سید «علی آقازاده» عصر سهشنبه در آیین تجلیل از صادرکنندگان برتر استان مرکزی در محل فرهنگسرای شهر اراک، افزود: تصویب نشدن لوایح به نفع تحریمهای آمریکا است.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی باید تلاش شود میزان تولید و صادرات کشور افزایش یابد و نباید خودتحریمی عاملی برای فشار بر صادرکنندگان باشد.
استاندار مرکزی اضافه کرد: حضور سفرا و فعالان اقتصادی و تجاری کشورهای مختلف در استان نشان از پویایی و رونق تولید دارد که باید با حمایت بیش از پیش از حوزه صنعت و صادرات، روند توسعه استان را شتاب بخشید.
آقازاده با بیان اینکه دولت در کنار فعالان اقتصادی است، اظهار داشت: بی شک این شرایط سخت اقتصادی ملت ایران میگذرد و روسیاهی برای آنهایی که ملت ایران را تحریم کردند، خواهد ماند.
موانع پیش روی صادرکنندگان را باید برطرف کرد
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: با وجود ذخایر عظیم گازی، نفتی، معدنی و برخورداری از نیروی انسانی توانمند و کاردان انتظار میرود میزان صادرات فراتر از رقمهای فعلی باشد.
سید مهدی مقدسی افزود: موانع بسیاری پیش پای تولیدکنندگان و صادرکنندگان کشور وجود دارد که این قشر را به زحمت انداخته و باید گامهای اساسی در این راستا برداشته شود.
وی اظهار داشت: کشورهای روسیه و چین خواهان برقراری ارتباط تجاری با بازرگانان و صادرکنندگان استان مرکزی هستند اما این امر هنوز محقق نشده است.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: اعمال سیاستهای نادرست مخل امر توسعه صادرات است و برای حل این مهم باید فرآیند قانونگذاری کشور در برخی موارد، اصلاح شود.
مقدسی ادامه داد: از مجمع تشخیص مصلحت نظام انتظار میرود بر اساس مصوبات و لوایح چهارگانه، راه را برای مراودات اقتصادی کشور باز کند.
وی گفت: به جای اینکه کانال مجازی تشکیل و اندیشهها و شخصیتهای استانی تخریب شود، باید تمامی ظرفیتها در راستای حل مشکلات کشور به کار گرفته شود.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: رقم بودجه سال ۹۹ مبهم است و از طرفی بنده به عنوان نماینده مردم نمیدانم آینده سیاست خارجی کشور چه میشود و باید این مسایل که پیشنیاز توسعه کشور است، مرتفع شود.
مقدسی بیان کرد: هر موضوعی که با منطق بین المللی مطرح میشود با دور زدن در یک گردونه، کشور را دچار توقف میکند که در این رابطه پیوستن به کنوانسیونها و معاهدات بین المللی، یک ضرورت اجتناب ناپذیر است و باید ایرادات موجود در این مسیر برطرف شود.
وی ادامه داد: صادرکنندگان کشور در مراودات تجاری با کشورهای همسایه دچار مشکل و موانع هستند و برای رفع تنگناهای آنان باید برنامه ریزی کرد.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: رفع مشکلات صادرات با شعار برطرف نمیشود بلکه باید با برنامه ریزی و انتخاب روشهای صحیح موانع تولید و صادرات را مرتفع کرد.
صادرات ۷۶۰ میلیون دلار کالا از استان مرکزی در هشت ماه اخیر
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز گفت: ۷۶۰ میلیون دلار انواع کالا به وزن یک میلیون و ۳۹۸ هزار تن تا پایان آذرماه امسال از این استان صادر شده که نسبت به مدت مشابه پارسال به لحاظ ارزش ۲ درصد و به لحاظ وزن ۲۴ درصد رشد داشته است.
«محمدرضا حاجی پور» افزود: فرآیند ثبت نام از صادرکنندگان برتر این استان از ۱۶ شهریورماه امسال آغاز شد و حدود ۵۰ صادرکننده در این سامانه نام نویسی کردند.
وی ادامه داد: درآمد ارزی حاصل از صادرات، حفظ و توسعه بازارهای هدف و فعالیت های بازاریابی، مهارت فنی و تخصصی شرکت در بخش صادرات، حضور در نمایشگاههای بین المللی و صادرات به بازارهای جدید از مهمترین شاخصهای انتخاب صادرکنندگان برتر استان مرکزی است.
حاجی پور ادامه داد: دارا بودن گواهینامه استاندارد کیفی کالا، داشتن وب سایت به زبان های خارجی، راه اندازی دفتر فروش یا نمایندگی در کشورهای مختلف، دریافت گواهینامه استاندارد بین المللی و عضویت در تشکل های صادراتی ملی و استانی از دیگر شاخصهای انتخاب صادرکنندگان برتر این استان است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: کمیتهای با حضور نمایندگان استانداری، سازمان صنعت، معدن و تجارت، سازمان امور اقتصادی و دارایی، سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل گمرکات، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اداره استاندارد، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بانک توسعه صادرات، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، اتاق تعاون، شرکت نمایشگاههای بینالمللی، خانه صنعت و معدن و شرکت شهرکهای صنعتی استان مرکزی به منظور سنجش فعالیتهای صادرکنندگان تشکیل و فعالیت صادرکنندگان مورد ارزیابی قرار گرفت.
حاجیپور، تقویت عزم ملی برای صادرات، گسترش فرهنگ عمومی صادرات، ارتقای منزلت اجتماعی صادرکنندکان، گسترش فرهنگ تولید صادرات محور،
معرفی الگوهای صادراتی موفق، تشریح، تبیین و حل مشکلات صادرکنندگان و تبیین سیاستهای صادراتی را مهمترین اهداف سازمان صنعت، معدن و تجارت از انتخاب و تجلیل صادرکنندگان برتر عنوان کرد.
وی حجم تجاری استان در سال گذشته را یک میلیارد و ۴۱۵ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: سال گذشته یک میلیارد و ۱۳ میلیون دلار از این استان به ۸۴ کشور جهان صادر و ۴۰۹ میلیون دلار نیز از ۵۹ کشور وارد استان شد.
حاجیپور میزان واردات استان مرکزی در سال جاری را ۳۴۸ میلیون دلار به وزن ۱۳۳ میلیون تن عنوان کرد و گفت: میزان واردات به لحاظ ارزش ۲۶ درصد و به لحاظ وزن هشت درصد افزایش داشته است.
وی یادآوری کرد: مالیات بر ارزش افزوده یکی از مهمترین مشکلات صادرکنندگان است که مقرر شده به تناسب بازگشت ارز صادرکنندگان مالیات بر ارزش بلوکه شده در سازمان امور مالیاتی بازگردد.
مبانی تامین زیرساخت های صادرات نیازمند نگرش جدید
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان مرکزی نیز گفت: مبانی و تامین زیرساختهای صادرات نیازمند نگاه جدید و برنامهریزی های کاربردی است.
منوچهر توسطی افزود: ارزآوری رسالت اصلی تولیدکنندگان و صادرکنندگان است و باید زمینه این فرآیند از سوی بخش دولتی فراهم شود.
وی اظهار داشت: جمعیت کشور ایران یک درصد مجموع جمعیت جهان است اما میزان صادرات به نسبت جمعیت نیست و باید برای افزایش این مهم بیش از پیش تلاش کرد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان مرکزی بیان کرد: کشورهای مختلف جهان برای افزایش صادرات از کاهش ارزش پول ملی خود نهایت استفاده را میبرند اما کم شدن ارزش پول ملی کشورمان در سال های اخیر، رشد صادراتی چندانی به همراه نداشت که دلایل این مهم باید شناسایی وبرای حل آن برنامهریزی کرد.
توسطی اظهار داشت: با وجود اینکه مسوولان دولتی استان مرکزی در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی، ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و ستاد اقتصاد مقاومتی برای حل مشکلات تولیدکنندگان و صادرکنندگان تلاش میکنند اما بسیاری از مشکلات ریشه ملی دارند و نیاز به اصلاح قوانین و بخشنامههای سراسری دارند.
فشارهای اقتصادی بیگانگان تاثیری بر اراده ملت ندارد
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: اگرچه تراز تجاری کشور با وجود تشدید تحریم ها مثبت است اما مازاد تجاری تناسبی با حجم گسترده ظرفیت های موجود در اقتصاد و بازارهای هدف ندارد و لازم است گامهای بلندی در این حوزه برداشته شود.
علیاکبر کریمی افزود: ایران از پشتوانه بزرگ ۸۰ میلیونی برخوردار است و ملت در ۴۰ سال گذشته با همه مشکلات ثابت کرده است که راه خود را به سمت پیشرفت و توسعه همواره باز میکند و فشارهای اقتصادی دشمنان تاثیری بر اراده ملت ندارد.
وی اضافه کرد: مسایلی که به موقعیت راهبردی و امنیت ملی کشور بستگی دارد را نمیشود با شعار بیان کرد بلکه باید در فضای علمی و تخصصی بحث کرد.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران شفاف و شناخته شده و روشن است و هر رکنی در نظام جمهوری اسلامی دارای اختیارات مشخصی است.
کریمی ادامه داد: همانطور که مجلس شورای اسلامی بر اساس نظام دموکراسی با وجود همه مخالفان و موافقان، لوایح چهارگانه را تصویب کرد و اکنون این لوایح به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفته است.
وی افزود: مشکلات صادرکنندگان ناشی از تحریم ها و برخی نقصها و مشکلات کشور است و تعداد لایحه های راهگشای ارایه شده به مجلس در ۶ سال گذشته کم بوده است.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تامین منافع ملی در کنار امنیت ملی باید هدف مشترک همه باشد و باید از هر حرکتی که بخواهد امنیت ملی و منافع ملی را تهدید کند، پرهیز کرد.
در پایان این مراسم از ۲۳ صادرکننده نمونه استان مرکزی تجلیل شد.
استان مرکزی با شهرت قطب چهارم صنعت کشور، بیش از ۲ هزار و ۹۰۰ واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ دارد.
سال گذشته یک میلیارد و ۱۳ میلیون دلار از این استان به ۸۴ کشور جهان صادر و ۴۰۹ میلیون دلار نیز از ۵۹ کشور وارد استان شد.