مدیرعامل شرکت املاح معدنی ایران برنامه امسال شرکت را احداث کارخانه تولید پودر شوینده و انجام طرح توسعه 100 هزار تنی سولفات سدیم در اراک دانست و گفت: پروژه تولید پودر با مشارکت شرکت پاکسان و طرح توسعه نیز با سرمایه گذاری شرکت و مردم اراک انجام خواهد شد و حجم سرمایه گذاری این دو پروژه 500 میلیارد تومان برآورد شده است که زمینی در جاده فرودگاه برای آنها در نظر گرفته شده است و 650 فرصت شغلی مستقیم و 1500 شغل غیرمستقیم ایجاد می کند.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، علی رستمی در نشستی مطبوعاتی با اشاره به افزایش 100 درصدی سرمایه شرکت در سال جاری، بازدهی 300 درصدی شرکت ظرف یک سال اخیر برای سهامداران و بازگشایی نماد معاملاتی شرکت از امروز بیان کرد: علیرغم تحریم ها شرکت به هیچ عنوان اجازه نداد که خطوط تولید وابسته به تولیدات شرکت املاح ایران مانند شیشه و شوینده با کمبود مواد اولیه مواجه شود و با وجود اینکه سولفات سدیم به کشور وارد نشد، اما خللی در تولید شرکت وارد نشد. این شرکت در سال جاری که به شعار رونق تولید مزین است 20 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش تولید داشته است و در واقع عملکرد مناسبی در 3 ماهه نخست از شرکت به جای مانده است.

رستمی با بیان اینکه شرکت با توجه به نیاز داخل در سه ماهه نخست سال جاری هیچ گونه صادراتی انجام نداد، افزود: تنها صادرات انجام شده توسط شرکت صادرات نمک به میزان 18 هزار تن بوده است که به کشورهایی همچون امارات، گرجستان، عراق، کردستان، روسیه و ... صادر شده است.

مدیرعامل شرکت املاح معدنی ایران به دو پروژه مهم شرکت اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین پروژه های شرکت نصب و راه اندازی خط انتقال گل باطله کارخانه از محل کارخانه به تالاب و محل برداشت ماده معدنی است که از 2 سال پیش از جانب محیط زیست و استانداری جزو مسئولیت های شرکت قرار گرفت.

وی اضافه کرد: در این راستا مطالعات بسیاری انجام گرفت و در نهایت در فضای کاملا مهندسی به این نتیجه رسیدیم که از طریق پمپ های قدرتمند باطله ها از محل کارخانه با طی مسیر حدود 8 کیلومتری به تالاب باز گردد و در این راستا از پمپ های صنعت نفت و گاز و حفاری استفاده می شود که کار نصب آنها انجام شده و کار انتقال به صورت آزمایشی از 10 روز پیش آغاز شده است و زین پس هیچ گونه دپویی از باطله ها در شرکت انجام نمی گیرد. پس از مصرف مواد اولیه و استخراج سولفات سدیم خاک رس به صورت گل آلود از طریق پمپ ها بلافاصله بازگشت داده می شود.

رستمی هزینه صرف شده برای این پروژه را 70 میلیارد ریال ظرف مدت 18 ماه بیان کرد و افزود: سالانه حدود 500 هزار تن گل باطله از کارخانه به سمت بستر تالاب بازگردانده می شود که به رفع ناهمواری های سطح منطقه کمک خواهد کرد و تاکنون چنین هزینه زیست محیطی در استان مرکزی انجام نگرفته است. تمامی پمپ ها و لوله های استفاده شده در طرح کاملا داخلی و از تولیدات صنایع لوله سازی استان است.

وی با اشاره به اینکه تا سال 1395 سازمان محیط زیست اجازه بازگشت این باطله ها به تالاب را نمی داد و پس از آن با انجام کار مطالعاتی و آسیب زا نبودن این بازگشت، اجازه انتقال صادر شد، گفت: طی 2 سال اخیر 1.5 میلیون تن باطله به وسیله کامیون ها به تالاب بازگردانده شده است، امسال نیز یک میلیون تن بازگشت داده می شود و در واقع مابقی باطله ها که حدود 3 میلیون تن است ظرف 2 سال اینده بازگشت داده می شود.

مدیرعامل شرکت املاح معدنی ایران با اشاره به پروژه دوم شرکت در راستای اجرای مسئولیت های اجتماعی بیان کرد: بنا به درخواست مسئولان استان و تقاضای اهالی روستاهای راهزان و طرمزد مجوز زیرسازی و بهسازی جاده ناهموار منتهی به تالاب با صرف هزینه ها از طرف شرکت به میزان 60 میلیارد ریال اخذ شده است که فردا عملیات اجرایی آن رسما آغاز می شود و کار حدود 6 ماه به طول می انجامد.

وی درختکاری اطراف این جاده را از دیگر برنامه های مدنظر شرکت دانست و گفت: در حال رایزنی با مالکان اراضی اطراف جاده هستیم تا کار انجام شود.

رستمی اضافه کرد: شرکت قول توسعه گردشگری منطقه را داده بود. با موافقت استاندار مرکزی پارکینگی برای پارک خودروهای گردشگران ایجاد شده است، همچنین برای پیاده روی در محدوده تالاب نیز صندلی هایی سازگار با بافت میقان توسط شرکت تهیه و در منطقه تعبیه شده است، همچنین حدود 15 دوچرخه نیز برای دوچرخه سواری در تالاب در نظر گرفته شده است که با توجه به تقاضا و استقبال گردشگران افزایش می یابد.

وی با تاکید بر اینکه طبق مطالعات انجام شده توسط دانشگاه صنعتی اراک که با وزارت صنعت قرارداد مطالعاتی منعقد کرد، هیچ گونه آلودگی هوا در منطقه میقان گزارش نشده است، گفت: آب میقان به دلیل ورود پساب فاضلاب شهری آلوده است اما آلودگی هوا در منطقه وجود ندارد، همچنین براساس مطالعه انجام شده توسط دانشگاه بوعلی همدان و دانشگاه صنعتی اراک تنها آلودگی خاک میقان آلودگی سرب است که حاصل تردد کامیونها و صنایع مستقر در اراک است وگرنه این شرکت سرب تولید نمی کند بلکه سوخت آن به صورت کامل گاز است.

رستمی تصریح کرد: سلامت کارکنان و اهالی روستاهای اطراف کارخانه املاح معدنی ایران گواهی بر این مدعاست که شرکت هیچ گونه آلایندگی ندارد و دانشگاه علوم پزشکی نیز به صورت مستمر وضعیت کارکنان و اهالی روستاها را پایش می کند.

وی با بیان اینکه تاکنون هیچ مطالعه علمی توسط گروه های متخصص علمی و دانشگاهی درباره آلودگی شرکت املاح به دست ما نرسیده است، افزود: اگر چنین مطالعه ای انجام شده حتما در اختیار شرکت قرار گیرد و قطعا در جهت رفع مشکلات خود را مسئول می دانیم.

مدیرعامل شرکت املاح معدنی ایران با اشاره به ایجاد 30 فرصت شغلی جدید از ابتدای سال تاکنون در شرکت و ایجاد 35 شغل موقت با انجام دو پروژه مهم یاد شده، تعداد کارکنان شرکت را حدود 200 نفر دانست که 99 درصد آنها بومی هستند و گفت: براساس دستور و مصوبه وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، تمام دفاتر مرکزی زیرمجموعه صندوق بازنشستگی و شستا باید به محل اصلی فعالیت شرکت ها منتقل شود و در این راستا دفتر مرکزی شرکت املاح معدنی ایران تا پایان شهریورماه به اراک منتقل می شود.


Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.