سعید محمودی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: 50 هکتار از کشت قره داغ در سال گذشته و 70 هکتار نیز در سال جاری در منطقه تالاب میقان اراک انجام شده است.
وی بیان کرد: کاشت قره داغ تا زمان کنترل کانون های بحرانی در تالاب میقان اراک ادامه دارد و با جدیت دنبال می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: کلانشهر اراک یکی از شهرهای آلوده کشور است که بخشی مهمی از آلاینده های آن مربوط به ریزگردها است.
محمودی عنوان کرد: در فصول گرم سال سیستم های پرفشار Azore (آزور) وارد کشور می شود که اجازه تبادل و جابه جایی هوا را نمی دهد.
وی تصریح کرد: در فصول سرد نیز با سرمایش هوا پدیده اینورژن (وارونگی دما) رخ می دهد که در این شرایط هم سکون در سطوح پایینی جو ایجاد وی می شود و تبادل جبهه ها صورت نمی گیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اضافه کرد: در مجموع پدیده های تابستانه و زمستانه باعث افزایش تراکم ذرات گرد و غبار و یا آلاینده ها می شود.
محمودی گفت: از سوی دیگر علاوه بر این آلاینده ها، حجم زیادی از ذرات آلوده کننده ناشی از سوخت ناقص بنزین در خوردوها و فعالیت برخی از صنایع نیز موجب تشدید آلاینده های زیست محیطی افزایش تعداد روزهای ناسالم در کلانشهر اراک شده است.
وی خاطر نشان کرد: کلانشهر اراک از ابتدای امسال 191 روز سالم، 54 روز پاک، 92 روز ناسالم برای گروه های سنی حساس و پنج روز ناسالم برای تمام گروه های سنی را در کارنامه خود به ثبت رسانده و این در حالی است که تعداد روزهای ناسالم در تمام مدت سال 94 به 37 روز رسید.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: افزایش تعداد 60 روز آلوده به دلیل شرایط جوی تابستانه و زمستانه بوده است.
محمودی تاکید کرد: برای کاهش و مقابله با پدیده ریزگردها باید حرکت ها به سمت و سویی باشد که کانون های بحرانی گرد و غبار در اطراف شهرها کنترل شود.
وی اظهار کرد: حیات هر اکوسیستم آبی و تالاب وابسته به مدیریت آب در بالا دست است و توجه به این مهم در منطقه تالاب میقان از اهمیت ویژه ای برخوردار است که انتظار می رود مورد توجه جدی قرار گیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: محیط زیست به دور از هر نوع غرض با صنایعی که موجب افزایش آلاینده های زیست محیطی شود و به تعهدات خود جامعه عمل نپوشانند با قاطعیت برخورد می کند.
محمودی تاکید کرد: در این راستا پایش های شبانه و نامحسوس از صنایع مختلف در این استان به ویژه کلانشهر اراک دنبال می شود.
وی بیان کرد: مردم نیز نقش تعیین کننده ای در کاهش آلاینده های زیست محیطی دارند که این مهم باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی عنوان کرد: افزایش فرهنگ استفاده از وسایل نقلیه عمومی در کلانشهر اراک به ویژه در روزهایی با شرایط ناسالم هوا امری ضروری است.
محمودی تاکید کرد: نوسازی و بهسازی ناوگان حمل و نقل عمومی کلانشهر اراک از دیگر امور ضروری است که در کاهش آلودگی هوای این شهر تاثیرگذار است.
اراک یکی از هشت کلانشهر آلوده کشور است که به دلیل همجواری با تالاب کویری میقان، با تهدید چشمه های تولید غبار نمکی و ایجاد ریزگرد با منشاء محلی در کنار گرد و غبارهای وارداتی نیز قرار دارد.
تاکنون 2 برنامه کاهش آلایندگی هوا برای کلانشهر اراک در هیات دولت مصوب شده است.
بیش از 650 هزار نفر در کلانشهر اراک زندگی می کنند.
3005/6013/خبرنگار: معصومه صفری***انتشار دهنده:مژگان حیدری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.