به گزارش ایرنا، اگرچه تا حل معضل بیکاری راه زیادی مانده است اما، تیم مدیریتی دولت تدبیر و امید در استان مرکزی با اقدامات برنامه محور و سوگیری علمی توانسته در 2 سال اخیر رتبه برتر کاهش نرخ بیکاری کشور را از آن خود کند و این مهم بیانگر آن است که اهداف توسعه ای استان و اقدامات مدیریتی در ریل درستی قرار گرفته و هدایتگری می شود.
در دوره نخست فعالیت دولت تدبیر و امید، میانگین نرخ بیکاری کشور معادل 11 و یک دهم درصد بود اما، این شاخص در استان مرکزی در سال 95 معادل هفت و سه دهم بوده و در تابستان امسال نیز به هشت و 2 دهم درصد رسیده است.
نرخ مشارکت اقتصادی کشور در سال 1384 نیز معادل 41 درصد بوده است که در سال های 1390 و 1391 به ترتیب به 36 و 9 دهم درصد و 37 و هفت دهم درصد کاهش یافت اما، این شاخص با تلاش های دولت تدبیر و امید در پایان سال گذشته به 40 و چهار دهم درصد افزایش یافته است.
رشد نرخ اقتصادی کشور در دولت نهم و دهم روند نزولی داشت و در سال 1391 به طور کم سابقه ای این شاخص به منفی 6 و هشت دهم درصد رسید و شمار فرصت های شغلی ایجاد شده در این بازه زمانی تنها 500 هزار مورد بوده است.
مستندات آماری بیانگر آن است که اشتغال کشور از 20 میلیون و 600 هزار شغل در سال 84 به 21 میلیون و 100 هزار شغل در سال 92 رسید و در این دوران در هر سال حدود 60 هزار نفر به خیل شاغلان کشور افزوده شده است.
با وجود شرایط نابسامان اقتصادی، رشد فزآینده تورم، سایه سنگین رکود و افزایش بی رویه نرخ ارز، دولت یازدهم توانست با اقدامات برنامه محور شاغلان کشور را یک میلیون و 300 هزار نفر افزایش دهد و سالانه به طور میانگین بیش از 400 هزار نفر به خیل نیروهای شاغل و مولد اضافه کند که به گواه بسیاری از کارشناسان و متخصصان اقتصادی با وجود چالش های بزرگ اقتصادی تحقق این مهم امری دشوار و طاقت فرسا بوده است.
دولت تدبیر و امید از بدو فعالیت تلاش مضاعفی برای حل معضل بیکاری و افزایش اشتغال به کار گرفت و گام های دولت در این راستا هر روز بلندتر شد تا اینکه نتیجه و ثمر آن پس از پنج سال در کارآفرینی و اشتغالزایی ملموس است.
استان مرکزی به عنوان یکی از قطب مهم صنعت کشور در تحقق سیاست های اشتغالزای دولت سهم اساسی داشته و با وجود آثار عمیق رکود اقتصادی در این حوزه کارنامه درخشانی دارد.
بسیاری از واحدهای صنعتی و تولیدی این استان در دهه اخیر بر اثر تحریم ها و نوسانات اقتصادی با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم کرده و بسیاری از واحدهای بحران زده با جراحت های عمیقی مواجه بودند اما، با سیاست های حمایتی دولت تدبیر و امید ضمن مهار بسیاری از مشکلات، تعدیل نیروی کار در این استان نسبت به سایر مناطق کشور کمتر بوده است.
با اعمال سیاست های شفابخش و به موقع دولت تدبیر و امید بسیاری از واحدهایی که به تعطیلی کشیده شده بودند و یا با حداقل ظرفیت کار می کردند جان گرفته و بسته های حمایتی موجب شده که استان مرکزی در 2 سال اخیر پایین ترین نرخ بیکاری کشور را کسب کند.
با وجود همه تلاش های صورت گرفته درحل معضل بیکاری و افزایش اشتغال هنوز بیش از 35 هزار بیکار در استان مرکزی وجود دارد که با تداوم سیاست های دولت انتظار می رود اشتغالزایی برای آنان آهنگ تندتری به خود بگیرد.
مدیر اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی گفت: بهره گیری از ظرفیت اشتغالزایی در حوزه مشاغل خانگی از سیاست های دولت است که در این زمینه با اعطای تسهیلات اشتغالزا توفیق های زیادی حاصل شده است.
نگین براتی افزود: درسال نخست فعالیت دولت یازدهم ، یکهزار و 533 مجوز مشاغل خانگی در استان مرکزی صادر شد که 216 طرح با پرداخت 9 میلیارد و 260 میلیون ریال از آن به ثمر نشست.
وی ادامه داد: مجوزهای صادر شده در خصوص مشاغل خانگی در سال 93 در این استان نیز 753 مورد بود که با احتساب مجوزهای صادر شده از سال های قبل در مجموع یکهزار و 41 طرح با اعتباری بالغ بر 37 میلیارد و 520 میلیون ریال محقق شد.
مدیر اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی عنوان کرد: 557 مجوز مشاغل خانگی نیز در سال 94 در این استان صادر شد و تا پایان این سال 26 میلیارد و 450 میلیون ریال تسهیلات مشاغل خانگی به 661 طرح تعلق گرفت.
وی گفت: شمار مجوزهای صادره سال 95 در حوزه مشاغل خانگی این استان نیز 183 مورد بود که از این تعداد به 60 طرح اعتباری بالغ بر 6 میلیارد و 450 میلیون ریال پرداخت شده است.
مدیر اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی اضافه کرد: امسال نیز 904 مجوز مشاغل خانگی در این استان صادر شده که تاکنون 86 طرح با پرداخت هفت میلیارد و 830 میلیون ریال توانسته اند به جرگه اشتغال بپیوندند و پیش بینی می شود در فرصت باقی مانده تا پایان سال این آمار رشد قابل توجهی داشته باشد.
براتی گفت: شمار بیکاران این استان در ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید 38 هزار و 574 نفر بود که با اجرای راهبردهای کلیدی و موثر اشتغالزا این شاخص در سال 95 به 32 هزار و 552 نفر کاهش یافت.
محمد تقی آبایی هزاوه افزود: جمعیت شاغلان استان مرکزی نیز در سال 92 معادل 411 هزار و 509 نفر بود که با رشد پلکانی تا پایان سال 95 به رقم 412 هزار و 863 نفر افزایش یافته است.
وی بیان کرد: 20 و نیم درصد از شغل های ایجاد شده در این استان در سال 92 مربوط به حوزه کشاوزی، 41 و 6 دهم درصد در حوزه صنعت و 37 و هشت دهم درصد در حوزه خدمات بوده است.
آبایی هزاوه تصریح کرد: در سال 93 نیز 19 و یک دهم درصد از شغل های ایجاد شده در حوزه کشاورزی، 42 و یک دهم درصد در حوزه صنعت، 38 و هشت دهم درصد در بخش خدمات بوده و در سال 94 نیز 17 و 2 دهم از شغل های این استان در بخش کشاورزی، 42 و 6 دهم درصد در بخش صنعت و 40 و یک دهم درصد در حوزه خدمات ایجاد شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی افزود: 16 و نیم درصد از شغل های ایجاد شده در سال 95 مربوط به حوزه کشاورزی، 41 و سه دهم درصد در بخش صنعت و 42 و سه دهم درصد در حوزه خدمات بوده است.
آبایی هزاوه گفت: 17 مرکز کاریابی در استان مرکزی وجود دارد که این مراکز در سال 92 زمینه اشتغالزایی چهار هزار و 755 نفررا فراهم کردند و در سال های 93، 94 و 95 نیز به ترتیب از این مجاری 46 هزار و 60، چهار هزار و 537 و چهار هزار و 119 شغل در استان ایجاد شده و در 10 ماه امسال نیز 2 هزار و 457 بیکار از این طریق شاغل شده اند.
وی عنوان کرد: دولت تدبیر و امید نگاه ویژه ای به بحث مشاغل خانگی دارد و در سال جاری تخصیص اعتبارات مشاغل خانگی این استان نسبت به مدت مشابه سال قبل، هفت و نیم برابر افزایش یافته است.
آبایی هزاوه اظهار کرد: 120 میلیارد ریال از مجموع 160 میلیارد ریال اعتبار ابلاغی مشاغل خانگی استان مرکزی در سال جاری محقق شده است.
وی بیان کرد: اعتبارات ابلاغی امسال در این حوزه، نسبت به مدت مشابه سال قبل، بیش از پنج برابر افزایش دارد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: سقف پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی نیز در سال جاری از 50 میلیون ریال به 200 میلیون ریال افزایش یافته است.
آبایی هزاوه تصریح کرد: 352 عنوان شغلی در راستای مشاغل خانگی تعریف شده که متقاضیان می توانند برای دریافت این تسهیلات قرض الحسنه با انتخاب این مشاغل به دستگاه های جهاد کشاورزی، سازمان صنعت، معدن و تجارت، میراث فرهنگی، و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مراجعه کنند.
وی گفت: متقاضیان از طریق سامانه اینترنتی به آدرس www.mashaghelkhanegi.ir نیز می توانند نسبت به ثبت نام مشاغل خانگی اقدام کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی گفت: سقف پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی پشتیبان برای متقاضیان در این استان در سال جاری نیز 2 برابر افزایش یافته است.
آبایی هزاوه بیان کرد: میزان این تسهیلات 750 میلیون ریال بود که بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار به یک میلیارد و 500 میلیون ریال افزایش یافته است.
وی بیان کرد: این میزان تسهیلات برای اشتغال حداکثر 15 نفر و به ازای هر نفر 100 میلیون ریال پرداخت می شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: مشاغل پشتیبان اشخاص حقیقی یا حقوقی هستند که مسئولیت حمایت شماری از شاغلان خانگی را در فرآیند تولید و ارایه خدمات، اعم از آموزش، تهیه و توزیع مواد اولیه و ابزار کار (حسب مورد)، مشاوره، طراحی، نوآوری، بسته بندی، بازاریابی و فروش به عهده بگیرند.
آبایی هزاوه تصریح کرد: ایجاد 35 هزار و 52 فرصت شغلی در سال 92 در این استان پیش بینی شده بود که تا پایان این سال 20 هزار و 519 شغل محقق شد، و سهمیه اشتغالزایی این استان در سال 93 نیز 12 هزار و 615 مورد بود که 13 هزار و 904 فرصت شغلی ایجاد شد.
وی عنوان کرد: با راهبردهای اثربخش اعمال شده در سال 94 نیز 11 هزار و 283 فرصت شغلی در استان ایجاد شد و در کارنامه اشتغالزایی این استان در سال گذشته نیز تحقق 10 هزار و 702 شغل درج شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی با بیان اینکه در 10 ماه امسال نیز هفت هزار و 63 فرصت شغلی در این استان ایجاد شده است ،گفت:تداوم سیاست های دولت گره های بیکاری در استان را یکی پی از دیگری می گشاید و متولیان در ادامه این برنامه ها مصمم هستند.
سرپرست معاونت اقتصادی و توسعه منابع استانداری مرکزی در خصوص سیاست های اشتغالزایی دولت تدبیر و امید گفت: تلاش های پنج سال اخیر در حوزه اشتغالزایی نسبت به دولت های گذشته کم سابقه است.
سعید فرخی افزود: دولت تدبیر و امید در بدترین شرایط اقتصادی حیات خود را آغاز کرد و با وجود تنگناها گره های زیادی در راستای توسعه اقتصادی و اشتغال در این دولت باز شده است.
وی بیان کرد: اعطای تسهیلات رونق تولید از سیاست های کلیدی دولت تدبیر و امید برای حفظ اشتغال های گذشته و ایجاد فرصت های شغلی جدید و در این راستا 14 هزار و 141 میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید به واحدهای صنعتی کوچک و متوسط استان مرکزی پرداخت شده است.
فرخی اظهار کرد: این میزان تسهیلات رونق تولید به یکهزار و 925 واحد تولیدی کوچک و متوسط استان مرکزی داده شده و حدود هفت هزار میلیارد ریال از این تسهیلات در سال جاری به 859 واحد تولیدی استان مرکزی پرداخت شده است.
سرپرست معاونت اقتصادی و توسعه منابع استانداری مرکزی اضافه کرد: این استان پس از اصفهان و تهران رتبه سوم کشور را در ارزیابی عملکرد طرح رونق تولید به خود اختصاص داده است.
فرخی بیان کرد: در راستای رسیدگی به مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی استان مرکزی 206 نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در این استان برگزار شده که در این راستا مسائل و مشکلات یکهزار و 985 واحد تولیدی بررسی شده است و در مجموع 2 هزار و 669 مصوبه با تحقق 50 درصدی در استان مرکزی دنبال شده است.
سرپرست معاونت اقتصادی و توسعه منابع استانداری مرکزی افزود: در جریان این پیگیری ها مشکلات 77 واحد تولیدی این استان نیز در استان مرکزی قابل حل نبود که به کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید وزارت صنعت، معدن و تجارت معرفی شده اندو راهکاری ویزه برای آنان دنبال می شود.
فرخی عنوان کرد: طبق ارزیابی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، استان مرکزی رتبه دوم مساعد بودن فضای کسب و کار را در کشور دارد که این مهم بیانگر رونق تولید و افزایش اشتغال است.
استاندار مرکزی نیز در زمینه راهبردهای اشتغالزای دولت گفت: تعهد دولت تدبیر و امید در هر سال ایجاد حدود 800 هزار شغل است که این مهم در پنج سال اخیر همواره مورد تاکید قرار گرفته است.
سید علی آقازاده افزود: دولت تدبیر و امید برای پاسخگویی به تعهدات در ایجاد اشتغال پایدار مصمم است و همه امکانات و ظرفیت های موجود کشور را در مسیر تحقق این امر، بسیج کرده است.
وی بیان کرد: گام های دولت تدبیر و امید در راستای ایجاد و حفظ اشتغال و رفع مشکلات واحدهای صنعتی بزرگ در استان مرکزی منطقی و موثر بوده است.
استاندار مرکزی با بیان اینکه بیشتر مطالبات شهروندان به حوزه اشتغال مربوط می شود گفت: تمامی تلاش برای پیشبرد اهداف در این حوزه به کار گرفته شده است.
آقازاده اظهار کرد: توسعه زیرساخت های اشتغال از اهداف دولت است تا بتواند محدودیت ظرفیت را در اشتغالزایی کمتر کند.
وی تصریح کرد: با حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی می توان ضمن مشارکت در بالندگی و پیشرفت کشور، زمینه تثبیت اشتغال را فراهم کرد.
استان مرکزی با دارا بودن 12 شهرستان دارای یک میلیون و 429 هزار و 475 نفر جمعیت است.
3005/6013/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.