به گزارش ایرنا، سید «علی آقازاده » در آیین افتتاح دوازدهمین نمایشگاه بین المللی سنگ ایران در محلات افزود: شمار این واحد های تولیدی از ۵۹ واحد در سال گذشته در نیمه نخست امسال به ۴۰ واحد  کاهش یافته است.

وی ادامه داد: از سه هزار واحد صنعتی استان مرکزی تعداد کمی همچون آذر آب و هپکو از جمله صنایع مشکل دار هستند.

آقازاده گفت: استان مرکزی در حوزه صنعت در رتبه های برتر کشور قرار دارد و هپکو متعلق به صنعت معدن و سنگ کشور است و براساس پیگیری های انجام شده مقرر شده بخش فسخ شده سهام هپکو که در اختیار دولت است به کنسرسیوم فعالان انجمن های سنگ و معدن داده شود چراکه این انجمن می تواند از ظرفیت هپکو به خوبی استفاده کند.

استاندار مرکزی گفت: آذرآب از جمله صنایعی است که می تواند تحریم ها را دور بزند و بیشتر نیاز کشور در تجهیزات سنگین پالایشگاهی را برآورده کند.

آقازاده زاده تصریح کرد: آذرآب به دلیل سوء مدیریت و عدم توجه سهامداران وقت و حال حاضر دچار مشکلات جدی شده است.

 وی ادامه داد: براساس اعلام مرکز آمار کشور نرخ بیکاری این استان به هشت و سه دهم درصد در تابستان امسال کاهش یافته است و مرکزی جزو استان های موفق در کاهش بیکاری است.

آقازاده افزود: نرخ بیکاری در بهار امسال هشت و چهار دهم درصد اعلام شده است.

وی با انتقاد از عدم حضور مسئولان کشوری در این نمایشگاه گفت: انتظار می رود در روزهای برگزاری نمایشگاه مسئولان حضور پیدا کنند.

استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: به عنوان نماینده دولت در استان مرکزی اعتقاد به فرآوری صرفِ سنگ در کشور ندارم حتی کشور ایتالیا که در وسعت کمتری از ایران است، سنگ خام را صادر می کند.

آقازاده گفت: ۳۰۰ کارخانه سنگ در محلات وجود دارد اما بیش از نیمی از این واحدها در وضعیت مناسبی نیستند.

وی ریشه مشکلات واحدهای سنگ را در رکود صنعت ساخت و ساز ، نبود توجه و فعالیت موثر در صادرات محصول تولیدی بیان کرد.

استاندار مرکزی گفت: سهم صادرات کشور از تجارت جهانی سنگ باید افزایش پیدا کند چراکه این صنعت می تواند جایگزین دیگر صادرات شود و ارزآوری ایجاد کند.

آقازاده تاکید کرد: فعالان و تشکل های حوزه سنگ به بازاریابی و تسهیل در مسیر صادرات توجه کنند چرا که ایران در زمره تولیدکنندگان برتر سنگ جهان است اما نتوانسته جایگاه خود را به خوبی پیدا کند.

استاندار مرکزی با اشاره به فعالیت شورای معادن استان ها گفت: شورای معادن با اختیاراتی که دارد می تواند به حوزه سنگ رونق دهد.

آقازاده تصریح کرد: استان مرکزی در سنگ و صنایع در زمره برندهای جهانی است ومحلات و نیم ور به دلیل برخورداری از سنگ تراورتن منحصربه فرد هستند.

وی افزود: این شهرستان در تولید ماهیان زینتی و گل وگیاه رتبه های دوم و سوم کشور را دارد.

نمایشگاه بین‌المللی سنگ تزئینی ایران در ۱۰ کیلومتری جاده محلات به شهر نیم‌ور واقع شده و از ۱۶ تا  ۱۹ مهر ماه جاری در محل دائمی نمایشگاه سنگ ایران پذیرای علاقه‌مندان است.

دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی سنگ تزئینی ایران در فضایی به مساحت ۹۰ هزار مترمربع شامل ۲۰ هزار متر مربع فضای سرپوشیده و ۷۰ هزار مترمربع فضای باز برپا شده است.

در ۴۵۰ غرفه این نمایشگاه آخرین دستاوردهای حوزه سنگ تزئینی و نما، فرآوری سنگ‌های ساختمانی، معادن سنگ، ماشین‌آلات استخراج معدنی، قطعات و لوازم سنگ‌بری، معدن و ماشین‌آلات تخصصی و سایر صنایع وابسته سنگ به نمایش درآمده است.

محلات در جنوب استان مرکزی و در ۲۶۲ کیلومتری جنوب غربی پایتخت واقع شده که ۵۵ هزار نفر جمعیت دارد و شهرت آن در حوزه تولید سنگ تزئینی، گل و گیاه زینتی و تریکو است.

۹۹۳۰/۷۲۷۷/۳۰۷۵

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.