خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: امروزه گسترش شهر نشینی و زندگی ماشینی و افزایش آلاینده‌های صنعتی، خودروها، فاضلاب‌ها و نظایر آنها نه تنها چیزی جز آلودگی فزاینده هوا و پراکنده شدن غباری سیاه بر روی شهرها به دنبال نداشته بلکه بر افزایش آلودگی‌های زیست محیطی دامن زده است و در این میان نیز بروز بیماری‌هایی چون آسم، ضعف اعصاب و روان و مرگ و میرهای ناگهانی ناشی از آن درد آورتر و کمبود درختان و تخریب و نابودی جنگل‌ها به ویژه در این عصر زجر آور تر است.

غافل از اینکه شهر نیازمند نفسی دوباره است تا تاریکی را از چهره شهر بزداید و دستیابی به این مهم جز با جنگل کاری و کاشت نهال محقق نمی‌شود. به جرأت می‌توان گفت که جنگل‌ها به عنوان ریه زمین نقش بی نظیری در سلامت محیط زیست و مقابله با آلودگی‌های زیست محیطی داشته و علاوه بر حفظ رطوبت، تصفیه هوا، و… نقش زیادی در تلطیف روحیه و شاداب سازی افراد جامعه بر عهده دارند.

روز پانزدهم اسفند بنام روز درختکاری و ۱۵ الی ۲۲ اسفند بنام هفته منابع طبیعی نامیده شده است و سال‌ها است که تحت عنوان هفته منابع طبیعی برنامه‌های متعدد آموزشی، اطلاع رسانی و درختکاری اجرا می‌شود به طوری که در این روز اغلب مردم و نیز مسئولین کشور با کاشت نهالی تلاش می‌کنند ضمن تشویق و متوجه کردن سایر مردم به اهمیت درخت و درختکاری، خودشان هم سهمی در گسترش فضای سبز داشته باشند. خبرنگار مهر پیرامون این موضوع با مسئولین استان به گفت و گو پرداخته است.

توزیع ۲۵۰ هزار اصله نهال در استان مرکزی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری استان مرکزی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: امسال هفته منابع طبیعی از ۱۵ لغایت ۲۱ اسفند با شعار نهال کاری همگانی برای ایرانی سر سبز نامگذاری شده است.

عبدالحسین محمدی ادامه داد: امسال تا پایان هفته منابع طبیعی و روز درختکاری ۲۵۰ هزار اصله نهال در سطح استان توزیع می‌شود تا علاوه بر مردم شهرداری‌ها و سازمان‌های مردم نهاد و… بتوانند از آن استفاده کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری استان مرکزی بیان کرد: در روز اول درختکاری با حضور استاندار در منطقه سرسختی شازند بحث نهال کاری را به انجام رساندیم.

محمدی گفت: در منطقه سر سختی شازند ۷۰ هکتار مربوط به ذخیره گاه جنگلی است. ۲۱۰ هکتار از این منطقه متعلق به منطقه ضربه گیر می‌باشد که امسال جنگل کاری در ۴۰۰ هکتار هم به آن اضافه می‌شود که در مجموع ۶۱۰ هکتار ذخیره گاه جنگلی را در این شهرستان خواهیم داشت.

وی بیان کرد: جنگل کاری که منابع طبیعی انجام می‌دهد در مناطق دارای پایه‌های جنگل‌های قدیمی و با آبیاری کمتر انجام می‌شود مانند ذخیره گاه جنگلی شازند که در آن گونه‌های مقاوم به خشکی و سرما و سازگار با بیولوژیک منطقه وجود دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری استان مرکزی گفت: در شهرستان‌های مختلف از قبیل شازند، دلیجان، تفرش و… بحث جنگل کاری وجود دارد. در سطح استان ۴۰ هزار هکتار جنگل‌های طبیعی وجود دارد که در حال توسعه آن هستیم.

محمدی بیان داشت: امسال اعتبار لازم برای بحث جنگل کاری در سطح استان یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بوده است که این میزان اعتبار کم است. البته مناطق لازم برای جنگل کاری در سال ۹۹ پیش بینی و جانمایی شده است که در صورت اعتبار لازم اقدامات مربوطه انجام می‌شود.

وی افزود: سال گذشته میزان اعتبار برای بحث جنگل کاری در استان چهار میلیارد تومان اعتبار بود که در ۱۲۰۰ هکتار از منطقه چپقلی درخت کاری انجام شد که یکی از پروژه‌های شاخص در کشور بود و با توجه به آلودگی شهرستان اراک و شازند این جنگل کاری از تأثیر بسزایی برخوردار بوده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری استان مرکزی خاطر نشان کرد: در سطح استان دو هزار هکتار پارک جنگلی وجود دارد.

محمدی با اشاره به اختصاص ۲۰ هکتار از اراضی خانه میران شهرستان اراک به مجمع خیران این استان، گفت: در ۳۰ هکتار از اراضی اطراف این منطقه از سوی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان جنگل‌کاری و کشت نهال انجام و حفظ و حراست آن به مجمع خیران استان واگذار شده‌است.

وی از جنگل‌کاری در ۶۳۰ هکتار از اراضی طبیعی استان مرکزی از سوی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در سال جاری خبرداد و افزود: ۲۰۰ هکتار این جنگل‌کاری در منطقه چپقلی اراک، ۴۰۰ هکتار منطقه سرسختی شهرستان شازند و ۳۰ هکتار در شهرستان ساوه انجام شده‌است.

وی ادامه داد: حفظ و نگهداری ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های اراضی منطقه چپقلی شهرستان اراک به شرکت پتروشیمی، پالایشگاه و نیروگاه شازند واگذار شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری استان مرکزی عنوان کرد: با توجه به شیوع بیماری کرونا در استان برگزاری مراسم روز درخت کاری محدود تر شده‌است.

جنگل کاری ۴۰۰ هکتاری منطقه سر سختی شازند

در ادامه مدیر منابع طبیعی و آبخیز داری شهرستان شازند در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: همزمان با گرامیداشت هفته منابع طبیعی از ۱۵ اسفند ماه پروژه جنگل کاری ۴۰۰ هکتاری منطقه سر سختی شهرستان شازند با اعتباری بالغ بر ۱.۵ میلیارد تومان با حضور مسئولین استان و شهرستان آغاز شده است.

محسن محمدی ادامه داد: توزیع نهال در سطح شهرستان از روز گذشته آغاز شده است به طوری که افراد متقاضی دریافت نهال باید حواله‌های خود را از نهالستان استان دریافت کنند.

مدیر منابع طبیعی و آبخیز داری شهرستان شازند گفت: به مناسبت هفته منابع طبیعی نزدیک به ۶۵ هزار نهال غیر مثمر از قبیل صنوبر، خمره‌ای، زبان گنجشک و سنجد در سطح شهرستان توزیع می‌شود.

محمدی افزود: به اندازه کافی نهال در اختیار دهیاری‌های سطح شهرستان قرار گرفته است و بیشترین تمرکز این اداره توزیع صنوبر در بین ۱۸۰ نفر از کشاورزان روستاهای این شهرستان می‌باشد.

وی خاطر نشان کرد: سال گذشته نزدیک به ۳۰ هزار اصله نهال در سطح شهرستان توزیع شده است.

رئیس منابع طبیعی شهرستان شازند گفت: تخریب منابع طبیعی و به خصوص جنگل و مرتع باعث به هم خوردن تعادل در بسیاری از بخش‌ها ازجمله کیفیت خاک، کیفیت و کمیت سفره‌های زمینی، تغییر شرایط اقلیمی و… را به دنبال دارد و باید در حفظ و حراست آن تلاش کرد.

براساس گزارش مهر، با توجه اهمیت موضوع درختکاری می‌بایست به طریق اصولی و صحیح و منطقی برای کاشت نهال اقدام کرد تا در دراز مدت و به طور مستمر بتوان از کلیه مواهب آن در سطح شهرها و روستاها بهرمند شد و از همه مهم‌تر باید برای حفظ و احیای جنگل‌ها تلاش بیشتری کرد که نیازمند همراهی مردم، عزم و توجه لازم مسئولین نسبت به این مساله است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1373594
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.