به گزارش ایرنا، مدیرکل محیط زیست استان مرکزی در آیین افتتاح این مدرسه گفت: آموزش در دنیا منحصر به مدارس نمی شود بلکه برخی فراگیری های فوق برنامه به منظور افزایش مهارت زندگی در این مدارس لازم است.
سعید محمودی افزود: در سند 2030 آموزش و پرورش بهبود زندگی طراحی و توسعه آموزشی مورد توجه قرارگرفته و این درحالی است که در کشور ایران برخی با آموزش های منطبق با سیاست های بین المللی مشکل دارند.
وی اظهار کرد: با راه اندازی مدارس طبیعت و آموزش به کودکان در آینده مدیرانی خواهیم داشت که با طبیعت مانوس و برای نگهداری و حفظ آن تلاش می کنند.
مدیرکل محیط زیست استان مرکزی گفت:راه اندازی مدرسه طبیعت از برنامه ها و سیاست های کاری این اداره کل بود که با همکاری و تلاش انجام شده این مهم جامه عمل پوشید.
محمودی افزود: این مدرسه به مانند آموزشکده تخصصی، کودکان را با شیوه های علمی و تخصصی، زندگی در طبیعت آشنا می کند.
وی اظهار کرد: مدارس طبیعت با حمایت بخش خصوصی و تشکل های زیست محیطی در نقاط مختلف کشور راه اندازی شده اند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: توجه به حفاظت از محیط زیست به تنهایی ممکن نیست و نیازمند اهمیت دادن به شاخص های اصلی و اساسی نظیر حفظ جنگل، مراتع و پوشش گیاهی است.
یوسف یوسفی افزود: حفظ و احیای وضع موجود ذخایر طبیعی از مهمترین وظایف هر ایرانی است تا با حفظ پوشش منابع طبیعی و کمک به همیاران طبیعت از این ظرفیت استفاده شود.
وی اظهار کرد: باید از پتانسیل عرصه های طبیعی شامل آبخیزداری، مرتعداری و توسعه فضای سبز به عنوان محورکاری بهره گرفت و فرهنگ سازی برای جلب مشارکت آحاد جامعه ضروری است.
وی تصریح کرد: باید تلاش شود تا از تمام ظرفیت ها ی جامعه برای ترویج فرهنگ نگهداری از طبیعت بهره گرفته شود و این مهم نیاز به ریز طرحی دارد که یکی از آن ها مدرسه طبیعت است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: لازم است سند ارتقای فرهنگ حفاظت از طبیعت تدوین و در راستای حفاظت از منابع طبیعی، فرهنگ سازی انجام گیرد و این مهم با همکاری بخش خصوصی و به ویژه سمن ها ممکن است.
مسئول مشارکت های مردمی محیط زیست استان مرکزی گفت: در مدرسه طبیعت هر پنج کودک سه تا 12 سال از کمک و راهنمایی یک تسهیلگر بهره مند می شوند.
محمد مشایخی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه برای ایجاد یک میلیون شغل، 770 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است در حالی که بخش خصوصی مدعی است می تواند 500 هزار شغل را فراهم کند.
وی تصریح کرد: علاقه مندان و دوستداران طبیعت برای ایجاد شغل آماده هستند و در بازار کار مدرسه طبیعت برخلاف سایر شغل ها از آلودگی هوا، کف شکنی و حفر چاه غیرمجاز خبری نیست.
وی گفت: در مدارس طبیعت، نسلی پرورش پیدا می کند که می تواند معیشت خود را تامین و از تخریب محیط زیست جلوگیری کند.
وی ادامه داد: مدرسه طبیعت تاک در اراک در استانی راه اندازی شده که محرک و مبدع فعال سازی پویش سه شنبه های بدون خودرو است و این مهم می تواند در کنار هم به فرهنگ سازی حفظ محیط زیست کمک کند.
مسئول مشارکت های مردمی محیط زیست استان مرکزی گفت: ایران در بین 237 کشور جهان تنها کشوری است که وزن متوسط دانش آموزان زیر 12 سال آن ظرف 10 سال اخیر 2 برابر شده است.
مشایخی افزود: این پدیده منجر می شود تا در سال های آتی این نسل با دیابت، فشارخون بالا و سکته قلبی درگیر باشد.
وی اظهار کرد: به علت تغییر سبک زندگی، کودکان در کوچه و خیابان دیده نمی شوند، این طیف مظلوم جامعه در اتاق چهار دیواری با تبلت و گوشی هوشمند سرگرم محصورشده اند و هرروز چاق و چاق تر می شوند.
مشایخی گفت: مظلومیت این طیف به همین جا ختم نشده و آنان به علت شکل و ساختار زندگی مدرن، مسیر خانه تا مدرسه را نیز با سرویس طی می کنند و این کم تحرکی بلای جان خانواده ایرانی شده است.
مسئول مشارکت های مردمی محیط زیست استان مرکزی در معرفی مدرسه طبیعت گفت: در این نوع از مدارس رقابت، نمره، آموزش مستقیم و معلم وجود ندارد در این نوع از مدارس خلاقیت، عشق به محیط زیست و کشف حقیقت به دانش آموزان ارایه می شود.
مشایخی افزود: 25 درصد هوش هیجانی کودکان در مدرسه طبیعت توسعه و رشد پیدا کرده و بیش فعالی آنان کنترل شده و از آموزش های حجیم و فرّار خبری نیست.
وی، همکاری آموزش و پرورش را در تقویت این مدارس موثر و راهبردی دانست و گفت: ضروری است تعداد مدارس طبیعت در سطح کشور توسعه پیدا کند.
مسئول مشارکت های مردمی محیط زیست استان مرکزی گفت: مدارس طبیعت، الگوی مناسبی برای آموزش مفاهیم زیست محیطی برای کودکان است.
مشایخی افزود: مدارس طبیعت گفتمان جدیدی برای سلامت، امنیت و آموزش کودکان طراحی کرده و در این مدارس کودکان با استفاده از خاک، گل، سنگ، حیوانات و گیاهان با طبیعت مانوس می شوند.
به گزارش ایرنا، مدارس طبیعت از اواخر دهه 50 میلادی در جهان شروع به کار کرده اما در ایران از 2 سال قبل نخستین مدرسه طبیعت در مشهد و به همت بوم شناس بزرگ کشور عبدالحسین وهاب زاده تاسیس و تاکنون 47 مدرسه در سطح کشور راه اندازی شده است.
6991/6013/خبرنگار: معصومه ابراهیمی*** انتشاردهنده:مژگان حیدری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.