در شهری که نزدیک به ۶۰ روز ناسالم و آلوده در یک سال دارد و در آن نباید گروه های حساس و حتی مردم عادی از خانه خارج شوند خیلی نمی توان به هوای بهتر فکر کرد، همان طور که می دانیم و بارها شنیده ایم آلودگی هوا اثرات حاد و مزمن برسلامت انسان دارد که بر سیستم ها و اندام های مختلف بدن تاثیر می گذارد.
این تاثیرات شامل تحریک دستگاه تنفسی فوقانی، بیماری های قلبی، سرطان ریه، عفونت های حاد تنفسی درکودکان و برونشیت مزمن در بزرگسالان، تشدید بیماری های قلبی و بیماری های ریوی و یا حملات آسم است.
به هرحال آنچه مسلم است این که مردم شهرهای آلوده در معرض بیماری های بیشتری هستند و همانطور که گفته شده، حملات آسمی یکی از این بیماری ها است.
همین چند روز پیش بود که مصطفی معین رئیس انجمن آسم و آلرژی کشور به مناسبت روز جهانی آلرژی از افزایش بیماری آسم در شهرهای آلوده کشور خبر داد و به شرق گفت: «نتایج پژوهش ملی مطالعه «شیوع علایم آسم در ایران» که سال گذشته انجام شد، نشان می‌دهند که شیوع این بیماری در کودکان نزدیک به ۱۱ درصد و در بزرگسالان در حدود ۱۰ درصد است؛ درحالی ‌که در گذشته این آمار در کودکان حدود ۵ درصد بوده که نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد آمار رو به افزایش است.
در کلان‌شهر‌هایی مانند تهران، اصفهان و مشهد آلاینده‌های شیمیایی مانند دود اگزوز‌ها در شهر‌های صنعتی مانند اراک یا اهواز و نیز اصفهان دود کارخانه‌ها و استان‌های غربی وجود ریزگرد‌ها از عوامل موثر افزایش شیوع این بیماری هستند.»
همانطور که رئیس انجمن آسم و آلرژی کشور گفته مردم شهر اراک به دلیل آلودگی در معرض این بیماری قرار دارد، بدون شک مردم شهر اراک نیز به دلیل هجوم آلاینده ها و همچنین روزهای پر گرد و غبار از این بیماری در امان نیستند.
این گوشزد و تاکید را نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب 2 سال پیش در یکی از نطق های میان دستور خود خطاب به رئیس سازمان محیط زیست وقت گفت که: «آلودگی در شهر اراک علاوه بر ریزگردها، وجود صنایع آلاینده وضعیت بحرانی را به وجود آورده است و آمار بیماری هایی همچون سرطان، قلبی و ریوی روز به روز در حال افزایش است.» با این حال همچنان معضلی چون ریزگردها، آلاینده های صنعتی و ترافیک در شهر اراک وجود دارد، بنابراین آلودگی هوا در کنار عوامل دیگر چون استعمال دخانیات می تواند مردم این شهر را در خطر ابتلا به این بیماری قرار دهد.
آسم بیماری گرانی است و بسیاری از افرادی که مبتلا به آن هستند در تامین داروهای آن از جمله اسپری با مشکل مواجه هستند، مسئله ای که رئیس انجمن آسم و آلرژی کشور نیز بر آن تاکید دارد و در این خصوص به خبرگزاری مهر گفته بود: درصدی از داروهای آسم به ویژه داروهای جدید قیمت بالایی دارند ضمن این که در گذشته تعداد زیادی از داروهای این بیماری زیر پوشش بیمه بودند اما اکنون یا پوشش بیمه ای ندارند یا هزینه آنها به موقع پرداخت نمی شود.
فاتحان کوچک، دقایق طلایی، وقتشه، گسترش فرهنگ صرفه جویی در مصرف انرژی از دیگر عنوان های خبری این شماره روزنامه وقایع است.
روزنامه وقایع استان با مشی سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ورزشی با مدیرمسئولی و صاحب امتیازی نیره یوسفی راد منتشر می شود.
استان مرکزی دارای سه روزنامه، 32 هفته نامه، 13 دو هفته نامه، 16 ماهنامه، سه 2 ماهنامه، 18 فصل نامه و 2 فصلنامه است.
6991/3075
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.