به گزارش ایرنا، سید«علی آقازاده» روز چهار شنبه در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران استان مرکزی افزود: با وجود بینی های انجام شده و آماده باش دستگاه های استان برای مقابله با آتش سوزی در مراتع طبیعی، استان در این زمینه پرونده قابل قبولی در مقابله با حریق در اراضی طبیعی و مزارع ندارد.
وی ادامه داد: آتش سوزی امسال صدها میلیون ریال خسارت در مزارع کشاورزی و اراضی طبیعی استان مرکزی به همراه داشته است.
استاندار مرکزی خاطر نشان کرد: حجم زیادی از اراضی طبیعی استان مرکزی در سال جاری دچار آتش سوزی شده که باید علت این آتش سوزی ها با انجام کارهای کارشناسی مشخص شود.
آقازاده گفت: با توجه به حجم بارندگی های امسال مراتع استان های کشور از پوشش گیاهی مناسبی برخوردار بوده که باید علت افزایش آتش سوزی در این استان نسبت به سایر استان ها مشخص شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: با توجه به میزان بارندگی ها، افزایش پوشش گیاهی مراتع و احتمال آتش سوزی در این اراضی هشدارهای لازم به فرمانداری ها و اعضای کارگروه ارایه شد.
«مهدی زندیه وکیلی» با یادآوری افزایش غرق شدگی در سد های استان مرکزی افزود: نیاز است برای جلوگیری از بروز حوادث غرق شدگی در برخی سدها و دریاچه ها از جمله دریاچه کوکبیه با عقد قرارداد با بخش خصوصی نسبت به استقرار نجات غریق در این مکان ها اقدام و در بقیه آبگیرها نیز با فرهنگسازی از شنای افراد در آنها جلوگیری شود.
وی ادامه داد: ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای اصلاح زیر ساخت های خسارت دیده استان مرکزی در سیل اخیر اختصاص یافته است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی گفت: ۴۰ میلیارد ریال نیز برای کمک به زیر ساخت ها در روستاها به این استان اختصاص یافته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۲ هزار و ۸۶۰ هکتار از اراضی طبیعی این استان در ۱۰۲ فقره حریق دچار آتش سوزی شده است.
«عبدالحسین محمدی» افزود: شهرستان های زرندیه و ساوه از ابتدای سال جاری تاکنون بیشترین آتش سوزی در مراتع طبیعی را داشته اند.
وی ادامه داد: استان مرکزی با این میزان آتش سوزی در اراضی کشاورزی رتبه دوم را در این حوزه دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی کمبود تجهیزات و اعتبار را از جمله عوامل افزایش آتش سوزی در اراضی طبیعی استان دانست و گفت: ۹ میلیارد و ۲۲۰ میلیون ریال اعتبار سال گذشته برای حفاظت از اراضی طبیعی استان به این اداره کل اختصاص یافت در صورتی که حفاظت از این میزان اراضی نیازمند ۵۰ میلیارد ریال اعتبار است.
محمدی یاد آور شد: ۱۲۸۷ هکتار از اراضی طبیعی استان مرکزی سال گذشته دچار آتش سوزی شده است.
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک نیز در این نشست گفت: ۱۶ نفر از ابتدای سال جاری تا کنون بر اساس آمار این سازمان در سدها این استان غرق شده اند.
آتشپاد دوم «مسعود آقازیارتی» افزود: ۸۸۸ مورد عملیات اطفای حریق از ابتدای سال جاری تا کنون توسط سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک انجام شده است.
وی ادامه داد: ۱۳۱ مورد این اطفای حریق ها در باغ ها، ۶۶ مورد مزارع و خرمن ها و ۶۹۱ مورد در فضای سبز بوده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: برای بازسازی یک هزار و ۵۵۰ واحد روستایی و ۲۵۰ واحد شهری در مرحله نخست، تامین اعتبار شده است.
«محمدرضا رضا فرح» افزود: تمامی واحدهای روستایی به بانک های عامل معرفی و یک هزار و ۴۸۸ واحد در مرحله عقد قرارداد قرار دارند.
وی ادامه داد: ۱۴۲ واحد شهری خسارت دیده در سیلاب امسال به بانک های عامل معرفی و ۷۶ واحد در مرحله عقد قرارداد قراردارند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی سهمیه واحدهای تعمیری استان را یک هزار واحد عنوان کرد و گفت: ۱۳۸ واحد به بانک ها معرفی، ۱۳۷ واحد در مرحله عقد قرار داد و ۱۳۴ واحد در مرحله پایان کار قرار دارند.
رضا فرح خاطر نشان کرد: سه هزار و ۳۰۰ تن سیمان اکنون به استان مرکزی حمل و بین متقاضیان توزیع شده است .
وی ادامه داد: اعتبارات مورد نیاز بازسازی ۲ هزار و ۷۰۰ واحد در مرحله دوم به استان مرکزی ابلاغ شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۴۰۰ میلیارد ریال برای جبران خسارت های ناشی از سیلاب به این استان ابلاغ شده است
«رقیه یادگاری» افزود: ۱۷۰ میلیارد ریال در حوزه راه ها به استان مرکزی ابلاغ شده و جذب این اعتبارات نیاز به پیگیری مسئولان مربوطه دارد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: ۱۱۳ رودخانه به طول ۲ هزار و ۸۶۵ کیلومتر در این استان جاری است که این رودخانه ها ۲ و یک دهم درصد رودخانه های کشور را شامل می شود.
«حمید غیاثی» افزود: ۵۰ واحد با زیر بنای چهار و سه دهم هکتار در حریم رودخانه های استان مرکزی شناسایی شده است که ۹ واحد آنها شهری، ۱۵ واحد روستایی و ۲۶ مورد خارج از شهرها و روستاها قرار دارند.
وی ادامه داد: یک مورد این واحدها دولتی و ۴۹ مورد مربوط به افراد حقیقی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۳۰۰ مورد تعرض به حریم و بستر رودخانه های استان وجود دارد که به تفکیک شهرستان و روستا شناسایی شده اند.
«عزت الله آمره ای» افزود: ۱۴ رودخانه به طول ۸۲ کیلومتر نیازمند آزادسازی سراسری و ۲۴۴ کیلومتر از رودخانه های استان مرکزی نیازمند لایروبی است.
وی ادامه داد: ۴۵ میلیارد ریال برای آسیب های ناشی از سیلاب به این شرکت اختصاص یافته است.
استان مرکزی با دارا بودن ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت است.
۱۹۵۵/۳۰۷۵