید به دنبال ایجاد جو رعب و وحشت در جامعه بود بلکه باید به مردم آموزشهای لازم برای پیشگیری و حتی نحوه برخورد با بیماری را ارائه کرد.
ناجی تصریح کرد: هشدار به مردم و آموزش با هماهنگی علوم پزشکی استان انجام و در اختیار رسانه ها قرار گیرد.
تاکنون چند مورد مشکوک به بیماری کرونا در هرمزگان شناسایی و تحت نظر هستند که ابتلای یک از آنها مثبت اعلام شده است.
تعطیلی اسکلههای گردشگری قشم
فرماندار قشم دراین زمینه گفت:با تمهیدات انجام شده و در راستای پیشگیری از شیوع کرونا ویروس، اسکلههای گردشگری قشم تا پایان هفتهی جاری تعطیل اعلام میشود.
علیرضا نصری در گفت وگوبا ایرنا افزود: بر این اساس هشت اسکله گردشگری در سایتهای هنگام و جنگلهای حَرّای جزیره قشم تا روز جمعه فعالیت نخواهد داشت که امکان دارد این تعطیلی تمدید شود.
وی ادامه داد:در اسکلههای مسافری از جمله ذاکری، لافت و پُهل نیز تمهیدات لازم برای رعایت امور بهداشتی اندیشیده شده و در این راستا یکهزار ماسک رایگان بین خدمه شناورها و مسافران توزیع شد.
فرماندار قشم تصریح کرد: همچنین خدمه و مسوولان شناورها آموزشهای لازم برای ضدعفونی کردن شناورها را فرا گرفتند، کلیپهای آموزشی نیز از سوی شبکه بهداشت در اختیار این اداره بنادر قرار گرفت تا در طول مسیر گردشگران و مسافران با نکات آموزشی آشنا شوند.
نصرییاد آور شد: همچنین وسایل لازم از جمله دستکش و دیگر اقلام لازم برای خدمه شناورها در اختیار آنان قرار گرفت.
ورود گردشگر به جزیره قشم با کاهش روبروست
وی اظهار کرد: برخلاف برخی خبرها در فضای مجازی، آمارهای مقایسهای از کاهش ۱۱ تا ۱۷ درصدی گردشگر در روزهای اخیر در همسنجی با سال گذشته نشان دارد.
هشت اسکله گردشگری در مناطق شیب دراز، کندالو، هنگام، لافت، گورزین، سهیلی، طبل و گوران شهرستان قشم فعالیت میکنند. این شهرستان ۱۹ اسکله مسافری، تجاری و گردشگری دارد.
دانشگاه علوم پزشکی نسبت به کنترل سلامت مسافران اقدام کند
استاندار هرمزگان با ابلاغ دستوری از دانشگاه علوم پزشکی خواست نسبت به بکارگیری تمامی امکانات جهت کنترل سلامت مسافران در مبادی ورودی استان برای پیشگیری از بیماری کرونا اقدام کند.
فریدون همتی با بیان اینکه علاقه مردم به سفر به هرمزگان به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب و جاذبههای گردشگری زیاد است، افزود: سایر دستگاههای مرتبط همچون راهآهن، فرودگاهها، حمل ونقل جادهای، بنادر ودریانوردی و پلیس راه نیز با دانشگاه علوم پزشکی، همکاری لازم را درراستای اجرای مناسب این وظیفه مهم داشته باشند.
وی برحفظ و تامین سلامت شهروندان ومسافران تاکید کرد وبیان داشت: البته مردم از سفرهای غیرضروری پرهیز میکنند و آمار اعلامی اداره کل بنادر ودریانوردی با کاهش ۴۰ درصدی مسافر در بندرپل خمیر و کاهش ۱۵ درصدی در بندر شهید حقانی بندرعباس نشان دهنده رعایت نکات ایمنی توسط مردم است.
استاندار هرمزگان از مردم و هموطنان درخواست کرد که به طور جدی از انجام مسافرت های غیر ضروری پرهیز کنند و نکات پیشگیرانه در خصوص جلوگیری از بیماری کرونا را رعایت نمایند.
طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، چند مورد مشکوک به کرونا در استان تحت نظر هستند و نمونه برداری از آنها انجام شده که تا به امروز آزمایش یکی از آنها منفی اعلام شده است.
همچنین طبق آمارهای اعلام شده درحال حاضر ۱۰ استان کشور درگیر شیوع ویروس کرونا هستند و تا به این لحظه ۶۱ نفر مبتلا شدند که از این شمار ۱۳ نفر فوت و سه نفر بهبود یافتند.
چهارشنبه ۳۰ بهمن ماه در خبری اعلام شد که نتایج بررسیها در قم نشان میدهد دو شهروند قُمی به ویروس کرونا مبتلا هستند. این نخستین خبر درباره ابتلا به این ویروس در ایرنا است.
ویروس کرونا که تحت عنوان رسمی «کووید-۱۹» از ۱۲ دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در استان هوبی چین شیوع یافت؛ تاکنون ۷۵ هزار نفر را در این کشور مبتلا و جان ۲ هزار و ۷۰۱ نفر را گرفته است. ۲۷ هزار و ۶۹۱ نفر درمان شده اند.
ایران بعد از چین دومین آمار فوت در اثر ابتلا به این بیماری را در جهان به خود اختصاص داده است.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ظهر امروز اعلام کرد که تاکنون ۹۵ نفر در کشور به طور قطعی به کرونا مبتلا شده و ۱۵ نفر فوت کردند.
کیانوش جهانپور افزود: تا ظهر سه شنبه ٣٤ نفر شامل قم ١٦، تهران ٩، فارس ١، مازندران ٢، گیلان ٢، نیشابور ١، البرز ۲ و قشم ١ نفر به شمار مبتلایان به کرونا اضافه شده و به ۹۵ نفر رسیده است.
وی ادامه داد: این افراد از مسافرانی بودند که از قم به این مناطق رفتند یا سابقه سفر به قم را داشتند.