رضا ملکی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ماده اولیه تولید کاغذ در این طرح های صنعتی از انواع ضایعات لاشه های سنگ ساختمانی و نما است و باطله های ناشی از فرآوری سنگ تزئینی که هم اکنون آلایندگی محیطی و بصری ایجاد کرده است می تواند از این طریق موثر واقع شود.
وی حجم سرمایه گذاری این طرح های صنعتی را 825 هزار میلیون ریال اعلام کرد و گفت: ظرفیت اسمی تولید در این واحدها سالانه 120 هزار تن کاغذ است.
وی اظهارکرد: با بهره برداری از این طرح های فرآوری سنگ نما، فرصت اشتغال برای 122 نفر در این شهرستان فراهم می شود.
ملکی بیان کرد: زمین استقرار 2 طرح صنعتی تولید کاغذ از ضایعات سنگ در محلات نهایی شده است و زیر ساخت های لازم برای ساخت و تکمیل این طرح ها در دست پیگیری است که پیش بینی می شود تا نیمه سال آتی به ثمر بنشیند.
رئیس صنعت، معدن و تجارت محلات گفت: محلات یکی از قطب های مهم تولید سنگ تزئینی کشور است که با توجه به توانمندی در ذخایر معادن سنگ، استخراج و فرآوری آن که منجر به تولید حجم بالایی از ضایعات شده، راه اندازی صنایع تبدیلی مرتبط از جمله تولید کاغذ از کربنات کلسیم از برنامه های اولویت دار این شهرستان است.
وی ادامه داد: تولید کاغذ از آهک یا سنگ، صنعتی نوین و سبز است که همسویی با اهداف اقتصاد مقاومتی دارد و ضمن آنکه موجب حفظ ذخایر آبی و زیست‌محیطی می‌شود و در حفظ ذخایر جنگلی کشور نیز کمک جدی می کند.
ملکی افزود: پژوهش ها بیانگر آن است که از هر یک تن سنگ استخراجی تا کاربرد و مصرف به طور میانگین 650 کیلوگرم تبدیل به ضایعات و دورریز می شود که باید برای بازگرداندن ضایعات به چرخه تولید و ایجاد درامدزایی و اشتغال از آن طرح های کارآمد داشت.
وی ادامه داد: ضعف فناوری روز در صنعت سنگ و در بخش استخراج و فراوری، بسته بندی نامناسب و صحیح نبودن شیوه حمل و نقل باعث می شود بخش عمده ای از سنگ تولیدی در محلات تبدیل به دور ریز و ضایعات شود.
وی گفت: بخش زیادی از مواد اولیه با ارزش و نایاب در معادن سنگ محلات با روش های سنتی و غیر مهندسی استخراج می شوند که به روز کردن این صنعت و اصلاح نواقص موجود امری ضروری است.
رئیس صنعت، معدن و تجارت محلات خاطرنشان کرد: طرح تبدیل ضایغات لاشه های سنگ نما به محصولات زیباسازی فضاهای محیطی نظیر نماهای بیرونی و درونی ساختمان ها، کف پوش ها و محوطه سازی ها، سنگفرش خیابانی نیز در محلات در دست مطالعه و پیگیری است.
وی افزود: ضایعات سنگ، سرمایه ای است که به راحتی از پیکره صنعت سنگ جدا می شود و به جای دور ریختن می توان با فناوری روز و با طراحی های نوین در سایه طرح های عمرانی زیباشناسانه از آن ها در عملیات ساخت و سازها و شاخه های هنر استفاده کرد.
وی گفت: تولید کاغذ از ضایعات سنگ در محلات برای اولین بار دنبال شده است.
محلات واقع در جنوب استان مرکزی به عنوان قطب تولید سنگ های تزئینی، گل و تریکو در کشور محسوب می شود.
60 درصد سنگ های ساختمانی کشور از معادن محلات تامین می شود.
7277/ 6013/خبرنگار: افسانه آروند***انتشار دهنده:مژگان حیدری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.