به گزارش ایرنا، استان مرکزی به دیار هفت هزار ساله شهرت دارد که گنجینه ارزشمندی از جاذبه های فرهنگی، طبیعی و تاریخی را در خود دارد و در ایام تعطیلات نوروزی آماده است تا ضمن میزبانی از مسافران، داشته های فرهنگی، تاریخی و گردشگری و هنری خود را عرضه کند.
استان مرکزی با واقع شدن در مسیر اصلی شاهراه شمال به جنوب کشور، در ایام تعطیلات نوروزی طیف قابل توجهی از مسافران نوروزی را سرویس دهی می کند و امسال در ستاد خدمات تسهیلات سفر استان مرکزی برای ماندگاری مسافران در دیار آفتاب و آشنایی آنان با جاذبه های طبیعی، تاریخی و فرهنگی برنامه ریزی شده است.
استان مرکزی ظرفیت های عظیمی در بخش های مختلف گردشگری طبیعی، تاریخی و مفاخر بزرگ کشور دارد به طوری که 80 درصد از مفاخر ایران اسلامی متولد نقاط مختلف این استان هستند.
با توجه به اهمیت خدمات گردشگری ، نیازها و انتظارات، خبرگزاری ایرنا در اراک با حضور اعضا ستاد خدمات سفر در استان مرکزی در میزگردی، ظرفیت ها و برنامه های پیش بینی شده برای ایام نوروز را در استان مرکزی در بوته نقد و نظر گذاشت.

*** فعالیت ستاد خدمات سفر استان مرکزی در قالب هشت کمیته تخصصی
جانشین ستاد خدمات سفر استان مرکزی گفت: ستاد خدمات سفر این استان در قالب هشت کمیته تخصصی تبلیغات و اطلاع رسانی، امنیتی و انتظامی، حمل و نقل و ترافیک، خدمات بهداشتی و درمانی، امداد و نجات، ارزیابی عملکرد، نظارت و تنظیم بازار و اسکان و رفاه خدمات خود را به مسافران ارائه می کند.
عزیز فیلی با بیان اینکه فعالیت ستاد خدمات سفر استان مرکزی از 25 اسفندماه جاری آغاز شده است، افزود: یک هزار و 300 نفر از کارکنان 60 دستگاه اجرایی در کمیته های این ستاد به مدت 20 روز در آماده باش به سر می برند.
وی اضافه کرد: ایجاد امنیت در شریان های اصلی استان و معرفی ظرفیت های گردشگری در بخش های گردشگری، فرهنگی و تاریخی و همچنین مفاخر استان از برنامه های اولویت دار این ستاد است.
جانشین ستاد خدمات سفر استان مرکزی اضافه کرد: پیش بینی می شود امسال بیش از 13 میلیون نفر از نقاط مختلف استان عبور کنند که همه ظرفیت ها برای ماندگاری بخشی از این مسافران در استان به کار گرفته شده است.
وی بیان کرد: ارائه خدمات مناسب به گردشگران و مسافران و همچنین تنوع بخشی به این خدمات باید در دستور کار کمیته های ستاد باشد چرا که این مهم یکی از دلایل ماندگاری مسافران و در نتیجه ورود به شهرها و بازدید از موزه ها و بناهای تاریخی است.
فیلی افزود: استان مرکزی از لحاظ تاریخی، طبیعی، گردشگری، صنایع دستی و سوغات جاذبه ها و ظرفیت های مناسبی دارد که باید در این ایام به مسافران معرفی شود.
وی ادامه داد: جانمایی امکانات خدماتی بر خلاف سال های گذشته در یک مکان متمرکز نشده و خدمات رسانی به مسافران در تمام نقاط شهرها به خصوص کلانشهر اراک به بهترین نحو ممکن انجام می شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی گفت: 2 هزار جاذبه تاریخی و گردشگری در این استان وجود دارد که 800 اثر در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است و معرفی این آثار در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان به عنوان دبیر ستاد خدمات سفر قرار گرفته است.

*** پیش بینی اسکان 15 هزار مسافر در استان مرکزی
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی نیز گفت: اسکان بیش از 15 هزار مسافر نوروزی به صورت همزمان در 14هتل، مهمانسرا، کمپ و 86 مدرسه در نقاط مختلف این استان برنامه ریزی شده است.
سید محمد حسینی افزود: ستاد خدمات سفر استان مرکزی به ریاست استاندار این استان از ابتدای دی ماه سال جاری فعالیت خود را آغاز کرد که در این زمان هفت نشست تخصصی در راستای هماهنگی هر چه بیشتر دستگاه های اجرایی در مرکز استان برگزار شد.
وی بیان کرد: ستاد خدمات سفر در شهرستان های 12 گانه استان مرکزی نیز به ریاست فرمانداران همزمان با ستاد استانی تشکیل و برنامه های محوری این ستاد نیز به فرمانداران و دیگر اعضا ستاد شهرستان ها ابلاغ شده است.
دبیر ستاد خدمات سفر استان مرکزی افزود: علاوه بر فعالیت یک هزار و 300 نفر از 60 دستگاه اجرایی استان بیش از 500 خودرو در بخش های امداد رسانی، پلیس راه و راهور، نظارت، بازرسی، تبلیغات و اطلاع رسانی در نقاط مختلف استان بکار گرفته شده است.
وی اضافه کرد: ایجاد هفت پایگاه اطلاع رسانی، توزیع یک میلیون نسخه اقلام تبلیغاتی، اعزام 75 ناظر در بخش های مختلف ستاد و آماده سازی 25 موزه در نقاط مختلف استان مرکزی بخشی از فعالیت های ستاد خدمات سفر این استان در بخش معرفی ظرفیت های گردشگری استان در نوروز 96 است.
حسینی با بیان اینکه 50 سفره هفت سین در نقاط مختلف استان به خصوص مبادی ورودی شهرها پهن می شود، اظهار کرد: همچنین 12 نقطه پر تردد استان به عنوان نوروزگاه انتخاب شده که در نقاط علاوه بر معرفی صنایع دستی، سوغات و آیین های سنتی، موسیقی های محلی استان و دیگر نقاط کشور نیز به صورت زنده اجرا می شود.
وی گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده همه مکان های تاریخی استان از قبیل بازار تاریخی اراک، سراها و تیمچه های این بنای تاریخی، بازار تاریخی نراق مسجد جامع ساوه، تکایا، مساجد و حسینیه های تاریخی تفرش و همچنین گلخانه های شهرستان های خمین و محلات در ایام نوروز برای حضور مسافران دایر هستند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی افزود: آیین استقبال از اولین مسافران نوروزی با حضور مقامات استانی در اراک و در شهرستانها با حضور فرمانداران در شهرستان ها برگزار می شود که در این آیین ضمن خوش آمد گویی به مسافران، اقلام تبلیغاتی و هدایایی نیز به آنها اعطا می شود.
وی شعار ستاد خدمات سفر استان مرکزی را (سرزمین آفتاب فراتر از تاریخ) عنوان کرد و گفت: پیشینه زندگی در این استان از دیگر نقاط کشور بیشتر است چرا که بر اساس تحقیقات کاوشگران بر سنگ نگاره های تیمره شهرستان خمین پیشینه این سنگ نگاره ها بین 35 تا 40 هزار سال تخمین زده شده است.
حسینی برگزاری آیین تحویل سال در مصلی بیت المقدس شهرستان اراک و در کنار قبور مطهر شهدای گمنام و احیاء فرهنگ های نوروزی این استان از قبیل ناقلی داراک، کردلی به کوه خمین، کوسه گلین فراهان، اهو اهو محلات و موسیقی طبیعت تفرش از دیگر برنامه های ستاد خدمات سفر استان مرکزی در نوروز 96 است.

**** آغاز طرح ترافیک نوروزی از 25 اسفندماه جاری
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی در این میزگرد گفت: طرح ترافیک نوروزی از 25 اسفندماه جاری با رزمایش نیروی انتظامی در ستاد فرماندهی استان همزمان با سراسر کشور، در نقاط مختلف این استان آغاز شده است.
سرهنگ ایرج کهریزی افزود: نیروی انتظامی استان مرکزی برای ارائه خدمات هر چه مطلوبتر به صورت شبانه روزی از حداکثر نیروی انسانی و ظرفیت خودرویی خود در این طرح استفاده می کند.
وی اضافه کرد: هماهنگی لازم با همه دستگاه های ذیربط از قبیل اورژانس، جمعیت هلال احمر، سازمان حمل و نقل و پایانه ها، راهداری، امداد خودرو و اداره کل راه و شهر سازی انجام شده و تعامل و همکاری مطلوبی بین این دستگاه ها وجود دارد.
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی بیان کرد: 32 نقطه حادثه خیز در محورهای مواصلاتی استان شناسایی شده و نصب تابلوهای هشدار و چراغ راهنما برای رانندگان با هدف آشکارسازی نقاط حادثه خیز و کاهش میزان حادثه انجام شده است.
وی بیان کرد: همه تلاش دستگاه های عضو در ستاد خدمات سفر کاهش میزان حوادث رانندگی است و رانندگان نیز باید با رعایت قوانین، پلیس راه را در این رسالت سنگین یاری کنند.
سرهنگ کهریزی ادامه داد: در راستای کاهش تلفات ناشی از تصادفات جاده ای در استان، کلاس های آموزشی و توجیهی برای مدیران فنی شرکت های مسافربری استان برگزار شد که بیش از 50 نفر در این کلاس ها شرکت کردند.
وی بی توجهی به جلو که بیشتر ناشی از خستگی و خواب آلودگی است، انحراف و تجاوز به چپ و تجاوز از سرعت مجاز را بیشترین دلایل تصادفات در ایام نوروز سال 95 عنوان کرد.
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی گفت: پلیس راه این استان با جدیت هر چه تمام متر با سرعت غیر مجاز، انحراف به چپ و سبقت ممنوع، عدم استفاده از کمربند ایمنی و استفاده از تلفن همراه در هنگام رانندگی برخورد می کند.
وی عنوان کرد: تیم های نامحسوس پلیس راه استان مرکزی در همه محورهای مواصلاتی استان به خصوص 32 نقطه حادثه خیز مستقر هستند و رفتار و نحوه رانندگی افراد را مورد بررسی قرار می دهند و در صورت مشاهده هر گونه تخلف با متخلفان برخورد قانونی می کنند.
سرهنگ کهریزی بیان کرد: رانندگانی که در طرح نوروزی پلیس راه استان مرکزی مرتکب دو تخلف حادثه ساز رانندگی بشوند وسیله نقلیه آنها به مدت 72 ساعت توقیف می شود.
وی اضافه کرد: رانندگانی که در طول طرح نوروزی پلیس راه، بیش از 30 نمره منفی اخذ کنند، گواهینامه آنها برای مدت سه ماه از سوی پلیس ضبط می شود و این افراد در تعطیلات نوروزی رانندگان فاقد گواهینامه محسوب می شوند و در صورت استفاده از هر نوع وسیله نقلیه به منزله سرپیچی از قانون، با آنها برخورد می شود.
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی با بیان اینکه این استان پارسال رتبه اول کاهش تصادفات جاده ای را در همه نقاط کشور به خود اختصاص داد، بیان کرد: این مهم مسئولیت دستگاه ها را بسیار سنگین تر از گذشته کرده و باید همه تلاش خود را برای حفظ این رتبه به کار بندند.
وی در خصوص سامانه پیمایش هوشمند تردد ناوگان (سپهتن) نیز گفت: در این طرح یک دستگاه دوربین در داخل اتوبوس نصب می شود و همه حرکات راننده و مدت زمان رانندگی وی و حتی پس از تصادف آخرین سرعت خودرو را ثبت می کند.
سرهنگ کهریزی بیان کرد: سامانه 110120 نیز همواره فعال است و مسافران اتوبوس ها در صورت مشاهده هر گونه تخلف راننده می توانند شماره، مبدا و مقصد اتوبوس را به این شماره پیامک کنند تا در اولین پلیس را راننده اعمال قانون شود.
وی ادامه داد: 23 دستگاه دوربین نظارت تصویری در محورهای اراک - سلفچگان، اراک - توره، اراک - ازنا، اراک - خمین، ساوه - همدان، تهران - ساوه نصب شده که با این اقدام ترافیک همه محورهای پر تردد استان زیر نظر پلیس هدایت می شود.
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی بیان کرد: همچنین 26 دوربین کنترل سرعت نیز در محورهای ساوه - همدان، ساوه - تهران، اراک - بروجرد، اراک - سلفچگان نصب شده است.

*** 12 پایگاه امداد و نجات به مسافران نوروزی خدمات رسانی می کنند
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان مرکزی گفت: 12 پایگاه امداد و نجات جاده ای به صورت شبانه روزی در دو راهی آشتیان، دوراهی آهنگران، اراک - ازنا، گردنه قاقان، توره، حاجی آباد محلات، همای سعادت دلیجان، رنگرز ساوه، زرندیه، سه راهی آوه - ساوه، گردنه گیان، ورچه خمین و شهید چمران ساوه به مسافران نوروزی خدمات رسانی می کنند.
دکتر محمد محمدی افزود: در ایام نوروز همچنین هفت پایگاه سیار امداد و نجات در نقاط حادثه خیز استان که احتمال بروز تصادفات زنجیره ای وجود دارد مستقر شده اند.
وی بیان کرد: یک پایگاه موقت نیز در روستای ابراهیم آباد اراک(محور اراک - سلفچگان) به مسافران نوروزی خدمات رسانی می کند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان مرکزی اظهار کرد: یکصد نفر از نیروهای امدادی این نهاد در طول ایام نوروز به مسافران خدمات رسانی می کنند که از این تعداد 25 نفر در دوره های بازآموزی تخصصی امداد و نجات شرکت کرده اند.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه آزاد راه ساوه - همدان یکی از نقاط پر حادثه استان محسوب می شود دو پایگاه امداد رسانی سیار در این منطقه دایر شده است.
محمدی در خصوص امدارسانی هوایی نیز گفت: یک بالگرد امدادی از پنجم تا پانزدهم فروردین ماه جاری در اراک مستقر می شود.

*** فعالیت 46 پایگاه امداد پیش بیمارستانی در استان مرکزی
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی نیز گفت: 46 پایگاه امداد پیش بیمارستانی در نقاط مختلف استان در ایام نوروز فعالیت می کنند که از این تعداد 31 پایگاه زیر نظر دانشکده علوم پزشکی اراک، 12 پایگاه زیر نظر دانشکده علوم پزشکی ساوه و سه پایگاه نیز زیر نظر دانشکده علوم پزشکی خمین فعالیت می کنند.
دکتر فرزین خشنودی افزود: همچنین 16 پایگاه سلامت نوروزی در استان مرکزی دایر شده که از این تعداد 10 پایگاه زیر نظر دانشکده علوم پزشکی اراک و بقیه زیر نظر دانشکده علوم پزشکی ساوه فعالیت می کنند و این در صورتی است که سال گذشته هشت پایگاه سلامت نوروزی در استان فعال بود.
وی با بیان اینکه کمیته سلامت سفر در دو بخش بهداشت و درمان و سلامت محیط زیست فعالیت می کند بیان کرد: در بخش بهداشت و درمان، تمامی گروه های بهداشتی از 25اسفندماه جاری تا 15 فروردین سال آینده به مسافران خدمات رسانی می کنند.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان مرکزی بیان کرد: همه مراکز درمانی دولتی و خصوصی استان از قبیل بیمارستان ها و درمانگاه های روستایی دائر است و به مسافران نوروزی ارائه خدمات دارند.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان مرکزی ادامه داد: بخش درمان کمیته بهداشتی به دو حوزه خدمات خصوصی و دولتی تقسیم شده که در ایام نوروز 50 درصد بخش خصوصی استان در همه بخش های درمانی دائر است و به مردم خدمات رسانی می کند.
وی ادامه داد: در بخش دولتی نیز که به پیش بیمارستانی و بیمارستانی تقسیم می شود، تمامی بیمارستان های آماده پذیرش بیمار هستند و بیماران و یا حادثه دیدگان بر اساس اولویت تخصصی به بیمارستان های مربوطه اعزام می شوند.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان مرکزی بیان کرد: 60 دستگاه آمبولانس در نقاط مختلف استان و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس در اراک به مسافران نوروزی خدمات رسانی می کنند.
وی با بیان اینکه همه اورژانس های شهرستانی در ایام نوروز دایر می باشند، اظهار کرد: پزشک های متخصص نیز به صورت همپوشانی( هر دو شهرستان یک پزشک) در نقاط مختلف استان فعالیت می کنند.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان مرکزی اضافه کرد: آدرس و شماره تلفن های مراکز درمانی و داروخانه های شبانه روزی به صورت مکتوب تهیه شده که در مبادی ورودی شهرها در اختیار مسافران قرار می گیرد.
وی در خصوص فعالیت سال گذشته مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان نیز گفت: سال گذشته در بیمارستان ها و درمانگاه های شبانه روزی استان در هر روز به پیش از 2 هزار و 500 بیمار خدمات ارائه شد.

*** فعالیت 57 راهدارخانه ثابت و سیار در نقاط مختلف استان مرکزی
معاون راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی نیز گفت: 27 راهدارخانه ثابت و 30 راهدارخانه سیار در ایام نوروز در محورهای مواصلاتی استان فعالیت می کنند.
محسن عادلی با بیان اینکه 400 نیروی انسانی به صورت مستقیم در راهدارخانه های استان فعالیت می کنند، اظهار کرد: همه این افراد در کلاس های بازآموزی و آموزشی لازم که در استان برگز شده است شرکت کرده اند.
وی ادامه داد: بازدید های لازم از مجتمع های خدماتی و رفاهی بین راهی در نقاط مختلف استان انجام شده و همه این مجتمع ها به صورت شبانه روزی به مسافران نوروزی خدمات رسانی می کنند.
معاون راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی با بیان اینکه بیش از یک هزار کیلومتر از محورهای مواصلاتی استان خط کشی شده است، بیان کرد: عملیات شستشوی تابلوها و علائم راهنمایی و رانندگی محورهای مواصلاتی استان انجام شده و در صورت بارش نذورات آسمانی این عملیات تکرار می شود.
استان مرکزی با یک میلیون 414 هزار نفر جمعیت و 12 شهرستان بیش از دوهزار جاذبه گردشگری شناخته شده دارد.
3017/3075/خبرنگار: مصطفی مجللی** انتشار دهنده: حسین مهدی زاده اصفهانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.