علی بابایی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: برای تکمیل و بهره برداری از این طرح ها در مجموع 970 میلیارد و 940 میلیون ریال سرمایه گذاری شده که 78 میلیارد و چهار میلیون ریال آن از محل حمایت های دولتی، 449 میلیارد و 450 میلیون ریال از محل تسهیلات بانکی و 443 میلیارد و 486 میلیون ریال نیز از محل آورده بهره برداران در شهرستان های استان مرکزی تامین شده است.
وی ادامه داد: با بهره برداری از این طرح ها 513 فرصت شغلی مستقیم و 721 شغل غیر مستقیم ایجاد شده و چهار هزار و 54 خانوار نیز از مزایای آن ها بهره مند شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: در دهه فجر امسال 44 فقره از این طرح ها در حوزه آب و خاک، 9 طرح در بخش تولیدات دامی، چهار طرح در زمینه تولیدات گیاهی، 2 طرح در حوزه شیلات و 6 طرح در حوزه صنایع تبدیلی استان به بهره برداری رسیده است.
بابایی گفت: با بهره برداری از این طرح ها هفت هزار و 220 متر به سطح کانال های انتقال آب، 824 هکتار به سطح اراضی مجهز به سامانه آبیاری تحت فشار، 12 هزار و 430 متر به سطح سامانه انتقال آب با لوله، 74 هزار متر مربع به سطح تولیدات گلخانه ای، 75 هزار فطعه به تولیدات آبزی پروری و 71 هزار و 475 تن به میزان صنایع تبدیلی استان مرکزی افزوده شده است.
وی افزود: همچنین در دهه فجر امسال 727 متر از قنوات استان مرکزی مرمت و لایروبی شده است و 9 واحد پرورش گاو شیری، گوساله و بره پروری با ظرفیت 375 راس دام به دامداری های استان افزوده شده است.
استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن جزء 10 استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
670 هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و 2 دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
استان مرکزی با تولید حدود 54 هزار تن گوشت سفید، 53 هزار تن تولید گوشت قرمز، 320 هزار تن شیر، حدود 41 هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در تولیدهای بخش کشاورزی و دامداری در سطح کشور برخوردار است.
استان مرکزی رتبه اول صادرات ماهیان زینتی را به خود اختصاص داده و حدود 90 درصد صادرات این ماهیان از این استان انجام می شود.
این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.
1955/6013/خبرنگار:مهدی عظیمی***انتشاردهنده: مژگان حیدری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.