ظهورهر پدیده اتفاقی نیست؛ همچنین ظهور مردان تاریخی.
امیرکبیر «نماینده جهش بزرگ اجتماع» که در دوره مهم تاریخی، رهبریِ جنبش نوخواهانه مردم ایران را در دست گرفت و در راه بیداری افکار، روزنامه و مدرسه برپا کرد.
ایجاد دارالفنون نشانه تحول ذهنی است و موثرترین عاملِ دگرگونی افکار، چنان که نویسنده تاریخ مدرن ایران اذعان دارد؛ دانش آموزان و فارغ التحصیلان دارالفنون در انقلاب مشروطیت حضوری پررنگ داشته اند و حتی در 28 اسفند سال 1302 در مخالفت با جمهوریت رضاخانی دست به تظاهرات و اعتصابات گسترده زدند و نیز در کابینه اول رضاشاه 14 نفر از فارغ التحصیلان دارالفنون، سمت وزارت را عهده دار بودند.
امیرکبیر، شخصی است که در اثر پشت کار و هوشمندی و شایستگی های ذاتی و اکتسابی فراوانی که داشت به دربار قاجار راه پیدا کرد و پس از گذراندن مراحل و مدارج مختلف به مقام صدراعظمی برگزیده شد و درخشان ترین فصل زندگی خود را آغاز کرد.
امیرکبیر در مجموع 37 ماه و 27 روز در این جایگاه مشغول خدمت بود و در این مدت کوتاه، کارهای مهم و موثر و ماندگاری را انجام داد که تاثیر آن ها کم و بیش تاکنون باقی است، در زمان وی روزنامه وقایع اتفاقیه احیا و منتشر شد.
در زمینه اصلاحات اجتماعی امیرکبیر پیش گام و پیش قدم شناخته می شود او القاب و عناوین تو خالی و پر طمطراق که برای کسب امتیاز و بهره وری بیشتر از اموال عمومی رایج بود را حذف کرد.
دست ویژه خواران را که به تطاول و چپاول بیت المال آلوده بود قطع کرد، ارتش را به درستی سر و سامان داد و در روابط خارجی با تکیه بر سیاست موازنه منفی به اعتلای جایگاه بین المللی ایران اقدام کرد.
در کشورهای انگلستان و روسیه سفارت خانه دائمی ایجاد کرد و مهمتر این که به دخالت بیگانگان در امور داخلی ایران پایان داد. در یک نگاه کلی تمام اقداماتی را که امیرکبیر انجام داد از نگاه انسان های منصف و وطن پرست شایسته تقدیر و قدردانی است کما این که وی در وجدان تاریخی ایرانیان محبوب و البته مظلوم شناخته می شود.
در مورد راز محبوبیت امیرکبیر نکاتی گفته شد که در کارنامه ی درخشان او ثبت است اما در مورد مظلومیت وی جا دارد توضیح داده شود.
واقعیت این است که امیرکبیر 150 سال قبل از این در شرایطی بسیار دشوار و سهمگین و مسموم برنامه های اصلاحی خود را آغاز کرد و این در شرایطی بود که ایران در منجلاب فقر، بی سوادی دست و پا می زد.
فیلم آن موجود است، به یاد آیت ا...، 36 پست در دست 12 نفر و مجازات قاچاق موادمخدر اعدام شد نیز از دیگر عنوان های خبری این شماره روزنامه عطریاس است.
استان مرکزی داری سه روزنامه، 31 هفته نامه، 13 دو هفته نامه، 16 ماهنامه، سه 2 ماهنامه، 18 فصل نامه و 2 فصلنامه است.
روزنامه عطر یاس با مشی سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی با صاحب امتیازی و مدیرمسئولی داود باقری منتشر می شود.
6991/3075/خبرنگار: معصومه ابراهیمی *** انتشاردهنده: حسین مهدی زاده
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.