به گزارش ایرنا، سیدعلی آقازاده روز پنجشنبه در حاشیه نشست اقتصاد مقاومتی استان مرکزی در محلات، افزود: صادرات سنگ نما و تزئینی استان زمانی امکان پذیر است که مواد اولیه واحدهای سنگبری استان تامین شده باشد و مشکلی برای این واحدها به وجود نیاید.
وی گفت: پروانه فعالیت برخی واحدهای معدنی سنگ در محلات به دلیل مشکلات زیست محیطی تمدید نشده بود و قرار است به طور موقت، پروانه این واحدها که در محدوده منطقه حفاظت شده موته قرار دارند، تمدید شود.
استاندار مرکزی گفت: حوزه سنگ تزئینی و نما در محلات در سه سال گذشته رکود را تجربه کرده که باید با راهبردهای هدفمند و موثر رونق و پویایی لازم را در این بخش ایجاد کرد.
آقازاده در بخشی از سخنانش افزود: با کلیات ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در شهرستان محلات موافقت شده و نیازمند پیگیری موثر است.
وی گفت: مسئولان استان با تمام توان در کنار احیاگران اقتصادی هستند و از آنان حمایت می کنند.
آقازاده افزود: شهرستان محلات ظرفیت های متنوعی در حوزه سنگ، گل و ماهیان زینتی، درختچه بید قرمز، تریکو بافی و منطقه گردشگری آبگرم داردکه باید نگاه توسعه ای به این استان با تکمیل زنجیره تولید و صنایع وابسته به آن باشد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز در نشست اقتصاد مقاومتی استان مرکزی در محلات گفت: ما به تفاوت حقوق معادن از جمله دغدغه های فعالان معدنی استان و به ویژه شهرستان محلات است.
محمدرضا حاجی پور افزود: شورای سیاست گذاری سنگ در استان شکل گرفته است که امید است تصمیمات راهبردی برای این حوزه اخذ کند.
وی اظهار کرد: در بودجه سال آینده 50 هزار میلیارد ریال از محل هدفمندسازی یارانه ها برای پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به فعالان تولید اختصاص داده شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: باید مواد اولیه واحدهای سنگبری تامین شود که این مهم در راستای حمایت از تولید داخل است تا فعالان این بخش به واحدهای زیان ده تبدیل نشوند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی نیز گفت: 40 میلیارد ریال اعتبار برای تبدیل شبکه برق شهرستان محلات از سیمی به کابلی هزینه شده و این شهرستان تنها شهر کابلی فشار ضعیف کشور است.
محمد الله داد افزود: 188 واحد سنگبری در محلات 20 میلیارد ریال و شرکت برق استان بابت کابلی کردن شبکه انتقال برق در محلات 20 میلیارد ریال به پیمانکاربدهکار هستند.
معاون فرماندار محلات نیز گفت: 75 معدن سنگ با استخراج 2 میلیون تن سنگ تزئینی در شهرستان محلات وجود دارد.
اصغر محمدامینی افزود: تولید 2 درصد از سنگ تزئینی دنیا اختصاص به شهرستان محلات دارد و صنعت سنگ در این شهرستان با 25 واحد فرآوری 6 هزار اشتغالزایی داشته است.
معاون فرماندار محلات نیز گفت: در بخش گل و گیاه 900 هکتار زمین در این شهرستان زیر کشت است و از 700 واحد تولید گلخانه دراین شهرستان 99 میلیون گل شاخه بریده در سال تولید می شود.
وی اظهار کرد: 17 میلیون دلار سال گذشته از محل تولید گل شاخه بریده درآمد کسب شده است.
معاون فرماندار محلات گفت: 11 واحد تولید ماهیان زینتی در این شهرستان فعال است که 11 میلیون قطعه انواع ماهیان زینتی تولید می کنند.
امینی افزود: این شهرستان نخستین تولید کننده آکواریوم در کشور و خاورمیانه است و چرخه تولید در حوزه ماهیان زینتی تکمیل است.
وی اظهار کرد: پنج هزار عدد آکواریوم در سال به کشورهای مختلف از شهرستان محلات صادر می شود.
معاون فرماندار محلات گفت: سالانه یک میلیون گردشگر از منطقه آبگرم محلات دیدن می کنند و 15 میلیارد ریال از این محل درآمد کسب می شود.
امینی افزود: صنعت تریکو بافی در محلات با 110 واحد تولیدی سالانه یک میلیون دست کالا تولید می کند.
نماینده اتحادیه گلکاران محلات نیز گفت: سالانه 20 میلیون قطعه پیاز گل از هلند توسط پایانه گل محلات در اختیارات گلکاران این شهرستان قرارمی گیرد تا در فصل مناسب کشت شود.
محمد علی پور افزود: پایانه گل محلات برای تجهیز بخش های مختلف به هشت میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد تا توسعه پایانه گل محقق شود.
وی اظهار کرد: سالانه 12 میلیون دلار به صورت غیرمستقیم از پایانه گل و گیاه محلات درآمد عاید کشور می شود.
نماینده اتحادیه گلکاران محلات گفت: صادرات درختچه بید قرمز یکی از ظرفیت های تولید در شهرستان محلات است که سالانه به پنج میلیون شاخه می رسد.
علی پور، تامین زمین برای برگزاری نمایشگاه بین المللی گل و گیاهان زینتی را از جمله خواسته فعالان این صنعت عنوان کرد.
دبیر اتحادیه سنگبران محلات نیز گفت: با وجود اینکه این شهرستان معادن مختلف سنگ دارد اما ماده اولیه واحدهای سنگبری تامین نمی شود.
غلام میری افزود: بیش از 50 درصد از مواد اولیه واحدهای سنگبری توسط دلالان و واسطه گران تامین و به این واحدها احجاف می شود.
وی اظهار کرد: 50 واحد سنگبری فعال و 50 واحد سنگبری نیمه فعال در محلات وجود دارد.
وی، مالیات ارزش افزوده، مالیات مکرر، قطع آب و برق، تمدید پروانه فعالیت معادن را از جمله مشکلات این بخش عنوان کرد.
نماینده معدن کاران محلات نیز گفت: تعیین تکلیف محدوده حیات وحش با اراضی تولیدی جاده نیمور - دلیجان یکی از مطالبات مجموعه معدن کاران شهرستان محلات است.
عزیز میرزائیان افزود: سال 86 با واگذاری 30 هکتار زمین برای نمایشگاه صنعت سنگ محلات موافقت شد اما، فقط 19 هکتار اختصاص یافت.
وی اظهار کرد: صنعت سنگ محلات با داشتن ظرفیت بالقوه می تواند با فرآوری محصول درآمد قابل توجهی داشته باشد و صادرات پنج درصد در این بخش ناچیز است.
نماینده معدن کاران شهرستان محلات گفت: برخی از معادن سنگ محلات، متقاضی داخلی ندارد و باید برای حمایت از این بخش بایدزمینه های صادرات تقویت شود.
میرزائیان افزود: انجام امور تحقیقاتی در حوزه سنگ، اجرای دقیق قانون مالیات مکرر از جمله مطالبات فعالان صنعت سنگ در شهرستان محلات است.
شهرستان محلات از توابع استان مرکزی دارای 55 هزار نفر جمعیت است که به عنوان قطب تولید سنگ نما ، گل و گیاهان زینتی و ماهی زینتی و تریکوی کشور شهرت دارد.
6013/6991/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.