به گزارش ایرنا، سیدعلی آقازاده روز سه شنبه در پنجمین کارگروه تخصصی بانوان و خانواده در استانداری مرکزی افزود: زنان نیمی از جمعیت یک میلیون 414 هزار نفری استان را شامل می شوند که در تمامی سطوح و خدمات با سایر اقشار حقوق برابری دارند و نیاز است که فضاسازی موثری برای حضور اثربخش و باروری توان و استعدادهای این قشر فراهم شود.
وی توضیح داد: زنان به عنوان رکن پایه درمدیریت خانواده نقش آفرینی مستقیم در نهادینه کردن رفتارهای زیستی ، فرهنگ صرفه جویی و بهره وری صحیح از منابع، تقویت وجدان کاری و تسهیل و اثربخشی مناسبات های بین فردی و اجتماعی دارند و باید از این سرمایه به درستی بهره گرفته شود.
استاندار استان مرکزی گفت: توجه به تقویت زیرساخت های فرهنگی و آموزشی برای زنان و امکانات رفاهی و ورزشی برای این طیف، سرمایه گذاری است که نتایج مثبت آن در بهبود مناسبات خانواده و حوزه های اخلاقی و رفتاری نمود می یابد و نیاز است در تصمیم سازی و روند اجرای امور در استان این مهم با حساسیت و جدیت مدنظر باشد.
آقازاده افزود: سوگیری راهبردهای برنامه ششم توسعه در حوزه زنان و خانواده باید با توسعه محور و رشد دهنده باشد و تسهیلگری در امور این قشر، فرصت سازی برای تقویت مشارکت اجتماعی و علمی و بهبود اثربخشی زنان در فرآیند امور و تصمیم سازی ها از مولفه هایی است که باید پررنگ دیده شود.
وی با یادآوری اینکه زنان مظلوم ترین قشر جامعه هستند، اظهار کرد: مشکلات زنان به ویژه در نشاط آوری و ایجاد انگیزه در خانواده و جامعه باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
استاندار استان مرکزی گفت: به هر تعداد امکانات، تجهیزات و امکانات برای بانوان افزایش یابد ناکافی است و راه اندازی پارک و استخر ویژه بانوان و مراکز تفریحی باید در زمره برنامه های اولویت دار باشد.
مدیرکل سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری استان مرکزی نیز گفت: بانوان باید از امکانات ورزشی اختصاصی برخوردار باشند و این مهم در سایر استان ها عملیاتی شده و در استان مرکزی با راه اندازی پارک بانوان محقق خواهد شد.
فتح الله حقیقی افزود: ایجاد اتاق فکر بانوان فرهیخته در این استان با تدوین نقشه راه عملیاتیاز نیازهای پایه است و در این راستا باید از ظرفیت بانوان در قالب بانک اطلاعاتی و نحو استفاده از آن استفاده شود.
وی در بخشی از سخنانش ادامه داد:تقویت فرهگ نقدپذیری و مدارا از الزامات سرمایه اجتماعی و مدیریت کارآمد است، استانداری مرکزی مرجع رسیدگی به مشکلات در حیطه دستگاه های اجرایی است و مدیران باید از رسانه ای کردن شکایت علیه یکدیگر پرهیز کنند.
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری مرکزی نیز گفت: تکمیل و تجهیز پارک بانوان اراک، راه اندازی بازارچه دائمی خود اشتغالی، ایجاد مرکز خدمات کارآفرینی بانوان، ایجاد مرکز تشخیص سرطان، ایجاد مرکز نگهداری و بازپروری زنان آسیب دیده اجتماعی، توسعه و تجهیز مراکز ورزشی بانوان شهری و روستایی و راه اندازی مرکز مطالعات زنان از مهمترین مطالبات و نیازهای جامعه زنان استان مرکزی است.
زهرا فرجی افزود: کلانشهر اراک از آلودگی هوا رنج می برد و پیامدهای منفی این معضل بر زنان باید به صورت علمی مطالعه شود.
وی اظهار کرد: به گفته برخی پژوهشگران یکی از دلایل افزایش سقط جنین و زایمان های زود رس و ابتلا زنان به سرطان سینه، آلودگی هوای است اما مطالعات علمی دقیقی در اراک در این زمینه انجام نشده است.
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری مرکزی گفت:20 درصد زنان بالای 15 سال به بیماری های مزمن مبتلا هستند که این شاخص در بین زنان استان بالا است و علت آن بی تحرکی اعلام شده است.
فرجی در بخش دیگری از سخنانش افزود: تیم 20 نفره بازرسان از 103 مهد کودک استان در سال جاری بازدید کردند که در سطح شهرستان های استان از 2 تا 46 مهد پراکندگی وجود دارد.
وی اظهار کرد: 81 درصد از مهدهای استان در شهر و 19 درصد نیز در روستاها با عنوان مهد روستا به مردم خدمات ارایه می کنند.
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری مرکزی گفت: 61 درصد مهدهای استان تمام وقت، 29 درصد پاره وقت، 9 درصد شبانه، یک درصد شبانه روزی هستند.
فرجی افزود: براساس این بررسی ها62 درصد از مهدهای استان شاخص بهداشت را رعایت و در 38 درصد رعایت نشده است.
وی گفت: استیجاری بودن مکان و امور مالی از مهمترین مشکلاتی است که مدیریت مهدهای استان با آن درگیر هستند و ارایه خدمات در مهدها براساس تمام بضاعت ارایه می شود.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی نیز در این نشست گفت:95 درصد از مهدهای استان مرکزی استیجاری هستند و با افزایش 15 درصد نرخ در مهدها برای بهزیستی استان چالش جدی به وجود آمد.
دکتر بهروز رفیعی افزود: تربیت و آموزش کودکان در مهدهای کودک بر نگهداری اولویت دارد و در این مکان ها بسیاری از مشکلات جسمی و بیماری کودکان شناسایی می شود.
وی اظهار کرد: خدمات مهدهای کودک منحصر به مادران کارمند نیست و با وجود پرداخت یارانه درمهد روستاها، و نیز دادن یک وعده غذای گرم هنوز خانواده های روستایی رغبتی برای فرستادن کودکان خود به مهد کودک ندارد.
وی اظهار کرد: بازرسان بهزیستی به منظور جلوگیری از هرگونه تخلف احتمالی هر سه ماه یکبار از مهدها بازدید و موارد را به مدیران تذکر می دهند.
شهردار اراک نیز در این نشسن گفت: پارک اختصاصی بانوان اراک با 95 هزار مترمربع وسعت در بخش های اسکیت، والیبال، مینی گلف، شطرنج و دوچرخه سواری با صرف 50 میلیارد ریال تا پایان سال راه اندازی می شود.
داود تاجران افزود: استخر شنا پارک بانوان اراک نیز سال آینده راه اندازی خواهد شد و سالن های 2 هزار مترمربع این فضای ورزشی و تفریحی با 15 میلیارد ریال اعتبار نیز تا آخر سال به بهره برداری می رسد.
وی اظهار کرد: فرهنگسرای ویژه بانوان در اراک نیز با صرف پنج میلیارد ریال و رعایت شاخص های بهداشتی، محیطی و ایمنی تا آخر سال جاری راه اندازی می شود.
فرماندار اراک نیز در این نشست بر لزوم پژوهش علمی برای بررسی پیامدهای آلودگی هوا در کلانشهر اراک تاکید کرد.
حسین بختیاری افزود: کم تحرکی از معضلات جدی اراک در تهدید سلامت است و می طلبد نهضت عمومی در تغییر رفتارهای زیستی با برنامه ای که حداکثر مشارت زنان در خانواده ها را در اصلاح رفتار داشته باشد به انجام برسد.
وی اظهار کرد: برای زنان در معرض آسیب جتماعی کمتر کار انجام شده است و ایجاد مرکز ارتقا سلامت ویژه زنان نیازمند همکاری است تا با تامین بخشی از هزینه ها از جمله یک وعده غذای گرم از سرگردانی این زنان در جامعه جلوگیری شود.
در این نشست مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری مرکزی گزارشی از عملکرد چهارساله این حوزه ارایه کرد.
49 درصد از جمعیت یک میلیون و 414 هزار نفری استان مرکزی را زنان تشکیل می دهند.
6991/6013/خبرنگار: معصومه ابراهیمی***انتشاردهنده:مژگان حیدری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.