به گزارش ایرنا، محمد درویش عصر روز پنجشنبه در سمینار مسئولیت اجتماعی نقش سازمان های مردم نهاد و آیین بزرگداشت دومین سال فعالیت محافظان طبیعت در دانشگاه صنعتی اراک، افزود: با ایجاد این محورهای ایمن، مبلمان شهری نیز در شهرهای هدف تغییر کرده و این مهم نتیجه فعالیت موثر و اثر بخش تشکل های مردم نهاد در حوزه زیست محیطی است.
وی اظهار کرد: روند رو به رشد استفاده از خودروهای شخصی، آلودگی هوا را روز به روز پیپیده تر می کند و این آلودگی سبب فوت سالانه پنج هزارنفر در تهران شده است.
وی گفت: سالانه 35 هزار نفر در ایران در اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند و در پیمایش انجام شده در 9 ماه اخیر ورودی درگذشتگان به بهشت زهرا تهران 49 سال سن داشته اند درحالی که امید به زندگی 79 سال تعریف شده است.
وی اظهار کرد: دولت سالانه بیش از 300 هزار میلیارد ریال برای درمان پنج بیماری هزینه می کند و متاسفانه مردم افزایش بیماریهای سرطانی را جدی نمی گیرند.
مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: پرخاشگری، کند ذهنی کودکان، چاقی مفرط و ناراحتی های گوارشی بخشی از عوارض آلودگی هوا ناشی از خودروها و سایر آلودگی های صنعتی است.
درویش افزود: در زمینه چالش نشست زمین ایران رکوردار است و در 2 سال اخیر آب های زیرزمینی افت نگران کننده داشته است.
وی اظهار کرد: زندگی مدرن و اقدامات توسعه ای باید سازگار با محیط زیست باشد چرا که درصورت کم توجهی شاهد کشوری بی آب و جنگل خواهیم بود.
وی گفت: کاهش چالش های زیست محیطی نیازمند همفکری دولتمردان با سازمان های مردم نهاد در حوزه زیست محیطی است.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: تحقق توسعه پایدار و رعایت حقوق آیندگان به عهده نسل کنونی است و هیچ کس حق ندارد که دخل و تصرفی در سهم آیندگان از منابع پایه داشته باشد.
سید مهدی مقدسی بیان کرد: حفاظت از طبیعت و منابع زیستی تنها تکلیف مسئولان و دولت نیست بلکه تمامی اقشار به تناسب توانشان باید در این عرصه نقش آفرینی کنند.
وی گفت: مجلس دهم با درک بهتری از مقوله زیست محیطی وارد این عرصه شده است و از لایحه هوای پاک استقبال کارشناسی شده است.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت:جامعه پویا سطوح بالای مسئولیت های اجتماعی را دارد و گفتمان زیست محیطی به عنوان سرمایه ارزشمند در تمامی لایه های جامعه وجود دارد.
مقدسی گفت: رسانه ملی در آموزش همگانی نقش مهمی برعهده دارد و در قالب فیلم، طنز و سینما ضرورت پرداختن به محیط زیست را در برنامه های خود قرار دهد.
وی افزود: توسعه کشور بدون توجه به مسائل زیست محیطی معنا ندارد و توسعه بدون این مفاهیم قابل قبول نیست.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: هیچ عقل سلیمی مخالف رشد صنعت نیست اما با فناوری پاک و نوین و رعایت ملاحظات زیست محیطی باید این فرآیند دنبال شود.
وی به جایگاه تشکل های مردمی اشاره کرد و گفت: افراد عضو این تشکل ها از آگاهی بالایی برخوردارند و باید این آگاهی و دانش خود را به سایر افراد جامعه منتقل کنند.
مقدسی گفت:110میلیارد ریال در سفر دکتر ابتکار به استان مرکزی برای تالاب میقات اراک اختصاص یافته است و این اعتبار نشانه توجه ارکان دولت به موضوع محیط زیست است.
وی افزور: افزایش آگاهی های عمومی در حوزه محیط زیست لازم است و این مهم با همراهی تشکل های مردم نهاد قابل تحقق است.
در این نشست از تلاش های جمعی از فعالان محیط زیست استان تقدیر شد.
بیش از 650 هزار نفر در کلانشهر اراک زندگی می کنند.
6013/6991خبرنگار: معصومه ابراهیمی***انتشاردهنده:مژگان حیدری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.