به گزارش ایرنا، محمود زمانی قمی عصر روز سه شنبه در پنجاه و سومین نشست راهبردی و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان مرکزی در روستای چغاسیف الدین بخش کمره خمین، افزود: اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب مورد تاکید قرار گرفت و هدف و مقصد نهایی همه دولتمردان جامه عمل پوشاندن به بخش های باارزش این راهکار کلان است .
وی اظهارکرد: همه ارکان کشور به این نتیچه رسیدند که رفع مشکلات اصلی کشور منوط به اجرای نسخه شفابخش اقتصاد مقاومتی است و باید ظرفیت های داخلی و اقتصاد درون نزا بارور شود.
زمانی قمی بیان کرد: بررسی های کارشناسانه از دیگر کشورها به این نتیجه رسیده که راهکار حل مشکلات روی آوردن به اقتصاد خرد و کوچک و اقتصاد روستایی است و این مهم باید با قوت دنبال شود.
استاندار مرکزی بیان کرد: بعد از انقلاب روستاها با تحول چشمگیری در حوزه عمرانی و رفاهی روبه رو شدند و بایستی از دستاوردها نظام با افتخار در روستاها دفاع شود اما، عملکردها در حوزه اشتغال پایدار و سود آور در مناطق روستایی قابل دفاع نیست و در راهبردهای توسعه محور و رونق اقتصاد روستایی غفلت شده است.
زمانی قمی بیان کرد: بر این اساس نشستهای اقتصاد مقاومتی در روستاهای محروم برگزار می شود تا مزیت های روستاها، پتانسیل ها و نقاط قوت و ضعف این مناطق مورد بررسی قرار گیرد و در روند سرمایه گذاری در روستاها تسهیل شود.
استاندار استان مرکزی با بیان اینکه ایجاد اشتغال در روستاها کم هزینه تر از ایجاد اشتغال صنعتی در شهر است، ادامه داد: هزینه کارآفرینی و ایجاد اشتغال در روستاها محدود و به صرفه است.
وی، با تایید مشکل ضمانت بانکی روستائیان و سرمایه گذاران روستایی، اظهارکرد: با تغییر برخی آیین نامه ها که رنگ شهری دارند نظیر ضمانت بانکی به نفع اشتغال روستایی سرمایه گذاری در روستاها رونق می گیرد.
وی، بر رفع مشکلات روستایی و رسیدگی به روستاها تاکید کرد و افزود:مهاجرت روستائیان به شهرها و خالی شدن روستاها صدمات و آسیب های اجتماعی بسیاری را ایجاد می کند و به چالش حاشیه نشینی و آسیبهای اجتماعی دامن می زند.
استاندار استان مرکزی ادامه داد: با ایجاد اشتغال پایدار و سود آور در روستاها از خالی شدن این مناطق از جمعیت مولد پیشگیری شده و معضل حاشیه نشینی در شهرها و پیامدهای مخرب آن کاهش می یابد.
وی بر تسریع در صدور مجوزبرای 38 کارگاه بوجاری و بسته بندی لوبیا در خمین تاکید کرد و افزود: 15 کارگاه مجوز دارند وبقیه کارگاه ها بدون مجوز هستند که بایستی در صدور این مجوزها تسریع شود.
وی بیان کرد: تسریع در صدور مجوز مشکل تامین آب این کارگاه ها را رفع می کند چرا که این کارگاه ها در حریم شهر راه اندازی شده اند که از خدمات شهری محروم هستند.
زمانی قمی با بیان اینکه در این کارگاه ها 400نفرمشغول به کار هستند، افزود: اشتغال در این کارگاه ها باید با رفع مشکلات حفظ شود چرا که تجارت لوبیا سهم قابل توجهی را در اقتصاد این شهرستان ایفا می کند.
وی بر تامین آب مجتمع گلخانه ای خمین نیز تاکید کرد و افزود: این مجتمع قابلیت ایجاد 400 فرصت شغلی را دارد که بایستی مشکل کمبود آب آن با خرید یک حلقه چاه کشاورزی حل شود.
فرماندار خمین نیز در این نشست گفت: دولت عزم خود را جزم کرده تا محرومیت از زادگاه امام راحل رخت بربندد و در این راستا قرار دادن خمین در لیست مناطق کمتر توسعه یافته، ارتقای شبکه بهداشت و درمان به دانشکده علوم پزشکی، بهبود راه های ارتباطی، خط انتقال آب از سد کوچری، صدور مجوز زیست محیطی به پتروشیمی و مجوز شهرک پایین دستی پتروشیمی از اقدامات ارزشمند است.
سید مهدی ساداتی افزود: یکی از مصوبات در هیات دولت یازدهم برای شهرستان خمین تامین آب مجتمع گلخانه این شهرستان است که هنوز مشکل آن رفع نشده است.
وی، نیاز این مجتمع را به آب 42 لیتر در ثانیه عنوان کرد و افزود: مجوز برداشت آب از یک حلقه چاه به میزان 2 و نیم لیتر در ثانیه داده شده که در حال حاضر 13 و نیم لیتر برداشت می شود.
ساداتی افزود: برای تامین آب این مجتمع نیاز به 35 میلیارد ریال اعتبار است تا با خرید یک حلقه چاه کشاورزی حوالی مجتمع آب این مجتمع تامین شود.
فرماندار خمین گفت:مجتمع گلخانه خمین در 126 هکتار در حال احداث است که 104 قطعه در آن طراحی شده که 29 قطعه واگذار شده و هفت واحد گلخانه فعال دارد.
وی گفت:در صورت رفع مشکل آب در این مجتمع برای 400 نفر شغل مستقیم و یک هزار و 400 نفر به طورغیر مستقیم اشتغال ایجاد می شود.
در این نشست مصوب شد 10 میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات ارتقای شاخص های روستایی برای خرید یک حلقه چاه کشاورزی برای مجتمع گلخانه ای تخصیص یابد که به همین میزان اعتبارات شهرستانی نیز تخصیص یابد.
چغا سیف الدین، روستایی از توابع بخش کمره شهرستان خمین در استان مرکزی و جمعیت آن 854 نفر در قالب 221خانوار ‌است.
7277/6013/ خبرنگار: افسانه آروند***انتشاردهنده:مژگان حیدری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.