این کتاب ۹۶ صفحه‌ای سال ۱۳۹۶ از سوی انتشارات شهرآرا و موسسه فرهنگی و هنری یاران علم و فرهنگ عرشیان به چاپ رسیده و روانه بازار شده است.

هر جلد از این اثر که در قطع رقعی و با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه منتشر شده با قیمت ۱۰ هزار تومان در اختیار خوانندگان به ‌ویژه علاقه‌مندان به حوزه کشاورزی قرار گرفته است.

نویسنده این کتاب مطالبش را در قالب هشت فصل ارایه داده و تاریخچه درخت پائولونیا، ضرورت رویکرد به محصولات پربازده، معرفی گیاه‌شناسی، ژنتیک و اصلاح نژاد، برآوردهای مالی و اقتصادی کاشت پائولونیا، خواص چوب و مصنوعات چوبی، کاشت، آبیاری و هرس، کووهی و تغذیه و آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز عناوین این فصول را شامل می‌شود.

نویسنده این کتاب ۲۲ صفحه از آن را به انتشار تصاویری تمام رنگی از مراحل مختلف کاشت و مراقبت‌های درخت پائولونیا اختصاص داده که برای علاقه‌مندان مفید است.

پائولونیا گونه‌ای از درختان بومی و ارزشمند مناطق شرق آسیا است که خاستگاه آن چین، تایوان، مالزی و ژاپن است و این درخت به دلیل جوانه‌زنی بسیار سخت بذر در طبیعت مدت‌های مدیدی در منطقه ماکوئو به صورت بومی رشد داشت و تقریبا ناشناخته بوده است.

پائولونیا به‌عنوان شاهکار خلقت در زمینه تولید اکسیژن، چوب و صنایع جانبی آن است و در تولید عسل و داروهای سنتی جایگاه ویژه‌ای دارد.

در مقدمه این کتاب آمده است: بشر در دوران‌های مختلف از گیاهان بهره بسیار برده به‌طوری که تامین نیازها در حوزه غذا و پوشاک تا دارو، مصالح ساختمانی، سوخت و بسیاری از حوزه‌های دیگر با گیاهان تامین می‌شده است و هرجا نیازی داشته محیط زیست در کنارش بوده است.

ایران با ۸۰ میلیون نفر جمعیت در تمامی بخش‌های زندگی نیاز ب فرآورده‌های چوبی دارد و با محدودیت منابع جنگی و طبیعی باید تامین نیاز به صورت کشت در تقاضای چوب و سایر مصارف پاسخ داده شود.

۱۴ میلیون هکتار در ایران جنگل وجود دارد و این درحالیست که در نیم قرن اخیر از ۱۸ میلیون هکنار ذخایر جنگلی چهار میلیون هکتار آن از دست رفته است.

۱۸۰ تا ۱۹۰ هزار تن هکتار از اراضی کشور به صنعت چوب آن هم صنوبر که چوب درجه ۳ محسوب می‌شود اختصاص یافته و ۲ و نیم میلیون متر مکعب تولید دارد.

بخشی دیگری از زراعت چوب ایران نیز درخت اکالیپتوس است که به دلیل حساسیت به سرمازدگی قابل اطمینان و پایا نیست و می‌طلبد در صنعت چوب کشور به کاشت درخت پائولونیا توجه مضاعفی شود.

بیش از ۵۰ واحد بزرگ مصرف چوب در ایران نیاز سه میلیون متر مکعبی دارند که از طریق واردات تامین می‌شود و تولید چوب مرغوب پائولونیا در ایران طالب زیادی خواهد داشت و قابلیت صادرات فرآورده‌های متنوعی چون روکش، پارکت و سایر اجرا را نیز دارد.

در فصل ضرورت رویکرد به محصولات پربازده عنوان شده که ایران در زمره ایران در زمره مناطق کم باران با آب محدود است که درحال حاضر با اینکه حدود ۲۰ درصد از درآمد ناخالص ملی به بخش کشاورزی اختصاص دارد اما اغلب کشاورزان بدون برنامه فعالیت می‌کنند باید محصولات کم‌آب بر اما با ارزش افزوده بالا جایگزین تولید محصولاتی چون هندوانه شود.

در فصل سوم این کتاب پائولونیا شاهکار خلقت در زمینه گیاه‌شناسی معرفی شده که رشد آن اعجاب‌آور و سریع است مزایای زیادی دارد.

فصل چهارم این کتاب نیز به محاسبات اقتصادی کشت پائولونیا اختصاص دارد و با درنظر گرفتن قیمت جهانی این محصول که هر متر مکهب آن ۱۰۰۰ دلار است می‌توان آن را گزینه‌ای مطلوب برای کشاورزی دانست.

خواص چوب، زن مخصوص و هدایت الکتریکی و گرمایی، انتقال صدا، سهولت خشک شدن، مقاوم به پوسیدگی و تغییر از خصوصیات پائولونیا است که در فصل پنجم کتاب مشروح به آن پرداخته شده است.

سه فصل انتهایی این کتاب به ویژگی‌ها و شرایط کاشت و مراقبت از پائولونیا اختصاص دارد که به صورت تشریحی در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است.

در نگارش این اثر از ۹ منبع ایرانی و خارجی استفاده شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.