به گزارش خبرآنلاین، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: علت تمایز محرم در روستای هدف گردشگری انجدان با دیگرمناطق علاوه برپر شور بودن آن، آیین خاصی است که تنها در این محل برگزار می شود و برای سوگواران جذابیت خاصی دارد . این رسم خاص "چغچغه زنی "نام دارد.
سید محمد حسینی ادامه داد: بنابرتعریف محلیان هنگامی که واقعه کربلا اتفاق افتاد و خبرشهادت امام شیعیان و یارانش به گوش شیعیان رسید. مردم از شنیدن این خبر بسیار سوگوارگشته و سنگ برسر زدند. با گذشت زمان سنگ بر سر زدن در این نوع سوگواری مبدل به زدن دو قطعه چوب به هم شد .هرفرد برای خود دو قطعه چوب طوری تراش می داد که به راحتی دردست گرفته شود و همان صدای سنگ زدن را بدهد و با به هم زدن آنها یاد و عزای سید الشهدا را به جا می آورند.
وی اضافه کرد: صبح روز نهم محرم گروهی از جلوی حسینیه شهدای انجدان حرکت کرده وکوچه به کوچه و محله به محله به سمت حسینیه دیلم آباد حرکت می کند و در مسیرسینه زنی ، زنجیرزنی ، نوحه خوانی و چغچغه زنی می کنند و این اعمال با ریتم خاصی اجرا می شود و همراه با نوای تک خوان چغچغه ها را یک بارخم شده و جلوی زانو می زنند و یک بار بلند شده و بالای سر به هم می زنند. گاهی هم بانوای تک خوان چغچغه ها را دوبار در پایین و دوبار در بالای سر به هم می زنند و تا هنگام اذان ظهر تمام محله های روستا را طی می کنند.
حسینی در پایان گفت: به جا آوردن مناسک عزای حسینی در جای جای استان مرکزی به شیوه های خاص و منحصر به فرد، مشارکت حد اکثری مردم روستا ها و شهر ها در اجرای آن ها و آئین هایی بر گرفته از فرهنگ بومی مناطق استان محرم را در استان مرکزی بسیار بی بدیل کرده و این امر باعث شده آثار معنوی مثل مراسم چغچغه زنی روستای انجدان در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسد.
گفتنی است روستای انجدان یکی از روستا های هدف گردشگری استان مرکزی است که هر روزه مقصد تعداد زیادی از گردشگران استانی است و در ماه محرم آئین های بسیاری در این روستا اجرا می شود که چغچغه زنی یکی از آنها است.

 

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 751451
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.