به گزارش ایرنا، هرمزگان از دیرباز به استان بندری و آفتاب، گرما و شرجی معروف است، استانی که بیشتر گردشگران آن را دریا و جزیره های زیبای، قشم، هرمز و کیش بیشتر می شناسد اما طبیعت سرسبز و آب و هوای سر و خنک شهرها و روستاهای شهرستان حاجی آباد فرصتی مناسب برای گردشگرانی است که با این منطقه به خوبی آشنا نیستند.
شهرستان حاجی آباد یکی از شهرستان های خوش آب و هوای هرمزگان در محور ترانزیتی بندرعباس به سیرجان واقع شده که دارای جاذبه های تاریخی و گردشگری است وهرساله پذیرای گردشگران به خصوص از سمت شمال هرمزگان است.
این شهرستان در فاصله 165کیلومتری شمال بندرعباس و در کنار جاده بندر به سیرجان با یکهزار و 200 متر ارتفاع از سطح دریا در شمال هرمزگان قرار دارد.
حاجی آباد از شمال به شهرستان سیرجان(استان کرمان)، از شرق بخش وکیل آباد (استان کرمان)، از غرب به شهرستان داراب(استان فارس) و از جنوب به بخش فین (شهرستان بندرعباس) محدود می شود و از اهمیت جغرافیایی و ترانزیتی فراوانی برخوردار است.
گردشگرانی که استان هرمزگان و سیرجان را برای ورود به شهرستان بندرعباس انتخاب می کنند باید از حاجی آباد عبور کنند.

**امامزاده سید محمد(ع) آرامش بهاری گردشگران نوروزی
به طور معمول بیشتر گردشگرانی که با طبیعت و جاذبه های گردشگری در حاجی آباد آشنا هستند ترجیح می دهند چند روزی تا رسیدن به شهر بندرعباس، از آب و هوای حاجی و جاذبه های دیدنی این منطقه لذت ببرند.
نخستین محلی که به طور معمول برای بیشتر مردم ایران جاذبه دارد، استفاده از محیط معنوی و آرامش بخش امامزاده ها و بقاع متبرکه است.
مهمانان اهل گردش در بدو ورود به شهر حاجی آباد به طور معمول امامزاده سید محمد(ع) و امیرنظام الدین(ع) این شهر را برای استراحت و تجدید روح و روان خود انتخاب می کنند.
امامزاده سید محمد(ع) از طریق ابوجعفر عبدالله عوکلاتی فرزند امام کاظم (ع)، متصل به خاندان عصمت و طهارت است، در ورودی شهر حاجی آباد قرار دارد و با توجه به همجواری با گلزار شهدای شهر یکی از مرکزهای مورد توجه مردم این شهرستان و گردشگران نوروزی است.
دومین امامزاده نیز در این بقعه، امیر نظام الدین(ع) منسوب به نسب مبارک امام محمد باقر (ع) و در ورودی شهر حاجی آباد در جوار مقبره امامزاده سیدمحمد واقع شده است.
در واقع این دو بقعه متبرکه از مکان های دیدنی و مذهبی شهرستان حاجی آباد است که هر ساله بویژه در ایام نوروز زائران زیادی را به این منطقه خوش آب و هوای استان هرمزگان می کشاند.
رکن الدین حیدر(ع) در شهر فارغان، ابراهیم(ع)، (شاه پریان) و شاه ولی(ع) در روستای سید جوزر طارم از دیگر امامزاده های شهرستان حاجی آباد هستند.
این شهرستان همچنین دارای چندین قدمگاه در بخش مرکزی و روستاهای فارغان است.
مسوول اوقاف وامور خیریه حاجی آباد در این رابطه به اجرای طرح آرامش بهاری در این شهرستان اشاره کرد و گفت: این طرح با هدف بهره برداری معنوی از فضای بقاع متبرکه و امامزادگان در ایام تعطیلات نوروزی و ترویج فرهنگ وقف در جوار امامزادگان اجرا می شود.
داود رستگار افزود: این طرح شامل ویژه برنامه لحظه تحویل سال با اعزام 2 مبلغ از قم و همچنین 8 مبلغ بومی برای سخنرانی در جوار امامزادگان سید محمد(ع) اجرا می شود.
وی برپایی خیمه‌ های معرفت شامل غرفه ‌های حجاب و عفاف، پاسخ به مسائل شرعی و شبهات، مشاوره، غرفه کودک، شهدا و چند رسانه ‌ای را بخشی از برنامه های پیش بینی شده در ایام نوروز در این مکان های مذهبی ویژه گردشگران نوروزی عنوان کرد.
رستگار ادامه داد: مسافران و میهمانان نوروزی می توانند با آرامش کامل ضمن بهره برداری معنوی از وجود دو امامزاده سید محمد(ع) و امیر نظام الدین (ع)، در صحن این بقعه های متبرکه به صورت رایگان مستقر شوند.

**آرامش بهاری با شهدا
از دیگر فضای معنوی و آرامش بخش که گردشگران نوروزی شهرستان حاجی آباد می توانند از این فضاها در راستای تلطیف روح خود بهره مند شوند، حضور برمزار شهدا اعم از شهیدان دوران دفاع مقدس از جمله شهیدان گمنام و نخستین شهید مدافع حرم این شهرستان است.
شهرستان حاجی آباد مزین به نام 110 شهید است که از این تعداد 15 شهید در جوار امامزادگان شهرستان حاجی ‌آباد آرام گرفته ‌اند.
این شهرستان در مجموع دارای 48 گلزار شهداست و همچنین 2 یادمان شهدای گمنام نیز در مرکز شهر حاجی آباد و سرگز احمدی است که 7 شهید گمنام در آن دفن شده اند.
'شهید عبدالحمید سالاری نخستین شهید مدافع حرم' استان هرمزگان نیز متعلق به شهرستان حاجی آباد است.
این شهید سرافراز متولد سال 1355 روستای سردر از توابع شهرستان حاجی آباد است که سوم آذرماه سال 94 در دفاع از حرم حضرت زینب(ع) به دست گروه تروریستی تکفیری در سوریه به شهادت رسید.
از شهید عبدالحمید سالاری دو فرزند به نام‌ های 'محمدامین و زهرا' به یادگار مانده‌ است.

**خرمای پیارم سوغاتی مردم حاجی آباد به ایرانیان
شهرستان حاجی آباد با برخورداری از آب و هوای خنک، طبیعتی سرسبز و کوه ها و قلعه های دیدنی های بکر در منطقه شمال استان هرمزگان قرار دارد که می توان از این شهرستان به عنوان دروازه ای جذاب برای خوشامدگویی به هزاران گردشگر و مسافر نوروزی به استان هرمزگان نام برد.
مسافران و گردشگران نوروزی در کنار جذابیت های معنوی شهرستان حاجی آباد می توانند از دیگر مناطق گردشگری و طبیعت لذت بخش این شهرستان نیز استفاده کنند که می توان به روستای «بخوان»، روستای نمونه گردشگری منطقه فارغان حاجی آباد اشاره کرد که دارای تنوع گیاهی سرسبز و باغ‌ های مرکبات و درختان سردسیری است.
یکی از سوغاتی های بسیار مهم مردم حاجی آباد به ایرانیان و گردشگران محصول خرماست، گردشگران نوروزی ضمن بازدید از مکان های تفریحی و گردشگری از مناطق خوش آب و هوای این شهرستان می توانند این محصولات کشاورزی را نه تنها برای خوردن خود در طول سفر که برای سوغاتی نیز خرید کنند.
گردشگران نوروزی در بدو ورود خود به حاجی آباد و در جوار امامزاده سیدمحمد(ع) می توانند از فروشگاه ها و مغازه های فروش خرما از جمله پیارم(طلای شیرین) خریداری کرده و به عنوان یک ماده غذایی مقوی سرشار از انواع ویتامین ها و مواد مغذی در طول سفرخود استفاده کنند.
خرمای پیارم حاجی آباد، مرغوبترین و گرانترین خرمای جهان و به خرمای شکلاتی معروف است که به علت خشک بودن و قابلیت نگهداری طولانی مدت طرفداران زیادی در بازارهای داخلی و خارجی دارد.
شهرستان حاجی آباد در استان هرمزگان تنها منطقه کشت پیارم در ایران و هرمزگان به عنوان قطب تولید خرمای پیارم که شهرتی جهانی دارد، مشهور است.
حاجی آباد در 160 کیلومتری شمال هرمزگان واقع شده است.
9887 /6048
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.