محمود زمانی قمی روز چهارشنبه درنشست ستاد راهبری اقتصادی مقاومتی استان مرکزی که در روستای خاوه اردهال دلیجان برگزار شد، اظهارکرد: چهار هزار شغل پایدار به منظور ایجاد واحدهای کوچک و متوسط در مناطق روستایی پیش بینی شده بود که تاکنون 50 درصد آن محقق شده است.
وی اظهارکرد: بانک ها باید در پرداخت تسهیلات مورد نیاز برای ایجاد اشتغال در روستاها بیشتر همکاری کنند.
وی ادامه داد: با وجود خشکسالی های متوالی برای رونق و توسعه روستاها نیاز به ایجاد اشتغال پایدار است و بر این اساس لازم است بانک ها و دستگاه های متولی تلاش کنند با جذب اعتبارات تخصیصی زمینه اشتغال پایدار در روستاها فراهم شود.
زمانی قمی ادامه داد: با ایجاد اشتغال در روستاها باید مهاجرت به شهرها کاهش یابد و زمینه مهاجرت معکوس نیز فراهم شود.
استاندار استان مرکزی روستاها را کانون تولید و اشتغال معرفی کرد و افزود: با روند ایجاد اشتغال جدید و با راه اندازی صنایع تبدیلی و کوچک در روستاها می توان ضمن جلوگیری مهاجرت از روستاها به شهرها شاهد مهاجرت معکوس هم باشیم.
زمانی قمی افزود: استان مرکزی و شهرستان دلیجان دارای ظرفیت های فراوانی در بخش های مختلف است که باید با برنامه ریزی از این ظرفیت ها به نحو مطلوبی بهره برداری کرد.
وی اظهار کرد: به منظور بهره گیری از ظرفیت های استان در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی نشست های ستاد راهبرهای اقتصاد مقاومتی در واحدهای مختلف تولیدی و روستاها امسال برگزار شده است.
فرماندار دلیجان نیز در این نشست گفت: دلیجان دارای توانمندی و پتانسیل صنعتی و تولیدی است که در کشور کم نظیر هستند.
محمد کردی افزود: 70 درصد از عایق رطوبتی کشور در این شهرستان تولید و روانه بازار داخلی و خارجی می شود.
فرماندار دلیجان با بیان اینکه دلیجان بزرگترین تولید کنند الیاف پلی استر کشور است اضافه کرد: 20 درصد الیاف کشور از این شهرستان صادر می شود.
کردی، با تاکید بر اینکه روستاهای دلیجان توانمندی های اقتصادی و گردشگری فراوانی دارند بیان کرد: با استفاده بهینه از منابع موجود در روستاها و راه انداز ی صنایع خرد و کوچک و صنایع تبدیلی اقتصاد مقاومتی محقق و روستاها رونق می گیرد.
وی ادامه داد: روستاهای زیادی در این شهرستان است که از جاذبه های طبیعی و تاریخی برخوردارند و با رونق صنعت گردشگری، باعث درآمد زایی، ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی روستا را می توان فراهم کرد.
فرماندار دلیجان افزود: روستای خاوه با قدمت تاریخی سه هزار ساله و قدمت دینی و فرهنگی یک هزار و 400 ساله یکی از روستاهای شرق دلیجان است که به لحاظ شاخصه‌های ویژه در زمره روستاهای مستعد نمونه گردشگری قرار دارد.
وی بیان کرد: طرح ساخت خانه های بوم گردی روستایی به عنوان یکی از برنامه های زیرساختی پیشنهادی اقتصاد مقاومتی شهرستان در حوزه گردشگری است که به تصویب ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی استان مرکزی رسیده است.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه بسیاری از روستاهای دلیجان ظرفیت پذیرش گردشگر را به ویژه در فصل بهار و تابستان دارند، این طرح از طریق ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی استان مرکزی به عنوان فصلی جدید در حوزه تولید ثروت و اشتغالزایی تصویب شده است.
وی بیان کرد: ساخت خانه های بوم گردی ماندگاری گردشگر را در این شهرستان بیشتر می کند و مسافران علاوه بر بازدید از روستاهای هدف، در اقامتگاه های روستایی سکونت می کنند و این مهم گردش اقتصادی و اشتغالزایی برای بومیان دارد.
کردی ادامه داد: باید از فرصت ها استفاده کرد و با عزم راسخی که دولت تدبیر و امید برای رونق روستاها دارد مسئولان شهرستان نیز در این راستا تلاشی مضاعف کنند.
شهرستان دلیجان از توابع استان مرکزی 50 هزار نفر جمعیت دارد و قطب تولید عایق رطوبتی و الیاف پلی استرکشور محسوب می شود.
7277/6013/خبرنگار: افسانه آروند***انتشار دهنده:مژگان حیدری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.