محسن یکتاپور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، از جذب دانش آموختگان رشته های شیلاتی بوسیله پرورش دهندگان به عنوان مهم ترین گام در راستای علمی کردن فعالیت های آبزی پروری نام برد.
وی از تولید حدود پنج تن میگوی پرورشی از سطح هرهکتاراستخر به عنوان یکی از چشم اندازهای کوتاه مدت نام برد و افزود: بعضی از پرورش دهندگان این استان با استفاده از جدید ترین فن آوری ها و همچنین غذاهای استاندارد موفق به تولید چند برابر این رقم نیز شده اند.
مدیرکل شیلات هرمزگان با تاکید بر بهداشت سایت های پرورش میگو و کارگاههای تولید کننده لارو میگو از پرورش دهندگان خواست برای جلوگیری از آلوده شدن مزارع میگو به بیماری های مختلف ازجمله لکه سفید ارتباط خود را با کارشناسان اداره کل دامپزشکی و این اداره کل تقویت و به روز کنند.
یکتاپور با تشریح برنامه های دولت دوازدهم در حمایت از پرورش دهندگان میگو و ماهی در قفس خاطرنشان ساخت: هماهنگی بین کارشناسان یاد شده با پرورش دهندگان موانع توسعه این صنعت را از میان برمی دارد.
این مقام مسوول با اشاره به سابقه و توانایی های هرمزگان درزمینه پرورش میگو و شناسایی 50هزار هکتار زمین مستعد پرروش میگوو همچنین تولید 100هزارتن ماهی درقفس در طول900کیلومتر نوار ساحلی ( دریای عمان و خلیج فارس) و همچنین 400کیلومتر سواحل جزیره های چهارده گانه این استان پیش بینی کرد تا پایان برنامه ششم توسعه میزان تولید این آبزیان به چند برابر افزایش یابد.
مدیرکل شیلات هرمزگان از پیشرفت و هماهنگی این چرخه شامل کارگاههای تولید پست لارو، بچه میگو و همچنین واحدهای عمل آوری و بسته بندی و شرکت های صادراتی میگو و ماهی در قفس به عنوان مهم ترین امتیاز برای فعالان این صنعت نام برد.
یکتاپوربا بیان اینکه برای تامین لارو(بچه میگو) با کیفیت مورد نیاز مزارع پرورش میگونیازبه مولدین سالم داریم ابراز داشت: دراین زمینه نیاز به نوعی 'کرم خونی یا شنی دریایی' برای تغذیه سالم مولدین است.
وی از فراهم شدن مقدمات لازم برای تولید این غذای زنده وارداتی مورد نیاز مولدین پرورشی به عنوان اولین گام در زمینه علمی کردن صنعت میگوی پرورشی با همکاری بخش خصوصی نام برد و گفت: دراین راستا پروانه تاسیس یک شرکت به ظرفیت تولید سالانه شش هزار و 500 کیلوگرم صادر شده است .
'بر اساس آمارهای منتشره استانداری و سازمان برنامه و بودجه هرمزگان؛ رتبه اول تولید میگوی پرورشی به میزان 15هزارو 333 تن درسال و همچنین رکورد تولید در واحد سطح به مقدار 20تن درهکتار به شیلات این استان اختصاص دارد.'
دراین اطلاعات از فعالیت های شیلاتی به عنوان یکی از چند بخش مهم و تاثیرگذار در اقتصاد، اشتغال، تولید و صادرات هرمزگان یاد شده که با فعال شدن همه ظرفیت های این حوزه می توان بخش زیادی از مشکل بیکاری این استان را برطرف کرد.
‎در این اطلاعات اضافه شده است: هرمزگان با 22 بندر صیادی و صید سالانه 260 هزار تن انواع آبزی، 30 درصد بنادر صیادی و 36 درصد صید انواع آبزیان کشور را به خود اختصاص داده که این نشان از جایگاه و اهمیت فعالیت های شیلاتی در این استان دارد.
‎براساس این اطلاعات، شیلات هرمزگان توانسته برای 34 هزار نفر به صورت مستقیم و افزون بر 53 هزار نفر نیز به صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد کند که با توجه به جذب سرمایه گذاری صورت گرفته در زمینه احداث سایت های پرورش میگو و پرورش ماهی در دریا ( ماهی در قفس های دریایی) این میزان رو به افزایش است.
6149 /6048
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.